Verdict

Dupa testele rulate, pot confirma- ca diferenta de aproximativ 100 lei dintre 2400G si 3400G este mai mult decat decenta. Boost-ul de performanta este vizibil si sa nu uitam ca si IGP-ul este o idee mai bun.

Ma rog, are o frecventa ceva mai mare, un plus de 150 MHz mai exact. Singurul lucru de care sunt dezamagit este ca nu l-au facut pe arhitectura lui Zen 2, ci pe Zen+. Cu siguranta boostul de performanta ar fi fost si mai mare, daca era Zen 2.

Prima experienta pe care am avut-o cu un procesor APU a fost tot anul asta, cu un AMD Athlon 240GE. Iar dupa cum v-ati asteptat, diferentele sunt imense. In jocuri, 240GE este aproape inutiliziabil. Insa 3400G se comporta ok, atat pe IGP, dar si pe o placa video dedicata.

In fine, n-are rost sa mai aduc in discutie precesorul ala slab, trebuie sa vorbesc de AMD Ryzen 5 3400G. Este un procesor ok, ce ofera performante decente, atat in jocuri, cat si in utilitatea de zi cu zi.

Bine, clar este sub batranul 2700x de exemplu. Insa diferenta de pret, dar si pe in specificatii este cu totul alta.

Chiar daca nu este un adevarat upgrade de la 2400G, este un procesor important pentru ca iti permite sa joci jocuri la un framerate decent fara a fi nevoie sa cumperi o placa video. Bineinteles, IGP-urile nu se vor ridica niciodata la nivelul unei placi video dedicate, dar decat cele integrate in procesoarele Intel…macar poti rula un joc sau doua de plictiseala.

Pages ( 8 of 8 ): « Previous1 ... 67 8
Review overview
Summary AMD Ryzen 5 3400G este un procesor interesant, capabil sa ofere performante decente fara a maltrata portofelul cumparatorului.
4
Tagged

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.