Atât de îndrăgiţi, încât marea continuare „spirituală” a legendarului RPG Planescape Torment, numită Torment: Tides of Numenera (Numenera este un univers RPG diferit de Planescape) a strâns o sumă destul de măricică în doar câteva ore de la anunţul pe Kickstarter. Cred că Brian Fargo, fondatorul studio-ului inXile tocmai a pus un rânjet destul de mare.

Mai ţineţi minte succesul răsunător al fondurilor adunate pe care Wasteland 2, un remake al unui alt RPG clasic cu temă post apocaliptică, l-a avut în acele câteva luni? Ei bine, inXile se pune din nou pe muncă în a creea Torment: Tides of Numenera, un titlu care a adus un zâmbet pe faţă şi care a împlinit multe fantezii ude ale fanilor jocurilor produse pe baza engine-ului Infinity….mai ales fanii fostului Black Isle Studios.

Recordul a fost stabilit azi după amiază când Torment: Tides of Numenera a devenit cel mai rapid fondat proiect de pe Kickstarter, acesta înregistrând suma de $1.7 milioane USD în doar 8 ore şi 22 de minute de la lansarea proiectului. Vestea bună? Proiectul încă mai are 29 de zile până când campania de ridicare a fondurilor se va termina şi dezvoltarea proiectului va începe în forţă. 

Eu, unul, am însă câteva griji şi anume, calitatea proiectului. Nu ştiu dacă Brian Fargo plănuieşte să apeleze la ajutorul lui Chris Avellone, designerul primului titlu Planescape Torment. Adică, Obisidian Entertainment deja lucrează la câteva proiecte, trei dintre ele fiind notabile (Project Eternity, South Park: The Stick of Truth şi posibil un nou Fallout) cu J.E Sawyer şi Chris Avellone deja la cârma unuia dintre ele. Vom vedea. 

În orice caz, mă bucur că nostalgicii au reuşit să convingă această industrie că prin pasiune şi devotament, orice vis poate fi îndeplinit. 

 

Dacă vă tentează să daţi un ban pentru a ajuta la construirea unui RPG de zile mari, puteţi să daţi cu banul aici.

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.