Vă povesteam că este vorba de o întreagă serie de plăci de bază. Din acestă serie – G1 Killer – fac parte, poate, pentru început, doar trei modele. Assassin, care de altfel este şi subiectul acestui articol, reprezintă vârful de lance al seriei, fiind de altfel şi cel mai dotat, dar şi cel mai scump model dintre cele 3. Diferenţe majore între ele apar doar dacă o luăm în vizor pe cea mai ieftină, care nu vine echipată cu placă de sunet Creative. În rest, diferenţele se rezumă la capabilităţi de overclocking şi slot-uri PCIe X16.

Modelele acestei serii sunt:

  • G1.Assassin – 1939 Lei
  • G1.Sniper – 1700 Lei
  • G1.Guerrilla – 1449 Lei

Le-am trecut în ordine, în funcţie de dotări, Guerrilla fiind cea mai sărăcăcioasă, dar şi cea mai ieftină.

G1.Assassin vine echipată cu 8 port-uri USB 3.0, dintre care 4 sunt pe panoul I/O şi 4 pentru front panel, în timp ce Sniper şi Guerrilla dispun de doar 4 port-uri USB 3.0, două frontale şi două pentru I/O panel.

Vă mai spuneam că şi partea audio este diferită şi că nu toate modelele beneficiază de aceeaşi sonorizare. Assassin şi Sniper au amandouă cip audio Creative X-Fi EMU 20k2, iar Guerrilla vine cu un sărman Realtek ALC 889. Partea bună este că toate, chiar şi Guerrilla, beneficiază de amplificare pentru ieşirea frontală de căşti. Pe lângă asta, toate au partea audio acoperită de condensatori Nichicon, care asigură cel mai înalt nivel calitativ.

Cipul de reţea BigFoot Killer e2100 reprezintă o dotare standard pentru această serie, fiind de altfel şi raţiunea din spatele alegerii numelui gamei. Aşadar, toate plăcile de bază din seria G1.Killer au în dotare acest NPU (Network Processing Unit).

O altă diferenţă o reprezintă şi butonul pentru OC, deoarece modelul Assassin facilitează accesul la un overclock rapid, prin apăsarea lui. Butonul este situat pe bay-ul de 5,25 inci din pachet.

Alte diferenţe, mai puţin importante pentru un gamer, constau în numărul fazelor de alimentare. Assassin are 16 faze de alimentare ce ar putea face să zbărnâie un Intel Core i7 980X.

Pe lângă VRM, mai există o diferenţiere şi la numărul de slot-uri PCIe X16. Tot Assassin este cea mai dotată şi la acest capitol, fiind capabilă să pună la lucru simultan 3 plăci video NVIDIA într-o configuraţie 3-way SLI şi 4 plăci video AMD într-un setup CrossFireX.

 

 

Pages ( 2 of 7 ): « Previous1 2 34 ... 7Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.