Mania plăcilor de bază miniITX nu a trecut, ba mai mult începe să devină din ce în ce mai puternică şi la noi în ţară. Acest lucru se simte mai ales când privim ofertele de plăci de bază ale comercianţilor.

La prima privire în lista de preţuri a unui e-tailer, vedem că sunt listate 32 de astfel de plăci de bază, iar la a doua privire – către secţiunea carcase pentru acest standard – găsim nici mai mult nici mai puţin de 19 carcase cu preţuri ce variază între 141 Lei şi 511 Lei.

Deci în mod clar avem de unde să alegem ceva ce ni se potriveşte bugetului disponibil pentru un PC mic şi „nervos”.

 

01-asus-e35m1-i

În aceeaşi oală, alături de celelalte 32 de plăci de bază miniITX, va intra şi ASUS E35M1-I.

E35M1-I este o placă de bază construită în jurul APU-ului E350 de la AMD şi asta înseamnă că procesorul rulează la 1800 MHz, este dual core şi pe lângă asta are integrat şi un cip grafic capabil să redea filme FullHD.

 

Trecând peste aspectul multimedia, cîci unii utilizatori mai doresc şi altceva decât filme, Zacate E350 este mai performant decât competitorul său Intel Atom. Aşadar, E35M1-I se va potrivi de minune şi în PC-urile low performance în care obişnuiau să ruleze procesoare de la Intel.

 

defaultPe foarte mulţi utilizatori de asemenea componente i-au convins consumul redus al acestora. Faptul că o asemenea placă de bază consumă 22-30W atunci când redă un film FullHD Blu Ray nu poate fi aşa uşor ignorat.

Pasionaţii de filme ce folosesc un PC normal nu vor atinge niciodată consumuri atât de reduse chiar dacă folosesc o placă video low end cu decodor video integrat şi un procesor nu foarte puternic pentru că pur şi simplu componentele normale nu sunt concepute să ruleze în stagii economice atât de low precum Zacate.

 

 

Ce are special E35M1-I03-asus-e35m1-i

Pai în primul rând decodorul UVD 3 din cipul grafic, care de altfel nu putea lipsi întrucât toate plăcile cu E350 îl au în dotare. Pe partea legată de construcţia plăcii avem ceva extrem de interesant – 6 port-uri SATA.

Însă nu mă pot abţine să nu mă întreb ce poţi face cu atât de multe port-uri SATA într-un spaţiu extrem de restrâns precum într-o carcasă miniITX.

Sunetul oferit de cipul audio este 5.1 şi nu poate fi folosit şi microfonul dacă sunt conectate cabluri pentur un sistem audio 5.1 analog.

Un minus al acestei plăci de bază este reprezentat de lipsa conectorului video HDMI deoarece acesta este necesar precum aerul în cazul în care dorim să construim un sistem multimedia.

 

07-asus-e35m1-i

E35M1-I suportă memorii DDR3 la 1333 MHz maxim, însă acestea nu vor rula în dual channel. Acest lucru înseamnă că performanţa memoriilor nu va da pe spate, însă pentru aplicaţii de tip office şi pentru filme FullHD nu avem nevoie de mai mult.

 

Un alt plus, important pentru utilizatorii mai puţin avansaţi, este BIOS-ul EFI. Marele avantaj al acestui tip de BIOS nu îl reprezintă utilizarea mausului, ci faptul că este user friendly şi astfel vor ajunge să modifice parametrii de funcţionare chiar şi cei mai nepricepuţi dintre noi.

Şi dacă tot enumerăm plusuri, minusuri sau neajunsuri, faţă de modelul Deluxe, cel despre care discutăm astăzi nu are nici Bluetooth, nici Wireless şi nici conector USB 3.0 pentru front panel. De fapt, această variantă basic nu are în dotare niciun fel de posibilitate de a utiliza USB 3.0

 

 

02-asus-e35m1-i 04-asus-e35m1-i 05-asus-e35m1-i 06-asus-e35m1-i

 

 

Concluzii

CaptureTemperatura maximă la care ajunge radiatorul după aproximativ o oră de rulare de filme Blu Ray FullHD este 55° C, iar temperatura procesorului măsurată cu Core Temp atinge maxim 71°C.

Având în vedere că răcirea este 100% pasivă, am putea spune că nu stă deloc rău la acest capitol, mai ales dacă comparăm cu plăcile de aici.

Ca dotări E35M1-I nu stă foarte bine, adică nici nu se apropie de fratele ei pe care l-am testat în comparativul de care aminteam mai devreme, însă şi preţul este rezonabil, fiind accesibilă pentru majoritatea doritorilor de Zacate.

În afară de faptul că are 6 port-uri SATA, acest model nu se remarcă în grămada de plăci cu Zacate deja existente.

 

Plusuri şi minusuri pentru ASUS E35M1-I

+ Răcire
+ 6 port-uri SATA
+ BIOS EFI
– Nu are HDMI

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.