Cu siguranţă nu veţi vedea un om mai sceptic decât mine când vine vorba de acest brand. ASRock m-a dezamăgit de cele mai multe ori şi cu siguranţă în cele mai nepotrivite momente. Pentru mine era un nume egal cu Delux, însă au avut grijă să mă facă să îmi schimb părerea radical şi a fost nevoie doar de un simplu contact cu această placă de bază.

DSC00175Cum şi de ce s-a întâmplat asta veţi afla în rândurile ce urmează.

Despre trecutul lor nu vă pot spune mare lucru pentru că pur şi simplu era blacklisted în mintea mea, nu mă interesa absolut nimic. Pot să vă spun totuşi că lucrurile au început să se schimbe de pe vremea când au lansat plăcile de bază cu chipset P55 şi majoritatea utilizatorilor au început să fie foarte încântaţi de produsele lor. N-am crezut:) până acum când mi-a fost dat să mă joc cu o placă de bază nouă nouţă.

Mi-a mai trecut prin mână un P67 Fatal1ty şi trebuie să recunosc că arăta ca şi când ar fi fost lucrată cu atenţie, cu mult mai multă atenţie decât aş fi putut observa în trecut.

 

Well, cu scepticism şi în acelaşi timp curiozitate am instalat placa asta de bază folosind aceleaşi componente pe care le-am folosit şi pentru Rampage IV Extreme sau Assassin 2 şi primul contact a fost un dezastru: BIOS-ul nu modifica în realitate decât un parametru – voltajul. Restul setărilor erau inutile pentru că orice modificam procesorul funcţiona tot la frecvenţa default.

 

Ce s-a întâmplat după BIOS update veţi vedea în ultima parte a articolului. Până atunci hai sa vedem ce are special această placă de bază.

 

Digi Power – principalul avantaj adus de utilizarea unui VRM digital este acela că oferă o alimentare a procesorului mult mai stabilă, dar în acelaşi timp dinamică pentru a se adapta tuturor situaţiilor, fie de heavy load fie de economie electrică.

VRM din 6+2 faze – acel +2 reprezintă fazele alocate memoriilor. Necesitatea de două etaje de alimentare pentru memorii este evidentă în condiţiile în care acestea rulează la frecvenţe ridicate şi au nevoie de o alimentare mai puternică.

Condensatori Premium Gold – ASRock spun că aceşti condensatori solizi sunt de cea mai înaltă calitate şi că îmbrăcămintea aurie reprezintă semnătura acestui lucru. Oricum, condensatorii solizi s-au dovedit a fi o adevărată necesitate pentru a creşte durata de viaţă a componentelor şi faptul că sunt aurii sau verzi nu este atât de important.

 

x79e4mCele 3 caracteristici pe care le-am înşirat mai sus sunt primele în ordinea importanţei lor în lista de atuuri prezentate de ASRock pe site-ul lor şi după cum vedeţi nu au fost aplicate super strategii de marketing pentru promovarea acestor lucruri. Nu acelaşi lucru poate fi spus şi despre implementarea ASRock a PCIe 3.0 care a fost promovat mult prea agresiv de acest brand.

 

Hai să studiem placa de bază mai de aproape cu ajutorul pozelor şi apoi să vedem cum s-a descurcat în overclocking.

Pages ( 1 of 3 ): 1 23Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.