Astazi este finala EU LCS Spring Playoffs, dintre Fnatic si SK Gaming. Meciul a inceput intr-un ritm alert, pe contre. Inca de la inceput „sOAZ” a fost jucatorul cheie, care a creat multe oportunitati pentru Fnatic. Prima oara, toplane cand s-au batut nRated si CandyPanda de la SK Gaming cu Botlane-ul Fnatic-ului (Yell0wStaR si Rekkles) s0AZ a asteptat si el si a reusit sa o forteze pe Sona sa dea Flash-ul. Apoi el a fost pur si simplu genial, a asteptat un pic si a revenit pe toplane reusind sa ia firstblood-ul pe Sona. Intre timp pe middlelane Cyanide si Xpeke au reusit sa il doboare si pe Jesiz.

Dupa cateva minute Cyanide a profitat de cooldown-ul flash-ului lui nRated si au reusit sa mai faca inca un kill pe toplane tot pe nRated.
In continuare sOAZ a reusit sa redevina un playmaker, asa ca impreuna cu Xpeke au reusit sa mai faca un kill in jungla celor de la SK Gaming.
La minutul 14, Xpeke a incercat sa faca un Kill pe Sona. Si-a folosit toata rotatia pe nRated, insa el a reusit sa ramana in viata dupa ce a primit heal din partea lui CandyPanda (cu summoner spell-ul) precum si cu ajutorul bilei lui Jesiz a reusit sa scape cu 50 hp. nRated, fiind foarte experimentat a reusit sa dea ultimata pe xPeke, dupa ce a prins stun-ul pe xPeke acesta a fost decimat de SK, reusind primul kill pentru SK Gaming. sOAZ a fost si el prins pe toplane, Xin-ul lui Svenskeren si cu Trunle-ul lui fredy122 i-au pregatit o surpriza lui sOAZ, reusind sa il surprinda. Asadar scorul era 6-2 pentru Fnatic.

Cei de la Fnatic au inceput sa controleze jungle-ul celor de la SK Gaming, cu foarte multe ward-uri, asa ca usor usor au inceput sa impinga linia de jos si cea de pe mijloc. xPeke a inceput sa faca split-push pe linia de jos, in timp ce echipa sa incerca sa ia tureta de pe mijloc.
In minutul 22:03 Fnatic a luat al 3-lea dragon, la cateva secunde dupa Cyanide a fost prins inca o data de ultimata lui nRated. Dupa ce Cyanide a murit a urmat un push pe mid, SK reusind sa ia si o tureta pe mid. Insa jocul este foarte tensionat, Rekkles si cu s0AZ l-au lucrat pe la spate pe fredy122, cu ajutorul ultimatei lui Sivir au reusit sa il prind pe troll.

In minutul 25 fnatic era in fata celor de la SK Gaming cu o tureta, 3 dragoni ucisi, 4 kill-uri si aveau in total un avantaj de 7.000 gold.
Cei de la Fnatic au inceput sa faca split-push pe aproape toate lane-urile.

Insa farming-ul s-a terminat, cei de la Fnatic au inceput sa forteze fight-uri, asa ca fredy122 si Svenskeren au fost prinsi de cei de la Fnatic. Dupa ce cei doi membrii ai SK-ului au murit Fnatic au reusit sa ia Baron-ul fara nicio interferenta din partea celor de la SK.

In continuare, Fnatic au inceput sa preseze mid-ul si jungla lor, ei detin controlul. xPeke are pana acumun meci senzational, l-a prins pe Svenskeren in jungla si l-a fortat pe nRated sa foloseasca „Mikael’s Cruicible” sa-si salveze jungler-ul.

Daca acum cateva minute era un avantaj micut, acum cei de la Fnatic au un avantaj de 12.000 gold. Facecheck-ul lui Yell0wStar de la minutul 29, a fortate ambele echipe sa se bata. Ultimata Oriannei a trimis 3 membrii din echipa Fnatic in Chompers-urile lui Jinx si a urmat si ultimata lui Jinx, Super Mega Death Rocket. Intre timp, Trundle i-a lucrat pe la spate reusind sa mai faca un kill pentru SK, pe Karma, adica Yell0wStar.
Fnatic „trage” de timp momentan, asteapta sa respawneze cel mai important obiectiv (inafara de Nexus, evident) din  acest sezon, pusheaza destul de safe top-ul si botlane-ul si reusesc sa ia Baron-ul fara absolut nicio problema. A urmat un push pe top, precum si un push pe mid/bot facut de catre xPeke si sOAZ.

Mai trec cateva minute si Fnatic inca nu pot sa dea nicio tureta jos, ei continua cu splitpush-ul pe fiecare lane in parte si reusesc sa dea destul de mult damage pe tureta din mijloc. s0AZ reuseste sa ii ofere lui Rekkles cateva hit-uri pe tureta, fortandu-l pe fredy122 sa se dea back, dupa ce foloseste ultimata sa, Kick-ul lui Lee.
Pe mid vedem de aproximativ 5 minute o tactica destul de impresionanta. xPeke foloseste Distortion-ul sa dea cateva hit-uri pe tureta, dandu-se back dupa acele 2-3 hit-uri la pozitia initiala.

Dupa o scurta perioada „plictisitoare” de joc, Fnatic s-au decis sa ia baron-ul inca o data si  xPeke deja a inceput sa dea damage asa ca SoAZ cyanide si xPeke reusesc sa il omoare pe fredy122, si au reusit sa expuna baza celor de la SK distrugand cele doua turnuri tier1 si doua inhibitoare. Svenskeren este topit de echipa lui fnatic, kill-ul fiind asigurat de catre sOAZ si dupa inca un kill pe un alt membru al echipei SK Gaming, au reusit sa obtine o victorie clara si necontestata.

MVP-ul (most valuable player) al acestui meci a fost clar sOAZ dupa ce a reusit sa ia cele kill-ul pe nRated. Pe lane a ajuns cu mult mai putin XP si evident mult mai putini creepi, insa el a avut un meci aproape perfect reusind sa termine meciul cu scor-ul de 5/1/4.

UPDATE: Se pare ca echipa castigatoare a acestui Spring Split este Fnatic. Dupa o serie de meciuri in care i-au dominat pe cei de la SK Gaming, Fnatic ne-au demonstrat, din nou, de ce echipa lor este cea mai buna din Europa.

VOD-ul respectiv ce include toate meciurile il puteti viziona pe Twitch.tv

In cazul in care articolul a fost okay, va rog lasati un feedback, el a fost scris intr-un ritm alert pentru ca evident urmaream meciul in timp ce scriam. Vizionare placuta in continuare !

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.