Corsair, lider mondial in furnizarea de periferice si componente de PC performante, astazi are placerea de a anunta ca a ajuns la un acord pentru a achizitiona Elgato Gaming din Munchen.

Elgato realizeaza o serie de dispozitive conectate la domiciliu sub brand-ul Elgato Eve, care nu face parte din achizitia Corsair. Afacerea conectata de Elgato, Elgato Eve, va continua ca o marca independenta, separata, sub numele de Eve Systems.

Drake Star Partners, o companie globala de servicii bancare de investitii care deserveste sectoarele tehnologiei, mass-media si comunicatiilor, a fost consultant financiar exclusiv al Elgato Systems in aceasta tranzactie, iar Bird & Bird a fost consilier juridic. De asemenea, Jones Day a fost consilier juridic al CORSAIR.

Elgato combina software-ul cu un hardware elegant pentru a crea tehnologia stilului de viata alimentat de aplicatii, definita de confort, avantaje si control.

Corsair nu a cumparat intreaga afacere si portofoliu de produse ale Elgato. Acesta a achizitionat numai marca Elgato Gaming si produsele aflate sub acea ramura a companiei, care include gama de placi de captura interne si externe, placa Elgato Stream, Elgato Cam Link si ecranul verde portabil al companiei.

Corsair nu a dezvaluit multe detalii despre afacere. Nu stim cat de mult a platit Corsair pentru Elgato Gaming si nu este clar daca Corsair intentioneaza sa mentina forta de munca a lui Elgato Gaming.

Elgato are sediul in Munchen, Germania, in timp ce Corsair este o companie americana cu sediul in Freemont, California. Cu toate acestea, Corsair a spus ca Elgato Gaming va functiona ca un brand separat in cadrul companiei Corsair, astfel incat ar putea lasa baza de operatiuni a marcii in München.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.