Weekend-ul trecut, comunitatea franceză s-a adunat pentru o alta ediție a maXlan-ului, organizația sărbătorind 10 ani de când susțin comunitatea eSports din Franța. A fost prezent un număr mare de echipe, niciuna dintre echipele de top nu a absentat, prin urmare s-a dovedit a fi un adevărat test pentru cei din comunitatea franceză.

 

Cu toate acestea, echipele din Franța nu au fost singurele care s-au prezentat la lan: un număr consistent de echipe venite din străinătate au vrut să pună mâna pe premiile in valoare totală de €3.500. Numele cele mai mari care s-au arătat au fost Antwerp Aces, Team WinFakt! și Team Colorful care au reușit să impresioneze în ultimele luni arătând că pot deveni posibile echipe de top din Europa.

Căștigătorul lan-ului maXlan a fost echipa de MondialServers care a plecat acasă neînvinsă în grupe, pierzând doar două hărţi in timpul playoff-ului –  pe mp_crossfire 11-13 împotriva echipei UV-Gaming și în finală pierzând o hartă împotriva echipei  mTq 9-13 – pe mp_strike.

 

Iată și clasament-ul final:

1st Team MondialServers – €2,000
2nd MysTique Gaming – €1,000
3rd Antwerp Aces – €500
4th. eXtensive.
5th. PunchLine
6th. Ultravioletz
7-8th. eLogic
7-8th. Colorful

 

 

Imediat după terminarea LAN-ului, am reuşit să schimb câteva vorbe şi cu jucatorul Elias “ BudzR “ Bork din echipa Colorful şi astfel am încropit un mini interviu:

ang:      Salut BudzR. Tu ai jucat pentru echipa  Colorful la maXlan, right? Cum a fost lan-ul, am înţeles că este al doilea LAN la care ai participat?
BudzR:  Așa este. Lan-ul a fost super, o locație excelentă, echipele au avut parte de distracție mare! Întradevăr, este al doilea pentru mine şi a fost mult mai OK decât primul, am reușit să învingem echipe foarte puternice precum  authority si UV-gaming și am putut arăta că germanii se pot descurca la fel de bine online cât și offline.

ang:      Cum a fost atmosfera? Ce părere ai despre organizatori şi despre câștigători ?
BudzR:  Atmosfera a fost una foarte bună, nu a fost un zgomot asurzitor ca la CiC7 ( primul meu lan ), toată lumea a fost foarte prietenoasă şi placută, a fost foarte ușor să faci socializezi și să participi la niște convorbiri foarte interesante. MondialServers au câștigat lan-ul acesta, jucând “insane”. Online am reușit sa obținem o remiză, dar la maXlan lucrurile au stat altfel, ne-au invățat o lecție de CoD pe Strike. Inainte de jocul nostru am vorbit cu Raigeki și alive care au fost mai mult decât prietenoși. Meciul împotriva lor a fost unul foarte distractiv !

ang:       Consideri ca WASD.ro face o treabă bună reușind să țină comunitatea românească la curent cu ultimele știri din eSports ?
BudzR:   Am văzut ultima știre despre lan-ul din Olanda și sunt foarte fericit că țări precum Romania suportă comunitatea de CoD4 cu website-uri precum acesta, sper că veți rămâne activi și veți reuși să creșteți comunitatea de CoD4 din România.

ang:        Multumesc pentru interviu BudzR, multă baftă cu echipa in continuare !
BudzR:    Plăcerea a fost de partea mea !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.