Vă plac jocurile cu fizică inteligentă? Veşti bune pentru cei care plănuiesc să îşi procure noua consolă Sony Playstation 4, căci Nvidia ne anunţă astăzi că vom vedea suport avansat al tehnologiilor proprietare Nvidia PhysX şi APEX pentru consola next gen a companiei Sony.

Cu toţii ar trebui să ştim ce înseamnă PhysX pentru că de multe ori, majoritatea jocurilor generaţiei noastre oferă această trăsătură tehnică care generează fizică realistă odată cu hardware-ul Nvidia. Când distrugi un pod din lemn, când arunci o grenadă în apă, când hainele personajului bat în vânt sau se mulează pe anumite suprafeţe, Nvidia PhysX se ocupă de toate acestea în timp real, problema mare fiind că acest generator de fizică este gurmand de resurse ale memoriei plăcii video şi memoria RAM. Practic, PhysX este răspunsul celor de la Nvidia în materie de fizică interactivă a engine-ului fizic Havok. 

Ei bine, Nvidia APEX este cea de-a doua platformă de fizică folosită de software-ul şi hardware-ul Nvidia care permite programatorilor specialişti în engine-ului unui joc să creeze o fluiditate în a genera acele momente când jocul plănuieşte să genereze efecte realiste bazate pe fizică.

Ce înţelegem din toată treaba asta? Păi nivelul de „eye candy” va fi unul mare şi jocurile de pe PS4 (nu că nu am fi ştiut deja) vor arăta şi vor fi animate extraordinar. Da cu gameplay-ul cum rămâne? 

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.