Procesoarele AMD Phenom II X6 vor aparea pe piață prin luna mai a acestui an. Arhitectura lor este derivată din hexacore-urile „Istanbul” Opteron și se numesc „Thuban”. Ele suportă DDR3 in dual-channel, sunt pe socket AM3, pe 45nm, 128KB L1 cache și 512KB L2 cache per procesor și 6MB L3 cache împărțită între cele 6 nuclee. Viteza de la HyperTransport va atinge 2400MHz (4800MT/s).

Acestea vor fi primele procesoare care vor integra tehnologia „C-state performance boost”, care permite controlul puterii fiecărui nucleu în parte. Astfel avem posibilitatea de a opri complet unul sau mai multe nuclee, totul fiind la vârful degetelor noastre :). Nucleele ramase vor fi overclock-ate pentru a compensa lipsa. Avantajul este consumul de putere redus.
În tabelul de mai jos sunt listate cele 4 modele planificate pentru lansare. Numele primului procesor nu a fost dat publicității, dar există șanse să aparțină seriei Black Edition, deci va avea multiplicatorul deblocat. Procesoarele vor fi pentru fiecare buzunar, cum ne-a obișnuit AMD. După cum se vede, nu este cunoscută incă viteza ultimelor 3 modele.

Sursa: TechPowerUp.

 

 

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.