Este pentru prima dată când România gustă evenimente internaţionale, unde valoarea noastră mioritică începe să capteze atenţia scenei de eSports a întregului mapamond.

Acum, evident, o să îmi spuneţi că un gamer adevărat nu prea pune mult accent pe aşa ceva şi aş fi de acord, numai că vedeţi voi, treaba asta cu eSports nu numai că este văzută cu ochi foarte buni în străinătate, dar începe să devină încetişor, încetişor şi o chestie apreciată pe plaiul românesc.

Că e de bine pentru unii, că pentru alţii n-o fi bine…. noi vă spunem verde în faţă impresiile noastre despre marele eveniment DreamHack EIZO Open Bucharest 2012.

Dreamhack 2012 Bucharest

O să încerc să fiu foarte direct cu toată treaba asta. Mie unul, mi s-a părut că toate surlele şi trâmbiţele acordate acestui eveniment au fost pentru nimic. Sunetul a fost prost în anume locuri, dar asta e. Nu s-au pus nişte semne unde să vadă tot omul care ţi-e orarul. Din nou, asta e. Câteva standuri, o scenă prost amplasată. Ce mai, tipic românesc. Hai să luăm cea mai ieftină dugheană gen Turbohalle şi să o facem gazdă a unui eveniment internaţional de eSports gaming. Pare legitim.

Un anume om mi-ar spune că am o atitudine negativă tot timpul şi că e vina mea că sunt chitit să distrug această presă de specialitate. Jur pe mama că eu vreau doar pace, happy things şi urşi koala pentru tot poporul planetei! Serios.

Să vă spun câteva chestii despre CounterStrike. Nu mi-a plăcut niciodată şi nici că nu intenţionez să îmi schimb părerea, însă ai noştri bătrâni de la TeG au fost cât se poate de spulberaţi de Fnatic. De ce? Experienţa şi antrenamentul constant îşi arată colţii. O bătaie ca la carte pentru români. Păcat. La Main Event-ul cu StarCraft 2 ce a avut loc în ultima zi am fost cât se poate de surprins. Adică, uau. O atmosferă ceva mai matură şi mai profi, cu tot cu comentatori live, cu prezentarea fiecărui jucător, totul foarte curăţel şi bine organizat. 10 din 10, chiar s-a văzut că titanul RTS de la Blizzard a adus clasă pentru eSports. Din câte am observat, foarte multă lume era destul de indignată de faptul că se jucau numai meciuri în combinaţie Zerg sau Protoss cu doar doi jucători Terran prezenţi. Habar nu am ce înseamnă asta, căci nu sunt expert în ale Starcraft 2-ului, dar meciurile au fost destul de distractiv de privit.

Dreamhack 2012 Bucharest

Ei bine, marea mea problemă a fost cu Main Event-ul League of Legends din prima zi. Taică, ce a fost mizeria aia fără suflet? Nici măcar nu am înţeles ce şi cum şi de ce a fost în halul ăla. Pe lângă faptul că am urmărit cele mai plictisitoare meciuri (cu excepţia meciului din finală) de League of Legends, am văzut şi cei mai plictisitori jucători profesionişti. Nimic creativ, nimic original, nişte puşti hapsâni care au jucat numai configuraţii cu hard stuns şi atât. Nimic interesant. Ne-am luat bătaie de la o echipă străină no name. WinFakt, cine a auzit de aceşti oameni? Nimeni. Însă, au luat ei primul loc în clasament? Normal că au luat, că la român nu se aruncă niciun mogul cu bani să antreneze o echipă de jucători cu potenţial pentru eSports. Avem potenţial enorm pentru aşa ceva, însă nici măcar sponsori nu sunt, se ştie oricum că sunt nişte trişti, furăcioşi şi lacomi.

Dreamhack 2012 Bucharest

Însă nimic nu a fost mai penibil decât prestaţia celor doi comentatori. Din câte am înţeles, unul dintre ei ar fi fost marele Bossman, om al celor de la ComputerGames.ro, adică cei care ne-au dat invitaţiile acolo.

Îi voi adresa aceste cuvinte domnului: „Te rog eu mult, bea o cafea înainte să te pui să faci shoutcasting şi fii şi tu mai politicos cu celălalt comentator, n-am nimic cu tine, dar slab dom’le. Slab.”

Cât despre stimabilul Creţu Octav, aka „ang”, nu ştiu ce l-a apucat şi ce a fost cu el, însă i-aş spune că reacţiile au fost mixte, de la „Vai, ce funny a fost”, la „Doamne, ce handicapat, ţipă ca proasta la coafor”. În caz că nu v-aţi prins, dar probabil că aţi auzit vocea stridentă ce puncta momentele tensionate ale unui meci. Mie unul, mi s-a părut ciudat. George zice că în anumite momente a rivalizat cu venerabilul Cristian Ţopescu.

Dreamhack 2012 Bucharest

Vroiam să zic că cel a venit cu ideea să aducă booth babes (aka ţâţe şi cur) la un asemenea eveniment sper să primească 100 de ciocane peste bot. Băi, vin copii, frate, vin puştani care îs vai de mama lor, vin oameni mai geeky şi voi cu asta vreţi să atrageţi lumea? Cu nişte paţachine care îşi mişcă târtiţele de sus în jos fără noimă. Hai pe bune, suntem mai proşti ca americanii sau încercaţi să compensaţi pentru ceva? Ca să nu uit, ce v-a venit organizarea să aduceţi mici şi bere la intrarea în convenţie? Serios? Mici şi bere. Faptul că aţi încercat să faceţi cu ochiul străinilor cu asemenea româneli este…………..genial. Şi preţurile, nişte aberaţii. Cum să ceri 6 RON pentru doi mici amărâţi. Cum dracu?

Altă treabă dubioasă. Ce căutau colegii noştrii de la LAB501 acolo? Sigur, Monstru şi cu Matose sunt nişte boşi în domeniul lor, însă câtă relevanţă să aibă o sesiune de overclocking într-o convenţie unde se joacă StarCraft 2, League of Legends sau mai rău, CS 1.6. Jocuri care nu necesită pufăirea procesorului cu heliu lichid sau azot lichid sau modificarea lui cu BSEL mod. Ce mai tragi tu nişte sfori pentru extra publicitate în loc să ne laşi pe noi, gamerii, în pace. Foarte răutăcios din partea ta, Monstrule.

Iar ca să închei pe tonul ăsta, a cui a fost geniala idee să aducă PARAZIŢII în concert? De fapt şi de drept, de ce a trebuit concert? Haideţi să fim serioşi, pun pariu pe gonada mea stângă că un om ca Ombladon, Cheloo sau FreakaDaDisk ar fi ei interesaţi serios de termenul de eSports. Poate cine ştie, poate or fi ei interesaţi, însă până la dovada contrarie, toată treaba asta cu Paraziţii a mirosit a combinaţie d-aia ieftină folosită de şcoli/licee/facultăţi în genul „La Disco Castravete, Balul Bobocilor 2012, PARAZIŢII LIVE”. Ce-o să facă Cheloo, o să-mi rimeze despre skill-ul meu prost cu Xerath şi micro-ul slab, în timp ce bagă un vers pe şleau despre originile mamei mele? Hai mă, române. Ce-i cu tine?

Cam atât din partea mea pentru DH 2012. O varză totală. Fără Stephano, fără WhiteRa la StarCraft, plus săracul NightEnd (Silviu Lazăr) care şi-a luat-o pe cocoaşă urât. A fost o experienţă destul de proastă pentru amatorii de SC2. CounterStrike-ul a fost ceva foarte ciudat şi aproape inobservabil. Sper să rămână aşa sau să dispară de tot, fir-ar mama lui de joc inutil.

Nu a fost totul doom and gloom însă, căci pentru anumiţi colegi din presă, treaba a fost destul de relaxată şi distractivă. Cătălin Niţu de la TheGAMECast a dat un mic şi o bere împreună cu prietenii (fapt pentru care a fost altoit de către un „dur al internetului” în articolul său de prezentare. wtf cum vine asta), pretenarii de la GameXTV (cu care aparent nu avem absolut NICIO treabă de vroiam să vorbesc cu ei şi ei vorbeau cu aerul din jur), mai era un cuplu drăguţ de la Overheat care era funny, căci probabil că erau fumaţi de spuneau cum că au venit acolo pentru atmosferă (lolwut) şi ar mai fi fost oameni pe acolo pe care nu am recunoscut care stăteau la lounge-ul presei bine mersi ş.a.m.d.

Că nu se putea, prezente au fost şi vulturii de la posturile de televiziune care au venit şi ele să scoată un reportaj de 2 minute din disperare. Ce mai, presa românească dă specialitate, frate. Nişte bomboane de oameni.

În esenţă, toată convenţia a fost, de fapt, o mare publicitate ieftină, unde micul, berea şi voia bună românească nu puteau lipsi…nu? Măcar am avut şi noi parte de o convenţie mai cu ştaif.

 

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.