SAPPHIRE îşi extinde gama de plăci video mainstream cu noua HD 7870 XT Boost, o placă care îşî ajusteaza puţin frecvenţa în funcţie de load. Noua serie are un nucleu Tahiti, în loc de Pitcairn.

Asta înseamnă că avem o magistrală pentru memorie de 256 biţi, 1280 stream processors, 80 texture units, 2GB GDDR5 la frecvenţa de 1,5 GHz (6GHz efecitvi). Clock-ul are frecvenţa de baza 925 MHz, fiind capabil sa urce până la 975MHz cu PowerTune Boost, totul prin interfaţa PCI Express 3.0.

Pe partea de racire stă foarte bine, având un cooler Dual-X, cu două ventilatoare long-life şi anti-praf. Pe partea de conectică nu dezamageşte, oferind Dual Link DVI-I (cu suport VGA şi dongle inclus), HDMI, două mini-DisplayPort şi suporta Eyefinity, CrossFire X.

HDMI-ul este de ultima generaţie, 1,4a şi suporta 3d stereoscopic la 120Hz, precum şi display-uri 4K (care se pot conecta şi la DisplayPort 1.2 HBR2).

Pe partea de software stă destul de bine, având două aplicaţii interesante: TriXX (ce poate fi descărcat de pe site-ul SAPPHIRE) care permite ajustarea frecvenţelor şi a voltajului placii şi afişeaza în real-time temperatura, precum şi App Acceleration (mai mult o funcţie built-in, o optimizare a placii pentru aplicaţii ce folosesc GPU-ul intens, cu scopul de a îmbunataţi perfomanţa).

Preţul plăcii nu a fost anunţat încă, însă nu va fi ieşit din comun pentru o placă cu acest GPU.

sapphire-7870xt

 

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.