ELKOTech, unul din cei mai importanţi importatori de produse IT care activează pe piaţa din România, au anunţat disponibilitatea prin intermediul reţelei de parteneri a două noi familii de SSD-uri Western Digital: WD SiliconEdge Blue destinate pieţei de larg consum şi WD SiliconDrive N1x, pregătite în special pentru segmentul Business.

WD SiliconEdge Blue folosesc interfaţa SATA 3.0Gbps, vor avea capacităţi de până la 256GB şi oferă viteze de citire de până la 250MB/s şi viteze de transfer de până la 170MB/s, iar în construcţia lor s-au utilizat chip-uri de memorie MLC. Iar modelele din gama WD SiliconDrive N1x sunt construite folosind chip-uri de memorie SLC şi oferă viteze de citire de până la 240MB/s şi viteze de scriere de până la 140MB/s, iar transferul de date va fi asigurat de interfaţa SATA 3.0Gbps. WD SiliconDrive N1x este prevăzut şi cu noua tehnologie WD Speed Assurance, care asigură o performanţă constantă în operaţiile de citire şi scriere. Evident, noile SSD-uri oferă suport pentru tehnologiile NCQ şi, mult mai important pentru un SSD, TRIM.

„Apariţia SSD-urilor a creat practic noi cerinţe ale consumatorilor. Atât end-userii cât şi companiile locale sunt din ce în ce mai interesate de achiziţionarea de sisteme rapide, silenţioase şi eficiente din punct de vedere energetic. Noile unităţi WesternDigital reprezintă pentru categoriile de utilizatori cărora se adresează combinaţia optimă între performanţă, fiabilitate şi preţ”, a declarat Mircea Ciucur, Director General ELKOTech, importator unic al acestor produse în România.

Unităţile din gama WD SiliconEdge™Blue™ beneficiază de un suport tehnic şi de o garanţie de trei ani, iar unităţile din gama WD SiliconDrive® N1x de un suport tehnic şi de o garanţie de cinci ani.

 

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.