Renumitul producător de periferice, Steelseries, după ce a lansat tastaturile de gaming Apex și Apex RAW, aduce un nou mouse optic pentru gaming, denumit Rival. Pe scurt, un mouse optic foarte precis, foarte customizabil și ergonomic.

Printre caracteristicile sale se numără un senzor optic performant, switch-uri dezvoltate de Steelseries (garantate pentru 30 de milioane de click-uri), un design ergonomic pentru dreptaci, înveliș care previne transpirația mâinilor și grip-uri de cauciuc pe lateral. De asemenea, putem alege ca iluminarea (independentă pentru două zone) să fie una din cele 16.8 milioane de culori.
 
Senzorul este unul foarte performant, fiind capabil să ajungă până la 6500 CPI (counts per inch) iar timpul de răspuns este de 1ms (ceea ce înseamnă zero lag), iar accelerația până la 50G. Numărul de butoane programabile este de 6, customizabile prin software-ul Steelseries Engine 3. Software-ul permite crearea a oricâte profile și modificarea setărilor, ca la orice soft pentru mouși de gaming care se respectă. Printre features mai enumerăm și ExactAim, ExactSens și ExactAccel.

Pe partea din spate a mouse-ului se află sigla Steelseries în relief, sau Rival, în funcție de alegerea cumpărătorului; o adiție interesantă este că Steelseries vor să facă un parteneriat cu o firma de printre 3D pentru a permite cumpărătorilor să își facă sigla lor personalizată pe mouse. Sincer, sper să reușească, deoarece este foarte mișto o astfel de personalizare.

Rival este urmașul spiritual al renumitului Ikari, deci se așteaptă multe de la el. După câte am văzut aici, cred că se va adeveri ceea ce susțin Steelseries, că Rival este cel mai bun mouse optic până în prezent. Prețul este de 60 euro pentru Europa și s-a dat drumul la precomenzi. Probabil va dura ceva până va ajunge la noi, deci strângeți bani sau cereți cadou ce Crăciun :).

030204

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.