Daca va mai aduceti aminte, acum ceva timp umbla un zvon ca Noctua experimenteaza cu noi scheme coloristice pentru ventilatoarele proprii. Daca v-ati dorit dintotdeauna ventilatoare Noctua colorate mai „normal”, modelele din seria redux va vor satisface pe deplin. In plus, noua serie industrialPPC ofera optiuni pentru entuziastii care pun pret mai mare pe turatii mari decat pe silentiozitate.

Ventilatoarele Noctua nu mai au nevoie de nicio introducere, mai ales daca nu suportati zgomotul. Iata ca Noctua a ascultat de fanii care nu agreeaza schema coloristica traditionala a ventilatoarelor comercializate de austrieci si au lansat seria redux. Vorbim despre o combinatie intre doua nuante de gri, gri deschis pentru rama si respectiv gri inchis pentru ventilator in sine.

noctua nf s12b redux 5

Ventilatoarele din seria redux nu sunt noi, ci sunt in esenta versiuni colorate diferit ale modelelor NF-P14, NF-S12B, NF-B9 si NF-R8 comercializate de Noctua. Turatiile difera usor, iar bundle-ul nu este la fel de bogat, insa vestea buna este ca noile ventilatoare au fost lansate la preturi cu aproximativ 25% mai mici decat modelele clasice si ca beneficiaza de sase ani garantie. Lista cu modelele disponibile si specificatiile acestora o gasiti pe pagina producatorului.

noctua nf p14r redux 1 noctua nf p14s redux 1 noctua nf s12b redux 1

Cea de-a doua serie lansata de Noctua se numeste industrialPPC si include modele proiectate pentru sarcini industriale, unde singurul aspect care conteaza este cantitatea de aer mutata si zgomotul produs este irelevant. Noile ventilatoare folosesc acelasi design pentru rame si ventilatoare ca si modelele NF-F12 si NF-A14.

noctua nf ippc 5

Aveti de ales intre doua turatii, 2000 RPM sau 3000 RPM. Pentru obtinerea acestora, Noctua au ales sa foloseasca un motor nou cu trei faze care permite obtinerea unui consum moderat si a unul nivel de zgomot redus. Ca sa nu va faceti iluzii in privinta silentiozitatii modelelor industrialPPC, la asemenea turatii insasi volumul impresionant de aer pus in miscare creaza mai mult zgomot decat motorul ventilatorului. Rama si ventilatorul sunt construite din poliamida ranforsata cu fibra de sticla si au certificare IP52 sau IP67 pentru protectie impotriva apei si prafului, deci este extrem de putin probabil sa aveti vreodata probleme cu aceste ventilatoare in ceea ce priveste fiabilitatea. Preturile pentru modelele din seria industrialPPC sunt cuprinse intre 24.90 Euro si 29.90 Euro. Pentru mai multe detalii, va recomand sa accesati pagina producatorului.

noctua nf a14 ippc 1 noctua nf f12 ippc 1

Alaturi de noile serii de ventilatoare, Noctua au lansat si o serie noua de accesorii pentru ventilatoare. Este vorba, in esenta, de accesoriile livrate impreuna cu cooler-ele si ventilatoarele Noctua. Seturile de accesorii pot sa fie achizitionate cu 5.90 Euro bucata. Lista este disponibila pe pagina producatorului.

noctua na sav2 1 noctua na src7 1

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.