Nu ştiu câţi dintre voi aţi observat dar de ceva vreme am început să ne lărgim orizonturile şi să acordăm atenţie şi micilor gadgeturi care ne fac viaţa mai uşoară.

Articolul lui Octavian de aici a dat startul unui articol în două părţi pentru că ştiam că gadgeturile din seria GoFlex vor avea priză la public şi ne-am gandit să satisfacem toate curiozităţile.

Partea a doua o reprezintă tot o mică invenţie, un gadget dacă vreţi, care vine să suplinească nevoia de conectivitate şi mai ales portabilitate a datelor de care ne tot lovim. Odată cu apariţia tuturor gizmo-urilor ce fac transportul datelor mult mai simplu a apărut şi nevoia de a accesa aceste date de oriunde ne-am afla. Ce te faci dacă ai uitat stick-ul USB acasă pe care aveai CV-ul ce urma să fie printat, prezentarea cu care trebuie să ajungi urgent la următoarea conferinţă sau config-ul pentru mouse, tastatură de care ai nevoie la LAN Party? Nu toată lumea are acces la un FTP sau un server privat unde să îşi stocheze informaţiile de care are nevoie iar soluţiile ca Dropbox sau cloud sharing încă nu s-au propagat destul de mult încât să fie adoptate rapid de public.

Aici intervine Seagate cu al lor GoFlex Net. Cele două HDD-uri portabile sunt ideale pentru copiat / descărcat folderul cu poze ce nu mai au loc pe notebook sau netbook. Dar ce te faci când eşti pus într-o situaţie ca cele descrise mai sus? Ei bine, aveţi nevoie doar de o conexiune la Internet şi coşmarul prin care treceţi devine istorie. Bine, am romanţat un pic  situaţia pentru a accentua dramatismul dar vorbeam serios.

Seagate GoFlex Net este un bridge ce poate conecta cele două HDD-prezentate în articolul anterior plus ceva mai mult: sync, cloud-storage şi multimedia streaming station. Trebuie să explic un pic termenii pentru a elucida misterul ce învăluie termenii.

Toate denumirile de mai sus sună destul de pompos dar în esenţă, GoFlex Net poate să facă back-up automat de pe un HDD pe celălalt, să permită accesul la datele de acasă într-un mod securizat şi departe de privirile rău-voitorilor şi la nevoie să facă streaming audio / video sau chiar să prezinte un slideshow cu pozele din vacanţă colegilor de la servici fără să fiţi nevoiţi să căraţi pozele după voi.

Posibilităţile sunt nenumărate, limitele sunt impuse doar de imaginaţia voastră şi bineînţeles de conexiunea la Internet. Click pe next, în pagina următoare vă arăt nişte poze cu GoFlex Net şi discutăm un pic opţiunile de conectare ale acestuia.

 

Seagate GoFlex Net

 

Pages ( 1 of 4 ): 1 234Next »

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.