FreeAgent GoFlex STAA320200 pare la prima vedere un HDD banal, ca oricare altul, însă are un element cu totul şi cu totul special. Partea care se ocupa de conectarea prin intermediul port-ului USB 2.0 poate fi detaşată şi nu numai că poate fi înlocuită cu cea compatibilă USB 3.0 despre care vom discuta, dar permite HDD-ului să fie conectat chiar la un port SATA. Aşa că avem parte de flexibilitate din start, fără vreun accesoriu pentru care să plătim.

În mod normal orice om normal nu are nevoie să îşi desfacă calculatorul ca să conecteze un HDD extern, e complet aiurea. Dar dacă cumva suntem pe fugă şi trebuie să prindem trenul dar nici nu putem pleca fără ceva informaţie ce ocupa extrem de mult spaţiu, atunci această metodă de conectare reprezină utlimul refugiu pentru că viteza de transfer prin SATA este de 2-3 ori mai mare în cazul acestui HDD.

Modelele de 2,5 inci se găsesc în două variante, de 320GB şi de 500GB. Modelul cu o capacitate de 500GB există în 4 variante de culoare: roşu, negru, argintiu şi albastru, iar cel de 320GB doar negru.

 

Consider că pozele au vorbit de la sine şi au acoperit cam tot ce mai era de acoperit.

Să mergem mai departe şi să vedem cablul mirific USB 3.0 despre care povesteam.

 

 

Încă o dată pozele vorbesc de la sine. Cablul de upgrade al HDD-ului de la Seagate poate fi de fapt folosit pentru orice HDD de 2,5 inci, cu exceptia unui Raptor care consumă prea mult;). Partea cea mai frumoasă este exact aceasta, că îl putem folosi la orice altceva şi nu suntem legaţi de mâini şi de picioare să folosim doar HDD-uri externe Seagate. Dacă mai avea şi un conector unde să mai adăugăm curent electric extre era chiar o jucărie de genul must have.

 

Metodologie.

Pentru testarea absolut tuturor gadget-urilor din articol ne-am folosit de placa de bază Crosshair IV Formula, placă de bază ce am folosit-o şi pentru articolul în care am discutat despre stick-ul USB 3.0 de la Kingston. Procesorul folosit pentru teste a fost bineînţeles tot Phenom II X6 1075T.

Pentru testare ne-am folosit de acelaşi set de fişiere ca în cazul stick-ului USB 3.0. Adică un fişier ISO de 6,32GB, un set de 2888 fişiere MP3 ce ocupau 10GB şi un set de 8505 fişiere JPG ce ocupau tot 10GB.

Testele nu vor reflecta doar performanţa HDD-ului extern atunci când este conectat la USB 2.0 şi 3.0 ci şi atunci când este conectat la un port SATA. De asemenea, pentru a statisface curiozitatea oricui legată de conectarea unui SSD prin intermediul port-ului USB 3.0 am pus mâna pe două SSD-uri Kingston, unul de 64GB din seria V care l-am folosit ca sursă pentru fişiere şi un V+ care l-am folosit ca destinaţie.

 

Ştiu că este murdar HDD-ul în poza de deasupra şi special l-am lăsat plin de amprente şi praf, pentru a vedea ce se întâmplă dacă este ignorat aspecul său şi nu este curăţat timp de o zi. Reţineţi că SSD-ul l-am pus în test strict pentru a satisface curiozităţi, în niciun caz pentru a compara cu un HDD pentru că sunt din ligi total diferite.

 

Pages ( 2 of 3 ): « Previous1 2 3Next »

Similar Articles

One thought on “Seagate FreeAgent GoFlex – part 1

  1. Buna ziua,
    aveti cumva cunostinte unde as putea gasi in romania un adaptor SAT la USB3.0 pentru HDD SeaGate GoFlex?
    Cu multumiri anticipate,
    Marian Udrescu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.