Parca a trecut o eternitate de cand am testat un monitor cu atitudine mai non-gaming. Sau mai bine zis un monitor care nu se adreseaza gamerilor hardcore.

Subiectul principal este astazi un model de la ViewSonic.

VX3276-2K-MHD m-a facut prin simpla-i prezenta sa apas pe pedala de acceleratie si sa lucrez mai cu spor.

Si asta pentru ca are niste culori foarte misto. Si m-am trezit dintr-o data editand toate pozele ce el aveam ramase din urma. Dar va mai povestesc pe parcurs. Pana una alta haideti sa faceti cunostinta cu ViewSonic VX3276-2K-MHD.

ViewSonic VX3276-2K-MHD review | WASD

 

Ce este ViewSonic VX3276-2K-MHD?

Este un monitor foarte mare, in ciuda ambalajului compact. Sincer sa fiu, am crezut ca au gresit sample-ul cand am vazut prima oara cutia. Parea prea mica. Dar este atat de slim monitorul incat si ambalajul devine subtire.

ViewSonic VX3276-2K-MHD review | WASD

Diagonala lui VX3276-2K-MHD este de 32 inci. Iar cei ce deja s-au obisnuit cu decodificatul acestor nume de model probabil ca au zarit imediat acel 32 si s-au gandit direct la diagonala. Nu avea oricum ce altceva sa insemne. Dar acel 76, in schimb, nu stiu sa va explic ce inseamna.

Oricum, tot din numele de model reiese si la ce rezolutie ruleaza. 2560×1440. Adica 2K. Exact rezolutia aia sweetspot unde ai si suficient de mult spatiu de lucru in Windows, dar si rezolutie ce iti permite s arulezi jocurile la un framerate maricel. Evident, in functie de GPU-ul tau si de detaliile alese in joc.

Panoul folosit de ViewSonic este un IPS capabil de 8 biti + FRC. Iar semnalul este procesat in 10 biti. Asta inseamna ca ceea ce afiseaza este oricum peste panourile ce functioneaza in 8 biti fara FRC.

Prin materialele de prezentare de la ViewSonic am observat ca se face referire la panou ca fiind SuperClear IPS. Si singura explicatie care insoteste acea sintagma este ca are unghiuri de vizualizare super bune, de 178°. Exact ca alte IPS-uri.

In ceea ce priveste intrarile de semnal, ei bine, ViewSonic VX3276-2K-MHD ofera suport pentru HDMI, DisplayPort si mini DisplayPort.

Este o diferenta, totusi, intre DP si mini DP. Port-ul DP ofera suport pentru refresh-uri intre 24 Hz si 75 Hz, in vreme ce port-ul HDMI si cel mini DP permit utilizarea monitorului intre 50 si 75 Hz. Asa ca sa aveti asta in vedere cand il conectati la vreo sursa mai exotica decat un PC sau un PS4.

 

Meniul monitorului ViewSonic VX3276-2K-MHD

 

Galerie foto cu ViewSonic VX3276-2K-MHD

 

Input lag

Exact ca intotdeauna, am sa fac referire la articolul in care descriu cu lux de amanunt metodologia de testare. Articolul il gasiti aici.

ViewSonic VX3276-2K-MHD review | WASD

In graficul de deasupra se poate observa fiecare valoare ce a fost folosita pentru a ajunge la media de mai jos. Nu sunt scrise valorile pentru ca graficul ar deveni prea icnarcat si aproape imposibil de urmarit. Oricum, reiese ca monitorul ViewSonic se incadreaza in intervalul de lag 8-12 milisecunde. Cu alte cuvinte, oricand misc de mouse pe setup-ul actual in CS:GO la 400 fps, voi avea lag-ul cuprins intre valorile adineauri amintite.

Ce inseamna asta? Inseamna ca daca bag un mouse lent in schema, sau un mouse BlueTooth, o sa simt lag-ul direct.

Daca vreti sa vedeti ce inseamna mouse lent sau rapid am sa va invit sa verificati cel mai nou review de mouse publicat de noi.

ViewSonic VX3276-2K-MHD review | WASD

Comparativ cu alte monitoare, ViewSonic VX3276-2K-MHD se prezinta destul de lent. Adica este ultimul din lista. Dar asta nu uitati ca se intampla cu un Razer Viper 8 KHz. Daca as fi folosit un mouse mai lent as fi putut spune ca se simte lag-ul.

Dar in conditiile inc are eu am testat, nu am putut simti lag-ul. Mai repede m-am lovit de bariera refresh rate care m-a facut sa joc doar Heroes of the Storm pe acest monitor. Nu m-am induplecat sa incerc COD sau Quake Champions.

 

Image quality

Toate masuratorile le-am efectuat cu un X-rite i1 Display Pro

Black Luminance

La capitolul iluminare a pixelilor negri sta super bine. Cu cat este valoarea mai mica, cu atat negrul arata mai negru. Nu gri.

ViewSonic VX3276-2K-MHD review | WASD

Contrast

Si pe partea de contrast sta super bine. Mult mai bine decat majoritatea monitoarelor. Este interesant faptul ca ei declara un contrast de 1200:1, dar din masuratori noi observam un contrast mult mai bun.

Poate au fost retinuti in declaratii pentru a acoperi si alte moduri de afisare posibile. Eu am efectuat masuratorile la default pentru ca in majoritatea cazurilor, utilizatorii lasa monitoarele exact asa cum sunt, default.

ViewSonic VX3276-2K-MHD review | WASD

 

Average Delta E

Delta E mediu nu este cel mai mic, insa daca privim tabloul complet, adica in acelasi context in care aruncam si delta E maxim, atunci ne dam seama ca de fapt monitorul acesta reproduce culorile super bine. In general, delta E maxim reprezinta abaterea pe o singura nuanta de culoare. Dar exista monitoare ce favorizeaza reproducerea nuantelor rosii, iar verde si albastru, de exemplu, au de suferit.

In cazul lui ViewSonic VX3276-2K-MHD avem niste culori foarte misto si chiar si cea mai slaba nuanta tot are o abatere mica.

ViewSonic VX3276-2K-MHD review | WASD

Verdict

Daca nu ai in desaga pretentii de pro gamer care sa faca toate frag-urile dintr-un meci, ViewSonic VX3276-2K-MHD este un monitor excelent nu doar pentru consumat continut, ci si pentru crearea de continut.

Reproduce culorile mult mai bine decat majoritatea monitoarelor pe care le puteti gasi in jurul sumeti de 1300 Lei.

ViewSonic VX3276-2K-MHD review | WASD

In zona asta de pret optiunile sunt destul de clare. Fie iei un monitor rapid la 144 Hz sau 240 Hz dar ale carui culori sunt din alt film. Adica mult mai slabe.

Fie iei un monitor bun pe partea de reproducere de culori, dar cu refresh ceva mai mic.

Lucrand nu vei tanji dupa refresh mai mare pentru ca nu ai nevoie.

  • Puteti cumpara monitorul ViewSonic VX3276-2K-MHD de la PC Garage la pretul de 1303 Lei

Recommended WASD Award

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.