Asus ROG a anuntat Zephyrus S GX701, un laptop ultrasubtire de gaming ce duce competitia la un nou nivel cu ajutorul acceleratoarelor grafice din seria Nvidia GeForce RTX 20 cu design Max-Q si al procesoarelor Intel Core i7 din generatia a 8-a.

Zephyrus S GX701 beneficiaza de un ecran de 17” cu rata de refresh de 144Hz, incadrat de o rama foarte subtire. Acesta mai adauga in reteta tehnologiile Nvidia G-SYNC si Optimus. Panoul PANTONE Validated este ideal pentru gamingul captivant sau pentru crearea de continut complex.

Chiar si cu aceste upgradeuri si ecranul mult mai mare, Zephyrus S GX701 mentine un profil impresionant si o amprenta surprinzator de compacta. Noul model este mult mai captivant si mai puternic decat orice alt Zephyrus, fara a sacrifica portabilitatea ce defineste familia.

Grafica GeForce RTX sub carcasa

Cresterea numarului de cadre pe secunda la o valoare care sa satureze ecranul necesita un GPU puternic, astfel ca Zephyrus S GX701 poate fi configurat cu acceleratoare video ce urca in gama pana la GeForce RTX 2080 cu Max-Q Design.

Grafica din seria Nvidia GeForce RTX 20 ofera cea mai avansata experienta de gaming. Avand la baza noua arhitectura Nvidia Turing si platforma revolutionara RTX, aceste procesoare grafice aduc laolalta generarea reflexiilor in timp real, inteligenta artificiala si umbrele programabile.

Amprenta redusa si actiune intensa

Un procesor potent ii permite modelului Zephyrus S GX701 sa abordeze orice sarcina cu incredere. Intel Core i7-8750H din generatia a 8-a dispune de sase nuclee si 12 fire de executie cu varfuri de frecventa de 4,1GHz.

Acesta are ample resurse de putere solicitate de aplicatiile pretentioase cum ar fi cele de editare video si randare 3D, precum si cele care au nevoie de putere bruta in multitasking cum ar fi amestecul de jocuri cu streamingul, inregistrarea video si discutiile vocale.

Pe sistem exista pana la 24GB de memorie RAM DDR4-2666 si pana la 8GB de memorie GDDR6. Stocarea super-rapida este furnizata de un SSD NVMe de pana la 1TB capacitate si patru linii PCI Express 3.0 latime de banda.

ROG a creat primul laptop de gaming ce accepta sa fie alimentat de un adaptor sau prin intrarea USB Type-C (USB-C), iar Zephyrus S GX701 are aceeasi tehnologie. Avand suport pentru USB Power Delivery, acesta poate aborda munca de zi cu zi alimentat de un adaptor Type-C de 65W, ce este mult mai mic decat adaptorul AC obisnuit, necesar pentru o performanta maxima in gaming. Portul Type-C poate conecta, de asemenea, un monitor prin DisplayPort 1.4.

Impreuna cu iesirea HDMI 2.0b, Zephyrus S GX701 poate suporta doua ecrane 4K la 60Hz. Cel mai recent modul Wi-Fi 5 (802.11ac) gigabit de la Intel cu 2×2 MU-MIMO ii permite portabilului Zephyrus S GX701 sa ofere viteze wireless mai rapide atunci cand e asociat cu routerele compatibile, cum ar fi ROG Rapture GT-AC5300.

Specificatii Asus ROG Zephyrus S GX701 (GX701GX)

  • Procesor: Intel Core i7-8750H
  • Sistem de operare: Windows 10 Home
  • Windows 10 Pro (ASUS recomanda Windows 10 Pro)
  • Ecran: 17.3” FHD (1920×1080) panou de nivel IPS, 144Hz, 3ms, 100% sRGB, Optimus, G-SYNC, PANTONE Validated
  • Grafica:  Nvidia GeForce RTX 2080 cu Max-Q Design cu 8GB GDDR6 VRAM
  • Memorie: DDR4 2666MHz SDRAM
  • Pana la 24GB (8GB pe placa de baza)
  • Stocare SSD 1TB M.2 NVMe PCIe 3.0 x4
  • SSD 512GB / 1TB M.2 NVMe PCIe 3.0 x2
  • Wireless: WLAN 802.11ac 2×2
  • Bluetooth 5.0 (Versiunile pot varia odata cu upgradeurile OS)
  • Conectivitate:  1 x USB 3.1 Gen 2 Type-C cu DisplayPort 1.4 si Power Delivery
  • 1 x USB 3.1 Gen 1 Type-C
  • 1 x USB 3.1 Gen 2 Type-A
  • 2 x USB 3.1 Gen 1 Type-A
  • 1 x HDMI 2.0b
  • Conector audio combo 1 x 3.5mm
  • 1 x slot Kensington
  • Tastatura:  RGB pe tasta; tastatura chiclet iluminata
  • Aura Sync
  • Suport N key
  • Taste rapide: Functie Ten-key/ ROG Armoury Crate
  • Cursa taste 1.4mm
  • Audio: Difuzoare 2 x 2.5W cu tehnologie inteligenta de amplificare
  • Matrice de microfoane
  • Software: Armoury Crate
  • GameFirst
  • GameVisual
  • Sonic Studio & Sonic Radar
  • Aura Core
  • XSplit Gamecaster (Gratuit)
  • Aplicatii Android / iOS
  • Adaptor AC: 230W
  • Tip conector: ø6.0 (mm)
  • Iesire: 19.5V DC, 11.8A, 230W
  • Intrare: 100~240V AC, 50/60Hz universal
  • Dimensiuni : 399 (W) x 272 (D) x 187 (H) mm
  • Greutate : 2,7kg

Mentinerea conexiunilor este mai usoara gratie ROG RangeBoost, o tehnologie wireless patentata ce consta in scanarea constanta a imprejurimilor si trecerea automata intre cele doua perechi de antene pentru a mentine cel mai bun semnal.

Pe partea audio, amplificarea inteligenta extinde raza difuzoarelor duale de 2,5W, astfel ca pot produce un sunet mai puternic fara distorsiuni. Cei mai multi utilizatori vor opta pentru castile lor favorite cu conector audio de 3,5mm sau cu port USB.

Zephyrus S GX701 poate simula sunetul surround pentru dispozitivele stereo cum ar fi casti, DAC-uri USB si casti VR. De asemenea, dispune de functii audio proiectate special pentru streaming si inregistrare, inclusiv stabilizarea automata a volumului si eliminarea zgomotului si a ecoului.

Zephyrus S GX701 se potriveste in majoritatea gentilor si rucsacurilor gratie ramei subtiri de 6,9 mm ce permite montajul masivului ecran de 17,3”, intr-un corp de dimensiuni similare cu cele ale unui laptop de numai 15,7”. Acesta este cel mai compact notebook de gaming de 17” si este, de asemenea, cel mai subtire, masurand numai 18,7 mm.

Experimentati ce-i mai bun din cele doua lumi cu Nvidia G-SYNC si Optimus

Performanta variaza in mod continuu in functie de joc si de ceea ce se intampla in scena. Cele mai multe ecrane reimprospateaza imaginea la o rata constanta, ceea ce creeaza probleme atunci cand noile cadre nu sunt gata la timpul potrivit, dar Zephyrus S GX701 utilizeaza tehnologia Nvidia G-SYNC pentru a compensa acest lucru.

Aceasta sincronizeaza rata de reimprospatare a ecranului cu rata imaginilor generate de GPU pentru a elimina ruperea cadrelor care ar putea afecta experienta de joc. Desi G-SYNC furnizeaza cea mai buna experienta de gaming, aceasta necesita ca GPU-ul sa fie activat de fiecare data, ceea ce creste consumul de energie si scade autonomia. Acest lucru este bun atunci cand laptopul este conectat la o sursa de energie, dar este problematic cand laptopul este alimentat de baterie.

Tehnologia Nvidia Optimus ofera solutia prin activarea implicita a graficii integrate in procesor si pornirea graficii dedicate atunci cand este necesara pentru jocuri si alte sarcini intensive. Inginerii ASUS au dezvoltat un comutator exclusiv ce lasa utilizatorii sa treaca intre modul G-SYNC si Optimus. Cu cateva clicuri si o repornire, Zephyrus S GX701 se transforma dintr-un sistem puternic de gaming cu grafica fluida intr-un instrument de productivitate cu autonomie marita.

Un ecran premium cu rata ridicata de refresh

Odata cu originalul Zephyrus, ASUS a lucrat indeaproape cu furnizorii de panouri pentru a impinge limitele ecranelor de jocuri. Cea mai mare parte a acestei colaborari a urmarit performanta, iar ecranul regasit pe Zephyrus S GX701 ruleaza fluid la frecvente de pana la 144Hz. Mai mult, raspunsul de 3ms GTG pastreaza claritatea imaginilor la viteze mari, indiferent daca este vorba de tintirea adversarului intr-un joc FPS sau derularea unei pagini web.

Ecranul e perfect atat pentru a rula cele mai recente jocuri de top, cat si pentru munca creativa, unde acuratetea culorilor este critica. Reglajele atente din fabrica asigura faptul ca fiecare exemplar indeplineste cerintele de acuratete si uniformitate PANTONE Color Validation.

Tehnologia ProArt TruColor garanteaza acuratetea culorilor, aceasta din urma fiind mai buna decat cea a multor monitoare desktop.

Este rapid, dar ramane rece

Carcasele ultrasubtiri lasa putin spatiu pentru racire, facand incredibil de dificila racirea procesorului si a placii grafice. Pentru a evita compromiterea performantei, inovatorul Active Aerodynamic System (AAS) are o admisie larga atunci cand capacul este ridicat, comparativ cu designul traditional, pentru a creste fluxul de aer.

Acesta absoarbe aer suplimentar prin grilele de ventilatie de deasupra tastaturii, iar ventilatoarele duale il propulseaza prin patru radiatoare si grilele de ventilatie din colturile din spate, pentru a asigura faptul ca Zephyrus S GX701 va ramane rece in toate conditiile.CES 2019 Asus lanseaza laptopul ROG Zephyrus S GX701Praful si alte particule sunt trase in mod inevitabil in ventilatoarele laptopului, insa curatarea automata a sistemului ajuta la evitarea acumularilor. Fiecare ventilator are un tunel special anti-praf ce capteaza particulele si le directioneaza afara in spatele carcasei, prevenind acumularile pe lamelele radiatoarelor, fapt care ar putea reduce performanta si stabilitatea in timp. Vitezele ventilatoarelor sunt controlate printr-un algoritm inteligent, ce raspunde automat la schimbarile de temperatura.

Utilizatorii pot alege intre trei profiluri reglate, prestabilite de experti, printr-o tasta rapida pentru a se adapta la fiecare scenariu de utilizare. Avand viteze mai mari pentru ventilator, modul Turbo este cel mai bun pentru maximum de performanta.

Modul Balanced optimizeza performanta si racirea pentru a reduce nivelul de zgomot pentru gamingul obisnuit, in timp ce modul Silent merge chiar mai departe cu nivelul acustic pentru sarcinile usoare si divertisment.

Schimbarea si mutarea tastaturii imbunatateste racirea nu numai prin faptul ca lasa mai mult spatiu pentru ventilatoare, ci si prin mutarea mainilor utilizatorului departe de zona unde se afla procesorul si acceleratorul grafic. Temperaturile de la suprafata tastaturii sunt mult mai joase decat la designul traditional, in special dupa mai multe ore de gaming intens.

Aprinde-l sau nu, prin personalizarea tastaturii

Fiecare tasta este iluminata de un LED RGB independent, capabil sa produca o lumina stralucitoare la maximum de luminozitate. Utilizatorii pot personaliza cu usurinta intensitatea si pot configura culorile si efectele pentru a se potrivi diferitelor scenarii, cum ar fi identificarea tastelor importante pentru jocurile specifice si alegerea unui aspect mai subtil pentru activitatea productiva.

Iluminatul se extinde la touchpad, pe dreapta, care se transforma in tastatura numerica la atingerea unui buton si integreaza o rotita pentru volum, amplasata pentru a fi usor accesibila cu mana stanga. Intalnita pe tastaturile de gaming precum ROG Strix Flare, rotita de volum faciliteaza ajustarile rapide. Intensitatea luminii se modifica automat in functie de volum.

Cu ajutorul Aura Sync, este usor de coordonat culorile RGB si efectele cu perifericele compatibile cum ar fi mouseul ROG Gladius II Origin si castile Delta. Lumina sincronizata poate face ca un aranjament de gaming sa arate cu mult mai coeziv si profesional si necesita doar cateva click-uri in software-ul intuitiv Armoury Crate.

Priveste dincolo de ecran pentru o camera web mai buna

Rama subtire ce inconjoara ecranul lasa putin spatiu pentru integrarea unei camere web, astfel ca echipele ASUS de cercetare si dezvoltare au privit la modul in care utilizatorii folosesc de fapt camerele lor web si au decis sa construiasca un modul extern, ce ofera per total o experienta mai buna.

Camera optionala ROG GC21 captureaza cadre clare FHD la 60 fps, dubland viteza camerelor web traditionale, fara a sacrifica rezolutia. ROG GC21 poate fi plasata in partea superioara a ecranului pentru un unghi conventional sau poate utiliza baza de aluminiu pentru a fi montata pe masa sau pe un raft. Un design pliabil inchide camera intr-un pachet de dimensiuni reduse, astfel ca este usor de strecurat intr-un buzunar sau intr-o geanta alaturi de cablul USB inclus.

Disponibilitate

ROG Zephyrus S GX701 va fi disponibil in Romania la inceputul lunii februarie 2019.

Similar Articles

One thought on “CES 2019: Asus lanseaza laptopul ROG Zephyrus S GX701

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.