Am testat procesorul cu ajutorul unor benchmark-uri sintetice pe care le-aţi mai văzut pe aici. Alături de X4 840 am plasat şi performanţele unui Athlon II X4 635, procesor care a fost testat în aceleaşi condiţii pentru a observa sporul de performanţă adus de Phenom, deşi teoretic sunt aceeaşi arhitectură.

 

 

 

După cum bine se observă performanţa adusă de Phenom II este destul de mare şi cel mai bine se observă acest lucru în testul multimedia. Gurile rele spuneau că acest procesor nu este decât un rebranding al arhitecturii lui Athlon II pentru a boosta puţin vânzările. Ei bine, rezultatele obţinute în Sandra par să nege acest lucru însă nu am terminat.

 

În cazul randării de conţinut se pare că lucrurile se schimbă. Diferenţele sunt infime chiar dacă Phenom-ul surclasează din nou Athlon-ul.

 

 

Ultimele două benchmark-uri rulate tind să confirme faptul că Phenom II X4 840 nu este altceva decât aceeaşi Mărie dar cu pălărie de Phenom II. Diferenţele dintre cele două procesoare sunt infime chiar dacă ele există. În concluzie, să stăm strâmb şi să judecăm drept, ce alegem?

Concluzii

Răspunsul la întrebarea de mai sus este unul simplu. Cele două procesoare sunt destul de apropiate ca preţ iar Phenom II X4 840 oferă performanţe ceva mai bune pentru doar câteva zeci de lei în plus. Merită? Da, merită pentru că aveţi posibilitatea unui overclocking foarte facil şi performanţele cresc considerabil la o frecvenţă mai mare. Phenom II X4 840 rămâne o alegere foarte bună şi în cazul în care aveţi o placă de bază mai veche, iar bugetul nu vă permite un upgrade consistent cum se întâmplă în majoritatea cazurilor.

Singurul neajuns al acestui procesor este lipsa cache-ului level 3, un lucru care l-ar fi putut boosta în „liga mare”. Însă pentru preţul plătit performanţele sale sunt mai mult decât mulţumitoare.

 

 

  • AMD Phenom II X4 840 se poate cumpăra de aici
Pages ( 3 of 3 ): « Previous12 3

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.