nvidia_logomicNVIDIA  a anunţat lansarea platformei de gaming în cloud NVIDIA GeForce Grid ce permite difuzarea jocurilor pe orice dispozitiv conectat, de la TV-uri, smartphone-uri sau tablete iOS ori Android.

 

 

Odată cu această lansare, cei de la NVIDIA se laudă că platforma GeForce Grid permite furnizorilor de servicii de gaming să ofere cele mai înalte performanţe vizuale fără latenţele asociate cu platformele actuale, implicând costuri mici de operare şi consum redus de energie.

La baza noii platforme stau două GPU-uri NVIDIA GeForce Grid, pe arhitectura Kepler, care beneficiază de 3072 nuclee CUDA pentru o performanţă de 4.7 teraflopi. Acest lucru permite accesarea a cel mult opt fluxuri de jocuri în acelaţi timp. Astfel se reduce la jumătate consumul de energie, iar furnizorii de servicii de gaming au posibilitatea de a işi scala serviciile si de a susţine milioane de pasionaţi de jocuri.

Totodată, cu tehnologia Fast Streaming, se reduce latenţa serverului până la 10 milisecunde prin captarea şi codificarea unui cadru într-o singură operaţiune. Platforma GeForce GRID utilizează captura de cadre rapide, redarea concomitentă şi codificarea printr-o singură operaţiune pentru obţinerea unui flux ultra-rapid al jocului.

Tehnologia ce permite latenţa scăzută, implementată în GPU-urile GeForce GRID compensează distanţa dintre sistemele disponibile într-o reţea, astfel încât gamerii vor avea senzaţia utilizării unui calculator performant de gaming, localizat în aceeaşi încăpere.

Mai mulţi dezvoltatori renumiţi de gaming îşi anunţă susţinerea pentru platforma GeForce GRID. Printre aceştia se numără şi cei de la EPIC Games.

 

powered-by-geforce-grid

nvidia-geforce-grid

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.