Ieri, 23 August, Sony au anunțat lansarea lui DualSense Edge, un nou controler dedicat consolelor PlayStation 5.

La prima vedere, noul DualSense Edge poate părea foarte similar clasicului DualSense, poate chiar puțin mai voluminos.

Sony însă, au depus eforturi suplimentare pentru a satisface cerințele și feedbackurile primite în urma apariției DualSense-uri odată cu consolele PS5. De principiu, funcțional vorbind, DualSense este indiscutabil cel mai bun controler pe care am folosit-o vreodată. Și probabil nu aș fi avut nimic de criticat despre aceasta dacă nu apărea varianta facelift, DualSense Edge.

DualSense Edge | WASD.ro

DualSense Edge se remarcă în special prin posibilitățile de personalizare extra-extinse atât pe partea hardware cât și software. Astfel, acest nou model îți va permite să personalizezi complet modul în care vrei să îl folosești. Mai exact, Edge îți va oferi posibilitatea de a remapa sau chiar dezactiva oricare dintre butoane și chiar să modifici sensibilitatea și zona moartă a joystick-urilor. De asemenea vei putea modifica comportametul triggerelor prin modificarea cursei acestora și a zonelor moarte, totul la discreție.

Și nu doar că poți modifica oricum vrei felul în care interacționezi cu DualSense Edge, ba chiar vei putea salva direct în memoria dispozitivului diverse profile, pe care le vei putea schimba în timp real cu ajutorul butonului Fn. Tot cu ajutorul butonului Fn vei putea controla aspecte precum volumul jocului sau volumul voice-chat-ului fără a fi nevoie să te distragi de la sesiunea de joc.

Pe partea hardware, DualSense Edge te lasă să îți alegi modelele preferate de joystick și butoane posterioare, înlocuitul acestora fiind de-a dreptul ușor. Pachetul în care va fi livrat DualSense Edge va conține trei modele de joystick-uri (standard, high dome și low dome) și două tipuri de butoane posterioare (half-dome și lever). Butoanele posterioare pot fi programate în orice fel facilitând diversitate și metode extinse de a te juca.

Alături de seturile de butoane de schimb menționate anterior, DualSense Edge va fi livrat împreună cu un cablu de alimentare USB Tip-C și o husă în care poți transporta controlerul alături de toate accesoriile din dotare.

De asemenea, vor fi disponibile spre achiziționare separată și piese de schimb pentru aceste noi controlere, precum module joystick integrale.

În cursul următoarelor luni ale acestui an vom afla mai multe detalii despre noul controler DualSense Edge, incluzând data lansării oficiale.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.