Sapphire este, şi cel mai probabil va rămânie, fidel GPU-urilor AMD. De când au început să ofere soluţii de accelerare 3D a jocurilor afinitatea pentru AMD nu a fost un secret. Este de departe unul dintre cei mai cunoscutţi producători de plăci video şi recent a început să construiasccă şi altfel de componente sau accesori ce atrag atenţia de la primul contact.

Sapphire ne-au fost alături încă de la început şi iată că cu ocazia acestei zile măreţe vine să facă fericit un gamer.

sapphire-7750-lp-bn

Tema concursului nu este foarte complicată şi pentru un pasionat de jocuri şi tehnologie ar trebui să fie chiar floare la ureche.

Întrucât placa video pe care o puteţi câştiga este concepută special pentru un anume tip de computere, ceea ce trebuie să faceţi voi este să ne trimiteţi un e-mail la adresa concurs.sapphire@wasd.ro în care să ne spuneţi ce fel de computer aţi contrui împreună cu acest mic monstru.

Răspunsurile pot fi de orice natură, fie text, fie wishlist, la un comerciant, împreună cu o argumentare text.

Câştigătorul va fi ales de către WASD şi un reprezentant Sapphire şi va fi anunţat prin actualizarea acestui articol.

Data limită până la care vă puteţi înscrie este 15 decembrie 2012 ora 23:59.

 

sapphire-7750-lp-boxAlături de răspunsurile voastre avem rugămintea să completaţi detaliile personale precum mai jos:

Nume şi prenume:

Vârstă:

Serie BI/CI:

Nr. telefon:

*datele personale sunt folosite strict pentru identificarea şi contactarea participanţilor şi vor fi şterse după temrinarea concursului.

Toate câmpurile de mai sus sunt obligatorii. Necompletarea unuia dintre ele duce la excluderea din concurs. Vârsta minimă pentru participare este de 14 ani.

Sapphire logo white

 

Protectia datelor personale

WASD.ro  respecta si protejeaza confidentialitatea datelor dvs. personale. Orice informatie personala este prelucrata si folosita conform politicii de confidentialitate a datelor personale si nu va fi folosita in niciun mod care contravine acestei politici.

Portalul WASD.ro  este singurul proprietar al informatiilor colectate. Aceste informatii nu sunt si nu vor fi vandute, inchiriate sau facute cunoscute unor terti in alte moduri decat cele prezentate in acest concurs.

Ne obligam de asemenea sa respectam prevederile Legii nr. 677/ 2001, privind protectia datelor personale stocate pe durata concursului. Ca atare, WASD.ro  se angajeaza sa pastreze confidentialitatea datelor personale ale participantilor la prezentul concurs si sa le utilizeze conform legislatiei in vigoare.

Prin simpla participare la concurs si trimiterea datelor personale la organizator, sau prin comunicarea datelor personale pe site-ul WASD.ro , participantii sunt de acord ca datele lor sa intre in baza de date a organizatorului, sa fie prelucrate si folosite pentru eliminarea fraudelor. La cererea expresa, in scris, a participantilor, organizatorul nu va mai folosi datele lor personale.

 

Update 21 decembrie 2012

Câştigătorul plăcii video Sapphire Radeon HD 7750 Low Profile este Cosmin Vladescu. Imediat ce luăm legătura cu el, vom publica şi scrisoarea sa.

 

Update 27 decembrie 2012

Scrisoarea de la Cosmin Vladescu:

Buna ziua,
Ma numesc Cosmin, am 31 de ani, locuiesc in Timisoara, si IT -ul mi-a fost hobby dintotdeauna
Am zambit cand am vazut concursul dumneavoastra pentru ca eu chiar construiesc un astfel de calculator, care are nevoie de o astfel de placa, deci nu inventez nimic. Desigur un nestiutor ar putea intreba ce este asa special la placa asta grafica? … sunt 100 de modele Ati 7750.
De ce asta? Pentru a raspunde la aceasta intrebare o sa spun o povestioara:
Pana acum vreo 6 ani, in liceu si in timpul facultatii (sunt inginer apropo) am construit mai multe calculatoare, pentru mine, pentru prieteni, am acordat asistenta tehnica, depanare, etc … am vazut tot felul de calculatoare, am stricat si am reparat cred ca zeci. Acum 6 ani m-am insurat … calculatoarele , jocurile au cazut pe ultimul loc, dar totusi iti trebuie un calculator, nu? Vazand spatiul limitat (stateam in chirie), gandindu-ma cum le va sta in scurt timp pruncilor mei calare pe un tower, stiind cat praf aduna un tower pozitionat jos, si stiind ce zgomot poate avea un sistem cu procesor AMD Athlon XP (Palomino sa zicem) din cauza ventilatoarelor am decis sa cumpar un desktop SFF (small form factor) refurbished.
Am gasit un astfel de sistem Dell Optiplex Gx280 (P4 3.00Ghz, 1Gb DDR2, HDD 40Gb SATA, video onboard) la o firma bine cunoscuta in Timisoara, la pret bun, asa ca l-am luat. Curios fiind, primul lucru … l-am desfacut.
Vreau sa spun ca am ramas uimit de calitatea produsului, de managementul spatiului si al cablurilor – nu am mai vazut niciodata asa ceva. Cuvantul de baza este eficenta si optimizare, ca sa va faceti o idee, acest sistem are o sursa de 160W. Dezavantaje: un singur HDD, 2 sloturi pt ram, un singur slot PCI si un slot PCIeX16 dar mai ales … faptul ca aceste carduri trebuie sa fie low profile (adica half size). Ca sa va dati seama, unitatea aceasta este cam cat doua laptopuri de 15,6″ puse unul peste celalalt. Am folosit acest calculator cu succes pana acuma, de fapt scriu acest mail de pe el. L-am inbunatatit la maxim si asa a ajuns la P4 3,4Ghz, 2x2Gb DDR2 si placa video Sapphire 6450 low profile. De ce tocmai 6450? Pentru ca PCIeX16-ul de pe calculator este limitat la 25W, iar aceasta placa consuma maxim 19W versiunea cu DDR3 si 26W versiunea cu DDR5 (da, exista si asta low profile, la Sapphire, dar a disparut din magazine rapid).
Alt dezavantaj a fost ca procesoarele suportate sunt single core … in multitasking se simtea nevoia (desi are HT procesorul).
Asa ca m-am apucat sa fac alt calculator, mai modern, si mult mai potent. Am ales in continuare Dell Optiplex pentru ca si-a dovedit fiabilitatea si calitatea din plin, din nou SFF pentru ca nu vreau sa pierd avantajele lui. Asa ca am ales Dell Optiplex 755 SFF, un calculator cu review-uri foarte bune. L-am cumparat in configuratia Core2Duo E8400 3,00Ghz, 2x1Gb DDR2, 80Gb SATA, video onboard. A ramas limitarea pentru placi low profile si 25W maxim pe PCIeX16, dar puterea sursei a crescut la 275W. Ce vreau sa fac cu el? Am citit mult despre acest calculator si sunt multi oameni care inca il folosesc, si au facut adevarate bestii din el. Asa ca am ajuns la concluzia ca va arata (in ceva timp) asa:
Core2Quad Q9650 3,00Ghz, 4x2Gb DDR2 800Mhz, video Sapphire 7750 1Gb DDR5, SSD Intel 120Gb, HDD WD Scorpio Black 2.5″ 7200rpm 750Gb, card PCI to SATA (am numai doua porturi SATA si un eSATA, am doua HDD-uri deja, si trebuie sa bag si DVDRW-ul deoarece eSATA nativ vreau sa-l folosesc la transfer pe HDD-uri externe – ce sa fac n-am USB 3.0 si nici PCIeX1), card reader in bay-ul 3,5 din fata. Astept Black Friday pentru unele din componente. Problema este ca Sapphire 7750 low profie nu este de vanzare in Romania si de pe Amazon.co.uk imi ajunge la vreo 700RON (aproape cu cat am luat sistemul!!! nu neg, nici Q9650 nu este ieftin, vreo 1000RON pe Okazii, DDR2 este dublu fata de DDR3 …. o fericire). Dar … este cea mai puternica placa low profile care nu necesita alimentare externa, si care va putea rula ultimele jocuri la detalii maxime pe rezolutii mari. Consuma aproximativ 55W in full load si desi depaseste limitarea PCIeX16 de 25W se pare ca limitarea este din cauza sursei … in cazul acesta noua sursa de 275W este suficienta, si sunt sigur de asta deoarece mai sunt oameni cu astfel de configuratie si le merge foarte bine (de fapt le merge cu Sapphire 6670 1Gb DDR5 care, uimitor consuma mai mult -60W). Fiecare componenta am ales-o cu mare grija studiind compatibilitatea, dimensiunile si consumul lor. As putea face o povestire pentru fiecare componenta in parte si cum am ajuns la ea. Majoritatea se pot cumpara din Romania, mai putin Sapphire 7750 1Gb DDR5. Inca … Apropo, asa am gasit acest articol, cautand pagini scrise in romaneste cu Sapphire 7750 low profile – Traiasca Google!
Cum am ajuns la ea? Simplu: Dell vindea SFF-ul 755 cu maxim ATI 2400Pro. De ce? Cip-urile ATI RADEON ofera performante foarte bune la un consum mult mai mic fata de cip-urile similare NVIDIA. De exemplu ATI 7750 este similara ca performanta cu GEFORCE 550 TI, dar ATI consuma 55W maxim iar NVIDIA 116W. Bun, revenim, ATI 2400Pro consuma 24W urmatoarea placa care mi-a atras atentia a fost ATI Radeon 4550, pe urma am gasit ATI Radeon 5450, apoi am vazut ca seria „noua” (noua cand am vazut-o eu) are ATI Radeon 6450, 6570, 6670 low profile. Ultima nu este disponibila in Romania. Ultima serie de la ATI contine 7750 low profile, 55W, single slot. Bingo!
Din cate am vazut Sapphire s-a axat pe acest sector de piata (care a fost de nisa, dar vad ca prinde teren), acela al placilor video low profile, bune pt media center-uri si mini computere (HTPC). De ce zic asta? Pentru ca la fiecare serie a GPU-urilor ATI Sapphire a scos versiuni low profile pentru un numar mare de tipuri de placi din ce in ce mai puternice, fara conector auxiliar de putere, racire activa single slot.
Sa-mi fie cu iertare daca este mail-ul prea lung, am taiat infloriturile la maxim. Nu este o poveste siropoasa, nici extraordinara, dar reala. Pentru unii, sa dau banii pe Q9650 pe socket 775 cat este un I5 2500K trebuie sa fiu nebun. Totusi dupa calculele mele aceasta dream configuration imi va sluji minim 5 ani fara probleme pentru home use si eventual gaming (joc strategii de obicei).
Nu ma astept sa castig ceva, dar ma bucur cand impartasesc parte din hobby-urile mele cu cineva care intelege si stie despre ce vorbesc. Deci daca tu cititorule ai avut rabdare si ai ajuns pana aici si poate ti-ai imaginat sau chiar ai simtit 10% din trairile mele cu acest calculator, tot este un castig.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.