Nvidia atrage atentia consumatorilor prin diferentierea modelului GeForce GTX 1060 in doua variante bazate pe memorie: GTX 1060 cu 3 GB si GTX 1060 cu 6 GB, cele doua, de asemenea, cu diferite configuratii de baza ale GPU-urilor.

Compania intentioneaza sa dubleze in 2019 cu viitorul GeForce RTX 2060. Potrivit lui VideoCardz, citand un zvon referitor la Gigabyte despre anumite schimbari, Nvidia ar putea scoate nu doua, ci sase variante ale RTX 2060.

Exista cel putin doua caracteristici care diferentiaza cele sase variante ale GeForce RTX 2060: dimensiunea si tipul de memorie. Exista trei variante de memorie cu dimensiuni diferite, si anume 3 GB, 4 GB si 6 GB. Fiecare dintre cele trei variante de mai sus vine in doua tipuri de memorie, GDDR6 (cel mai recent) si GDDR5 (mai vechi).

Cred ca modelul cel mai interesant este varianta cu 4GB. Desi placa nu va oferi cu siguranta o memorie BUS de 192 biti, va avea in schimb un SKU mai mare.

In acelasi timp, placile de 6GB si 3GB vor avea, probabil, o viteza mai mare de raspuns, desi pot avea numere diferite de nuclee CUDA, la fel ca seria GTX 1060.

Toate modelele sunt impartite in serii GD si GC, primul este folosit pentru toate seriile RTX 20 care au memorie GDDR6, in timp ce ultima este bazata pe GDDR5.Bazandu-se pe cele sase variante RTX 2060, Gigabyte ar putea lansa pana la treizeci de unitati SKU. Daca pui la socoteala faptul ca ceilalti parteneri Nvidia au un numar similar de SKU-uri, ar putea fi pana la 300 de modele de placi video RTX 2060 din care poti alege.

Nu ne va surprinde daca, in plus fata de marimea si tipul memoriei, configuratiile de baza ale GPU-urilor sa varieze, de asemenea, intre cele sase variante ale RTX 2060. „TU106” are deja clase de baza ‘’A’’ si „non-A” , astfel incat ar putea exista pana la doisprezece ID-uri de dispozitiv noi in toate.

GeForce RTX 2060 va debuta cel mai probabil la evenimentul CES 2019, care va avea loc in ianuarie.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.