Zi mare pentru toată industria IT reprezintă acest 23 aprilie. Toată lumea ia la cunoştinţă, oficial, că Intel a trecut la un nou proces de fabricare şi că aduce pe tavă o tonă de noi caracteristici ce au rolul de a face viaţa mult mai uşoară utilizatorilor. Nu va concepe singur opere de artă dar în mod clar va ajuta la executarea task-urilor, indiferent de natura lor, cu o viteză mult mai mare.

Core_i7_Cap-OffLa fel cum iarna nu-i ca vara, nici Intel nu-i ca AMD şi din start ne putem aştepta la un salt nu doar tehnologic ci şi în perfomranţă o dată cu lansarea celei de a 3-a generaţie de procesoare Intel Core.

 

cpuzcpuz-ocOricum, aşa cum am mai şi zis, nu prea are niciun rost să le mai aducem în aceeaşi propoziţie pe cel două. După fail-ul cauzat de Bulldozer Intel a devenit pur şi simplu imposibil de ajuns din urmă şi dacă 2600K îi era superior oricărui Bulldozer, 3770K este undeva pe lună ca diferenţă.

Dacă tot am ajuns la acest subiect, ţin să vă anunţ de pe acum că vom studia diferenţele dintre 2600K şi 3770K. Mi se pare crucială să descoperim dacă merită trecerea de la un procesor la altul şi mai ales în gaming unde am văzut căd e la 2500K la 2600K nu se observă o aşa mare diferenţă.

 

Hai să vedem cam ce aduce nou 3770K atât pe partea de CPU cât şi pe cea de GPU care din zvonuri pare să fi progresat exagerat de mult.

 

Ivy-Bridge_Die_Label

 

Se poate observa de la 3Km depărtare că cipul grafic ocupă aproape o treime din întreaga pastilă de siliciu. Asta se datorează faptului că a devenit atât de performant încât poate rula chiar şi Diablo 3 la rezoluţie Full HD. Aspectul ce priveşte performanţa IGP-ului îl vom discuta în pagina cu teste.

 

Până atunci hai să ne continuăm aventura prin lumea caracteristicilor procesorului şi să înţelegem cam cum stă treaba cu el de fapt.

intel-dz77ga-70k-05IGP-ul, HD4000, este aşa cum am mai spus, o parte foarte importantă a acestui procesor şi veţi vedea că este şi cu mutl mai bun decât HD3000. În ceea ce priveşte caracteristicile sale, frecvenţa de funcţionare este de 1150MHz iar la partea de memorie se poate aloca maxim 1GB.

Frecvenţa acestui IGP poate fi şi ea modificată şi de asemenea şi voltajul lui poate fi crescut. Am reuşit să urcăm până la 1550 MHz frecvenţa lui şi sporul de performanţă s-a simţit imediat. Veţi vedea asta în pagina dedicată testelor.

 

O caracteristică foarte importantă a acestui procesor este compatibilitatea cu vechile chipset-uri. Dacă în ultima perioadă Intel ne-a tot bombardat cu chipset-uri şi socket-uri, iată că a venit şi acel moment similar lui LGA 775, în care beneficiem şi noi de un pic de compatibilitate.

Aşadar, dacă ai un procesor din familia 2000, îţi poţi achiziţiona o placă de bază cu chipset din seria 7 fără să stai prea mult pe gânduri deoarece vei beneficia de compatibilitate.

 

Pages ( 1 of 3 ): 1 23Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.