Filmarea 3D şi fotografierea 3D sunt nişte sporturi destul de greu accesibile şi cel mai la îndemână lucru de făcut e să ne lăsăm pe mâna profesioniştilor de la Hollywood şi să urmărim ceea ce îşi permit ei să filmeze în acest format specific erei în care trăim.

Fotografierea 3D nu este o artă prea spectaculoasă şi profunzimea imaginilor este destul de greu de observat aşa că nu o vom aborda cu această ocazie. Filmele 3D reprezintă  însă noua modă în dozarea de adrenalină în poziţia de şezut. Partea cea mai neplăcută este reprezentată de faptul că  acest lucru se poate face la cinematograf şi cam rar acasă deoarece , chiar dacă televizoarele 3D sunt populare filmele 3D parcă ne ocolesc ţara.

În dorinţa noastra de a ne exprima simţurile artistice pe cele mai inedite căi începem încet dar sigur să ne îndreptăm atenţia şi către creearea propriilor producţii 3D.

Fie că ne pasionează doar păstrarea unor amintiri cât mai vii, fie că se naşte în firea noastră un mic James Cameron filmarea în acest format nu mai este chiar aşa un vis îndepărtat.

Camerele de filmat 3D sunt pe piaţă de ceva vreme dar nici una nu a fost în stare să filmeze aşa cum se face la Hollywood şi pe platourile de filmare. Camerele deja existente pe piaţă  vin în cele mai multe cazuri echipate cu două obiective, căci asta este obligatoriu pentru filmarea stereoscopică însă la partea de procesare de imagine ele au în dotare un singur procesor 3D şi tot ceea ce filmăm este recompus în acest format într-un timp destul de îndelungat încât să transforme pasiunea în frustrare.

Astăzi, cu ocazia deschiderii celui mai mare magazin SonyCenter din ţară, Sony a lansat în România camera video 3D pentru „utilizatorii de acasă”- Sony Handycam TD10.

 

Tomohiro Nakashima, Country Manager Sony în Romania, Bulgaria, Macedonia, Albania şi Kosovo a declarat: „Anul trecut, Sony s-a impus drept liderul pieţei în divertismentul 3D, oferind utilizatorilor săi acces atât la hardware 3D, cât şi la conţinut 3D. Anul acesta, Sony îşi concentrează eforturile în crearea unui spaţiu 3D mai personal. Prin lansarea modelului Handycam TD10 aducem, încă o dată, un plus de valoare Universului 3D, în care utilizatorii îşi pot crea propriul conţinut tridimensional”.

Destinată utilizatorilor obişnuiţi. Camera video beneficiază de un sistem cu obiectiv dublu, ce include două dintre componentele principale ale dispozitivului – două obiective Sony G, doi senzori CMOS „Exmor R” şi două procesoare de imagine „BIONZ”. Sistemul dual de înregistrare generează posibilitatea de redare a conţinutului 3D la rezoluţie 2D Full HD, automat, pe ecrane 2D, în timp ce conţinutul 3D poate fi vizualizat fără a fi nevoie de ochelari 3D pe ecranul LCD 3D, clar, Xtra Fine tactil, de 3,5 inci al camerei.

Utilizatorul poate reda clipurile video 3D Full HD pe orice televizor HD compatibil 3D. Faţă de alte funcţii inovatoare, zoom-ul optic 10x cu stabilizare de optică de imagine SteadyShot (în modul activ) şi modul iAUTO sunt disponibile în 3D.

 

Sony Handycam TD10 este diponibilă începând de astăzi, în magazinele Sony Center la un preţ de 7000 Lei.

 

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.