Consum si temperatura

Consumul lui Intel NUC 11 Pro Kit NUC11TNBv5  este de aproximativ 60W/h. Ruland timp de o ora Aida64 Stability Test am fost siguri ca TDP-ul inregistrat de priza inteligenta a fost maxim pe toata perioada testului.

Intel NUC 11 Pro Kit NUC11TNBv5 dispune de un radiator de cupru destul de greu si un ventilator de tip blower. Aceasta solutie de racire este mai mult decat capabila sa mentina temperatura i5 1145G7-ului sub 80°C chiar si intr-un mediu ambiental foarte cald.

 

Verdict

Intel NUC 11 Pro Kit NUC11TNKv50WC este unul dintre noile mini-PC-uri din gama NUC lansate de Intel. Acesta incastreaza un procesor Intel Core i5 1145G7 cu 4 nuclee fizice si 8 threaduri.

Aceasta ultima generatie de NUC-uri cuprinde o buna parte dintre ultimele tehnologii in materie de conectica: tehnologie Thunderbolt 4.0, placa de retea capabila de viteze de transfer de pana la 2.5 Gbps, interfata NVMe PCI-e 4.0 pentru stocare si conectia wireless prin Wi-Fi 6 si Bluetooth 5.2. Consumul total al pachetului in full-load este de numai 60W/h.

Intel au modificat structura „pachetului”, memoriile RAM si stocarea fiind mult mai accesibile decat in cazul iteratiilor precedente, aflandu-se sub capacul inferior. In partea superioara a carcasei de plastic se afla racirea procesorului, compusa dintr-un radiator de cupru si un ventilator tip blower. Aceasta solutie de racire are un randament foarte bun chiar si in conditii de utilizare in care temperatura ambientala este foarte ridicata.

Intel NUC review | WASD

Performanta in gaming obtinuta de NUC11TNBv5  in combinatie cu o placa video AMD Radeon RX 6900 XT este foarte apropiata de cea obtinuta de AMD 4700S Desktop Kit, in special datorita faptului ca ambele kit-uri dispun de conectica PCI-e 4.0 x4.

In comparatie cu AMD 4700S Desktop Kit in testele sintetice, NUC11TNBv5 a obtinut scoruri mai slabe in benchmark-urile care utilizeaza toate thredurile disponibile, insa performanta Core-per-Core este considerabil mai mare.

In functie de necesitati, Intel NUC 11 Pro Kit NUC11TNBv5 este o alternativa destul de buna pentru AMD 4700S Desktop Kit. AMD 4700S Desktop Kit este alegerea optima pentru rularea aplicatiilor ce utilizeaza un numar ridicat de thread-uri, insa performanta lui NUC11TNBv5 este considerabil mai buna in situatiile Single-Core. Avantajele oferite de NUC11TNBv5 fiind dimensiunea mult mai compacta si conectica mult mai elaborata, insa aceste beneficii aduc si un pret ceva mai ridicat spre deosebire de alternativa oferita de AMD.

Intel NUC 11 in diverse configuratii de performanta poate fi achizitionat prin partenerii ASBIS Romania. Mai multe informatii despre produsele INTEL NUC aici.

Pages ( 4 of 4 ): « Previous123 4

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.