Cu ajutorul aplicaţiei NVIDIA 3DTV Play, orice sistem echipat cu un GPU compatibil NVIDIA GeForce poate fi conectat la un HDTV 3D prin conexiune HDMI 1.4. Această combinaţie va permite consumatorilor să vizualizeze fotografii şi videoclipuri 3D, dar să şi joace mai bine de 500 de jocuri în medii 3D, printre care StarCraft II: Wings of Liberty şi Mafia II.

Prin folosirea unor aplicaţii de redare video compatibile, utilizatorii aplicaţiei NVIDIA 3DTV Play vor putea să vizualizeze producţii Blu-ray 3D pe televizoarele 3D HDTV in format 1080p prin conexiunea HDMI şi un receptor audio/video compatibil.

Aplicaţia NVIDIA 3DTV Play este disponibilă impreună cu noua familie de laptop-uri Dell XPS, care includ şi GPU-urile de înaltă performanţă NVIDIA GeForce 400M şi tehnologia NVIDIA Optimus. Noile sisteme sunt disponibile în versiuni de 14-, 15- şi 17-inci şi oferă o alternativă puternică pentru un sistem multimedia, astfel încât consumatorii să se bucure de conţinut 3D pe televizoarele 3D HDTV.

 

Începând cu 21 octombrie, aplicaţia NVIDIA 3DTV Play este disponibilă pentru utilizatorii în trei forme:

  • Actualizare gratuită pentru sisteme NVIDIA 3D Vision – Aplicaţia NVIDIA 3DTV Play este disponibilă ca o actualizare gratuită pentru toate sistemele 3D Vision prin intermediul celor mai noi drivere ale versiunii 260
  • Disponibilă pe sisteme PC 3DTV Play – Aplicaţia NVIDIA 3DTV Play este disponibilă pe sisteme preconfigurate şi notebook-uri. Acestea includ modelele de laptop-uri Dell XPS  şi sisteme  HTPC de la ASRock şi Zotac. Aplicaţia NVIDIA 3DTV Play va fi disponibilă şi pe o varietate de sisteme ce vor fi anunţate în lunile următoare.
  • Disponibilă pentru achiziţionare în noiembrie 2010 – Aplicaţia NVIDIA 3DTV Play va fi disponibilă pentru achiziţionare în luna noiembrie, de pe site-ul NVIDIA.com, sub forma unei actualizări pentru PC-uri echipate cu GPU-urile NVIDIA şi sistemul de operare Microsoft Windows 7.

 

 

Vă mai aduceţi aminte că am discutat aici despre 3D pe TV-uri? Partea amuzantă este că nu doar soluţia de la AMD este pe bani şi on top of that, cea de la NVIDIA deşi este anunţată pentru a doua oară, tot nu poate fi folosită încă, decât dacă eşti deţinătorul unui pachet 3D Vision.

Trecând peste amuzamente şi poantele celor doi producători care au în definitiv ţelul de a stoarce de bani populaţia în cel mai elegant mod posibil, există şi o parte bună. Care? Că nu mai trebuie să îţi cumperi placă video de la un anume producător ca să îţi foloseşti televizorul Sony, Panasonic sau whatever dacă vrei să îl conectezi la PC şi să folosşti ochelarii firmei ce a produs TV-ul. Dar acest lucru se va întâmpla în noiembrie pentru plăcile video NVIDIA.

Concluzia este că bani trebuie să aruncăm fie către NVIDIA pentru un pachet 3D Vision ca sa dispunem de aplicaţie în mod, chipurile, gratuit, fie către unul din partenerii AMD care dezvoltă software-uri, fie iar către NVIDIA dacă vrem doar soft-ul lor.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.