Nu am mai testat de foarte multă vreme un mouse foarte ieftin de gaming, însă cel despre care vom discuta astăzi mi-a atras atenţia cu ceva anume chiar din momentul în care i-am văzut specificaţiile. GX55 este un mouse optic cu senzorul scăldat într-o rază emisă în spectrul infra-roşu deşi ar trebui să fie interesant mai ales că mauşii produşi de Razer cu astfel de senzori sunt extrem de buni.

GX55 este un mouse low end al cărui preţ este de 100 Lei. La primul contact vă spun sincer că nu am fost prea entuziasmat deoarece marginile suprafeţelor nu sunt foarte bine finisate. Ceea ce este totuşi de apreciat este faptul că Natec au încercat să copieze multe linii de design de la mauşii rocat însă forma click-urilor au „împrumutat-o” de la Razer.

Firul mouse-ului este matisat şi asta reprezintă un plus major deoarece firele clasice devin mai dure în timp şi pot îngruna mişcarea mouseului pe laterală.

Natec Genesis GX55Deşi este un mouse ieftin, polonezii de la Natec s-au gândit să îl umple de LED-uri aşa cum fac Roccat cu mouşii scumpi, însă nu cu acelaşi bun gust. Rotiţia este prevăzută cu un LED albastru, deşi ea este construită dintr-un plastic roşu semi transparent, iar logoul de pe spatele mouse-ului este şi el luminat intermitent de un LED albastru şi unul verde.

În partea inferioară a mouse-ului există două două LED-uri ce fac ca mouse-ul să ilumineze pad-ul chiar sub podul palmei cu diferite culori .

Natec Genesis GX55La capitolul performanţă, adică senzor, mouse-ul nu stă deloc aşa cum speram. După ce am aruncat o privire pe specificaţii am văzut că în mod clar nu este vorba despre acelaşi senzor ca al legendarului Deathadder. În primul rând era aproape imposibil la un asemenea preţ, în al doilea rând GX55 are doar 3200DPI şi în al treilea rând are o rata de eşantionare de doar 500 Hz.

Patinele mouse-ului sunt bune însă cea de pe partea din spate a mouse-ului este atât de subţire încât nici nu îşi face simţită prezenţa. Indiferent de pad-ul folosit, mouse-ul lasă impresia că nu are patină pe partea din spate şi frecă cu „burta” de pad.

Acum că suntem siguri că nu este vorba despre acelaşi lucru putem continua aventura în prezentarea acestui mouse low-end.

Trebuie să vă arăt pozele cu mouse-ul şi apoi putem trece la analiza software-ului acestui mouse ieftin.

 

Galerie foto

 

 

Software

Hai să vă arăt şi software-ul şi să vedem dacă îi mai spală din ruşinea senzorului

Natec Genesis GX55

Natec Genesis GX55

Natec Genesis GX55

Chiar dacă software-ul  arată urât măcar oferă opţiuni utile. Singura caracteristică care salvează cât de cât acest mouse este faptul că toate butoanele sunt programabile şi că suportă macro-uri. Dacă nu ar fi avut aceste caracteristici nu s-ar fi distins cu nimic de un mouse banal. Tot cu ajutorul software-ului se poate schimba şi felul în care este iluminat mouseul şi să nu vă gândiţi că puteţi alege culoarea LED-urilro din spectrul RGB. Nu, este de fapt vorba de a alege între a fi lumina pornită, oprită sau pe modul breathing.

 

Concluzii

Natec Genesis GX55După cum vă spuneam, în această perioadă mouse-ul îl găsiţi la reducere la aproximativ 80 Lei. Dacă ar rămâne la acest preţ ar fi o alegere ok, dar la 100 Lei care este preţul lui de fapt nu merită absolut deloc. Iluminarea este atât de „pe fugă” concepută încât mai bine se lipseau. Senzorul nu este foarte strălucit şi mai are şi jitter la 800DPI. Dacă vă doriţi un mouse pentru precizie în shooter-e vă recomand să vă îndreptaţi atenţia către altceva ca de exemplu GIGABYTE Force M7 Thor sau către CM Storm Xornet.

În ceea ce priveşte confortul, acest mouse este conceput atât pentru claw grip cât şi pentru palm rest grip. Cu toate astea, eu îl reocmand celor ce fac priză în stil claw grip pentru că astfel nu jenează degetul inelar sub nici o formă.

Dacă aţi încercat alţi mouşi în această gamă de preţ şi nu v-a mulţumit nimic, atunic puteţi să îl încercaţi sau să mai strângeţi bani pentru un mouse mai serios.

 

Lasă un răspuns