nvidia-tegra-logomicDeşi nu se cunosc încă foarte multe detalii oficiale despre procesorul NVIDIA Tegra 4, există din ce în ce mai multe indicaţii cum că acesta ar putea avea la bază arhitectura Kepler, cea folosită de către NVIDIA la GeForce GTX 680.

Ceea ce rămâne clar în continuare este faptul că ţintele Tegra 4 sunt telefoanele mobile şi tabletele, deşi nu se poate exclude din ecuaţie şi un model de laptop.

De aceea, unul din punctele forte ale Tegra 4 va fi performanţa per watt, un lucru fundamental de altfel când vine vorba despre dispozitivele mobile. Aşadar, se aşteaptă ca această nouă versiune să aibe un potenţial echivalent cu cel al unei versiuni în miniatură a Kepler GPU.

Dacă unele modele de GPU-uri cu Kepler de 20 de watti sunt suficiente să ruleze jocuri precum Battlefield 3 la detalii maxime şi la rezoluţie de 1366 x 768 pixeli, atunci un GPU Kepler echivalent, dar cu o putere mult mai mică (să zicem 1 watt) va îmbunătăţi performanţa oricărui dispozitiv mobil lansat pe piaţă la ora actuală sau chiar în viitorul apropiat.

Pentru moment, acestea sunt doar speculaţii, iar NVIDIA nu a confirmat nici unul dintre zvonuri, însă nici nu le-a negat.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.