Temperatura

Intel spune ca 11900K are TDP-ul de 125 W. Noi insa, am masurat valori care se afla intre 230 si 260 de Watti in timpul testarii, adica aproape dublu, utilizand placa de baza Gigabyte Z590 Aorus Master. Insa, utilizand Glacial TDP-ul procesorului nu a depasit valoarea de 163W.

Aorus Master + AIOAorus Master + Custom LoopAsus ROG Maximus III Glacial
Temperatura medie95°C82°C64°C
Temperatura maxima100°C86°C68°C

Utilizand configuratia cu AIO, am obtinut temperaturi care se invarteau in jurul cifrei de 95°C. Cu toate acestea, sa tinem cont ca puterea procesorului este limitata.

Trecand la configuratia in Custom Loop, lucrurile sunt ceva mai calde. Temperatura a variat in jurul valorii de 82°C. Ceea ce nu este rau, cu toate pompa si ventialtoarele atasate pe radiator au fost lasate in turatie maxima. Temperatura maxima atinsa in aceasta situatie a fost de 86°C.

Asus ROG Maximus XIII Glacial este livrata impreuna cu propria solutie de racire pentru CPU, pentru etajele de alimentare si SB. Motherboard-ul vine cu propriul waterblock care ii acopera suprafata aproape in intregime.

Masurand strict temperatura procesorului, am obtinut valori ceva mai ridicate decat in situatia waterblock-ului utilizat pe Aorus Master. De asemenea, pompa si ventilatoarele au fost setate pe viteza maxima. Temperatura medie a avut valoarea de 64°C, iar maxima a fost 68°C.

In timpul rularii testului de stabilitate inclus in Aida64 Extreme, frecventa procesorului a stat aproape de valoarea de 5.20 GHz, variind usor. Cu exceptia combinatiei dintre Master si AIO, unde frecventa a variat in functie de nivelul de thermal throttling.

Pages ( 5 of 6 ): « Previous1 ... 34 5 6Next »

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.