Suntem pe ultima sută de metri către lansarea celui mai anticipat joc de strategie de anul acesta pe data de 3 septembrie. Desigur, este vorba de Total War: Rome II. Cei care doresc să se asigure că primesc jocul chiar în ziua lansării pot să facă precomanda şi din magazinele din România.

În primul rând, ar trebui să ştiţi că preţul recomandat pentru Total War: Rome II este de 179,99 RON. Comparativ cu preţul de 54,99 Euro de pe Steam (aproximativ 250 RON), brusc preţul de la noi nu mai pare atât de mare. La fel ca pe Steam, cei care precomandă Total War: Rome 2 de la magazinele participante (Altex, eMag, Media Galaxy şi PC Garage) vor primi gratuit DLC-ul Greek States Culture Pack. Acesta include trei facţiuni noi, anume Sparta, Atena şi Epir, disponibile atât în single player, cât şi în multiplayer. Fiecare facţiune are la dispoziţie unităţi, clădiri şi abilităţi unice şi au în comun anumite ţeluri, filosofii şi scopuri diplomatice.

TWR2Greek

Sparta: cine nu a auzit de formidabilii războinici spartani? La Termopile, Leonida şi cei 300 de spartani ai săi au ţinut piept în mod eroic unei armate de o sută de mii de perşi conduşi de Xerxes (împăratul Imperiului Persan) însuşi, îndeajuns cât să le permită atenienilor să-şi organizeze apărarea. Spartanii din Total War: Rome II sunt urmaşii lui Leonida şi sunt în continuare cei mai buni războinici din întreaga lume antică. Unitatea unică a spartanilor este denumită Eroii Spartei (Heroes of Sparta) şi este compusă din hopliţi spartani de elită. Pe partea de clădiri spartanii pot să construiască Monumentul lui Lacedaemon (The Monument of Lacedaemon), care reduce costurile de recrutare a unităţilor noi, creşte semnificativ moralul unităţilor din regiunea în care este construit şi oferă şi un bonus global pentru moralul unităţilor jucătorului. Spartanii vor beneficia de o tradiţie militară numită Egalii lui Leonida (Peers of Leonidas) care le creşte rezistenţa în lupta corp la corp şi scade costurile de întreţinere a unităţilor.

TWR2Sparta

Atena: locul de origine al conceptului de democraţie şi al unor filosofi renumiţi precum Socrate şi Platon şi al eroilor precum Pericle. Cultura grecilor a fost definită de Atena, atât ca gândire, cât şi ca arhitectură. Pe partea militară atenienii favorizează flotele de galere, însă pe timp de război beneficiază de aportul cetăţenilor pentru crearea unităţilor de hopliţi şi cavalerie. Atena beneficiază de două unităţi militare unice. Primii sunt Thureos Hoplites, denumiţi astfel după scutul oval de dimensiuni generoase pe care îl poartă, alături de armura din pânză şi suliţă. Thorax Hoplites poartă celebrele armuri din bronz care imită forma torsoului, semn al bogăţiei membrilor acestei unităţi, şi sunt echipaţi în stilul tradiţional al hopliţilor. Atenienii pot să construiască celebra Acropolă, care măreşte numărul unităţilor garnizoanei, rezistenţa oraşului în caz de asediu şi îmbunătăţeşte abilităţile agenţilor atenieni. Tradiţia militară unică a Atenei este denumită Copii Egeei (Children of the Aegaean) şi îmbunătăţeşte abilitatea navelor ateniene de a izbi alte nave şi creşte prada obţinută din urma raidurilor.

TWR2Athens

Epir: mai degrabă o confederaţie de sate decât un oraş-stat, Epirul este cunoscut în istorie mai degrabă prin acţiunile regelui Pirus, de pe urma cărora a apărut expresia „victorie a la Pirus”, alături de Oracolul de la Dodona, al doilea cel mai prestigios după cel din Delphi. Epir beneficiază de aportul a două unităţi militare unice, Agrianian Axemen şi Aspis Companion Cavalry. Primii sunt infanterişti iscusiţi în lupta cu toporul, traversarea terenului accidentat şi asaltul liniilor inamice, în timp ce companionii sunt elita cavaleriei şi însoţitorii regelui, înarmati cu săbii kopis, scuturi greceşti rotunde (aspis) şi suliţe pentru aruncat (javelins). Clădirea unică disponibilă Epirului este chiar oracolul de la Dodona, care îmbunătăţeşte dezvoltarea oraşelor, mulţumirea cetăţenilor, prosperitatea şi conversia altor facţiuni la cultura elenistică. Tradiţia militară pusă la dispoziţia Epirului se numeşte Copoii lui Molossus (Houds of Molossus) şi creşte bonusul la şarjă în luptă, respectiv ajută la menţinerea ordinii publice.

TWR2Epirus

În afară de cele prezentate mai sus, DLC-ul Greek States Culture Pack inclus cu toate precomenzile mai permite accesul la o unitate de mercenari disponibilă tuturor facţiunilor din joc (Mercenary Veteran Hoplites) şi două unităţi de asediu disponibile tuturor facţiunilor din culturile greacă, romană şi cartagineză (Polybolos Repeating Scorpion – o balistă cu o rată foarte mare de foc – şi Tortoise Armoured Battering Ram – berbece pentru spart porţi lent, montat în interiorul unei platforme care oferă protecţie împotriva săgeţilor inamicului -).

Să sperăm că pe viitor va fi lansat şi un DLC care să introducă Dacia ca facţiune jucabilă, cu toate trăsăturile unice strămoşilor nostri. Mai jos aveţi un clip cu Battle of the Nile, care prezintă o parte din îmbunătăţirile aduse luptelor din seria Total War de Rome II:

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.