Spread the love
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Logitech C922 Pro Stream Webcam este o camera video pentur PC dedicata streamerilor si Youtuberilor. Stiu ca pare bullshit aceasta scurta descriere pentru ca si mie mi s-a parut atunci cand Logitech au anuntat-o.Dar stai pe aproape pentru ca vei vedea ca e o camera web care chiar se adreseaza acestui segment.

Cand am vazut prima oara anuntul webcam-ului am remarcat faptul ca pentru 720P ofera 60 cadre pe secunda si pentru 1080P 30 cadre pe secunda.

De ce ar putea fi numita o astfel de camera web ca fiind dedicata streamerilor cand nu este prima care ofera aceste framerate-uri?

In mod clar nu doar pentru asta ci pentru tona de facilitati pe care o ofera si veti vedea mai jos la ce ma refer.

 

Specificatii

 Locitech C922Logitech C920
Framerate1080P@30 fps
720P@60 fps
1080P@30 fps
720P@30 fps
FocalizareAutofocusAutofocus
FOV78°78°
Greutate162 g162 g
Montare trepiedDaDa
ExtraCameo by Personify
Mini tripod
-
Pret436 Lei
349 Lei (promotie)
449 Lei

Sunt atat de apropiate incat te inteleg perfect daca te intrebi ce rost are Logitech C922. Ei bine, C920 nu poate functiona la 60 fps. Stiu ca nu pare mare chestie, insa daca faci stream la 60 fps atunci este mare chestie.

E foarte neplacut sa vezi cum jocul se misca super cursiv, iar gamerul care face stream se misca ceva mai nenatural in camera de pe ecran.

Bine, trecand peste acest aspect, camera asta poate fi folosita si pentru inregistrat vlog-uri si alte materiale video.

Stiu ca visezi la un webcam care sa fie capabil sa ofere 1080P la 60 fps, dar realist vorbind ar fi inutil. Bine, mie mi-ar placea sa detin asa ceva pentru ca as putea sa renunt la a mai utiliza a6000-ul pentru inregistrat video, dar o astfel de solutie este prea scumpa. Daca vrei neaparat asa ceva....na poftim Point Grey Flea 3

In rest, nu s-au schimbat prea multe lucruri. Lentila sa stiti ca este absolut identica, tot din sticla, iar carapacea camerei este si ea identica. Doar cover-ul frontal arata putin diferit.

Logitech C922 Pro Stream Webcam

Cele mai importante caracteristici ale acestei camere sunt inregistrarea la 60 fps, mini trepiedul din pachet, suportul pentru montare pe trepied, eticheta de pe cablu si pe ultimul loc voi pune Cameo by Personify, adica acel soft care iti decupeaza fundalul fara green screen.

 

Galerie foto

 

 

Experienta in timpul utilizarii

Trebuie sa recunosc ca sunt uimit de calitatea video a acestui webcam. Eu foloseam un Logitech C525 vechi de un car de ani care mi se parea okish si chiar puneam in balanta utilizarea aparatului foto Sony A6000 prin placa de captura pe post de webcam, dar C922 mi-a dat socotelile peste cap.

Exact pentru acest task, acela de a-ti vedea moaca pe PC, este cea mai laindemana solutie. Si calitatea video, frate, e uimitoare.

Logitech C922 Pro Stream Webcam

Imi este mult mai usor sa realizez ceva folosindu-ma de C922. Si materialele video de mai jos le-am realizat super usor.

In primul rand microfonul webcam-ului este mult superior celui integrat in Sony a6000 si este suficient de bun cat sa nu fie nevoie sa inregistrez vocea folosind alt microfon ca Razer Seiren sau o lavaliera.

Acestea doua video-uri pur si simplu le-am editat fara sa ajustez nimic la el. Super simplu.

Aceasta a fost prima proba a software-ului. Ma rog, a fost a doua. Dar prima pe care am si inregistrat-o. Sincer sa fiu sunt dezamagit de ce poate sa faca aplicatia Personify. Dar chestia e ca nu ai altceva similar. Sau poate n-am gasit eu.

Intrucat lumina este foarte slaba pe fata mea, am decis sa mai realizez un test in care sa folosesc extra lumina si sa si schimb intre performance si quality. Eu n-am observat nicio modificare. Poate vedeti voi in cel de al doilea clip pe care il gasiti un pic mai jos.

In afara de cresterea gradului de utilizare al procesorului chiar nu mi-a atras atentia nimic.

Let me know daca sunt chior.

 

Concluzii

Principala caracteristica a acestui webcam o reprezinta filmarea la 60 fps in 720P. Stiu ca poate parea ceva ce apartine de secolul trecut, insa este mare chestie. Pentru un streamer este ceea ce trebuie deoarece majoritatea fac streaming pe twitch la 720P@60 fps.

Voi nu cred ca stiti, insa acum cativa ani cand faceam stream, foloseam un PS Eye din simplul motiv ca functiona chiar si la 120 fps. Bine, calitatea video a acelei camere este sub orice critica. Cred ca si un webcam Trust ofera o calitate video mai buna, insa nu si un framerate similar, dar framerate-ul era bun.

Daca cumva vrei sa cumperi acest webcam pentru pseudo green screen-ul ala, abtine-te. Mai bine ia un cearsaf verde, atarna-l si aia e. Poti chiar sa si emulezi comportamentul PC-ului in timp ce ruleaza Personify, trebuie doar sa rulezi Prime 95 pe jumatate din nucleele procesorului.

Dar lasand gluma la o parte cred ca C922 a devenit un fel de standard webcam pentru streaming. Si ar toate motivele: calitate video si framerate.

Desi pretul este mare pentru romani, nu am sa o depunctez. Consider ca isi justifica pretul prin calitatea foarte buna pe care o ofera. Ar merita totusi sa ii dau o stea la capitolu software pentru ca Personify este total inutil. Dar avand inv edere ca webcam-ul poate fi folosit fara aceasta componenta software, nu am sa o fac.

 • Poti cumpara Logitech C922 de la PC Garage la pretul de 449 Lei

Editor's Choice WASD Award


Spread the love
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Review overview
Summary Logitech au reusit sa scoata un urmas foarte bun pentru C920. Nu aduce foarte multe lucruri in plus, dar aduce esentialul: 60 fps
4.5
Tagged

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.