Aveai dubii cu privire la faptul că GTX 680 ar fi cea mai bună placă video? De astăzi nu mai contează pentru că NVIDIA şi-a eliberat animalul din lesă.

Şi cel mai „erotic” aspect mi se pare faptul că este atât de fioros animalul ăsta încât foarte puţini vor dispune de buguetele necesare pentru a se atinge de el.

Da, GTX 690 este atât de scumpă încât poţi cumpăra un PC performant cu acea sumă de bani, sau două mai mainstream.

gtx-690-01V-am făcut curioşi?:) Ei, nu mai fierbeţi că preţul nu se modifică până terminaţi de citit aceste rânduri şi veţi rămâne cu mandibula blocate in poziţia deschis pentru o perioadă.

Cu un preţ aproximativ de 5000 Lei, NVIDIA GTX 690 reuşeşte să stârnească invidie, dorinţă, nervi, ură, dar mai ales curiozitate cu privire la performanţa ei.

Din păcate, animalul a dat buzna peste noi abia ieri seara şi ne-a fost imposibil să pregătim un review în adevăratul sens al cuvântului. Cu toate astea, câteva teste tot am rulat şi vi le arătăm şi vouă pentru a vă stăpâni un pic curiozitatea.

Benchmark-urile au fost rulate la rezoluţie Full HD, din lipsa timpului necesar pentru procurarea unui monitor potrvit (cu rezoluţie mai mare). Platforma de test a fost compusă din i7 2600K@4.6 GHz, 2x4GB Excelram@1600 MHz şi placa de bază GIGABYTE G1.Sniper M3.

 

gtx-690-03În ceea ce priveşte specificaţiile, aţi primit lămuriri deja de câteva zile. Iar pentru cei ce nu ştiu încă despre ce este vorba, vă vom spune atât sunt două GTX 680 pe un singur PCB. Bineînţeles, frecvenţa de bază este uşor mai mică decât cea a lui GTX 680, însă atât de puţin încât nici nu merită discutat despre aspectul acesta.

La prima vedere pare că merită achiziţionate două GTX 680 în locul lui GTX 690, dar consumul este cuvântul cheie aici. Două GTX 680 pot ajunge la un consum cumulat de 390W în timp ce GTX 690 consumă doar 300W.

Pe lângă acest aspect, foarte important, placa video este construită precum un Rolls Royce. A beneficiat de toată atenţia stiliştilor NVIDIA întimpul proiectării şi drept urmare a fost prevăzută cu lamele nichelate ale radiatorului, o mască din aluminiu şi un ventilator ce pare a fi o jantă auto construită de către OZ.

Practic, acea diferenţă de preţ vine tocmai din cauza utilizării unor materiale mai scumpe.

 

Gata, atât vă detaliem în acest moment. Mai multe veţi afla când va fi gata review-ul.

Până atunci priviţi câteva poze şi rezultatele din teste.

{gallery}/2012/03-hardware/gtx-690-preview/galerie:125:110:0:1{/gallery}

 

Teste

3dmarkvantage 3dmark11

jocuri

 

Update – preţul de listare este 4350 Lei

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.