Fiecare monitor ViewSonic pe care l-am testat până acum se potrivea perfect în scenariul de utilizare al multor cunoscuți de ai mei. Uitându-mă la cutia celui mai ieftin 27 inci 240 Hz de la ViewSonic, îmi dau seama că se potrivesc perfect puterii de cumpărare din România.

Modelul VX2719 este cel mai ieftin 27 inci@240 Hz pe care l-am găsit la PC Garage. Vă dați seama că sunt curios cât de departe este de monitorul nostru etalon la 240 Hz, Aorus KD25F. La fel cum se întâmplă de fapt cu orice monitor de 240 Hz pe care îl văd. Parcă se aprinde beculețul „trebuie să știu”.

Viewsonic VX2719 review | WASD

 

Ce este ViewSonic VX2719?

Este un monitor curbat de cu o diagonală de 27 inci. Rata de împrospătare este de 240 Hz, iar panoul este de tip VA.

Față de multe monitoare de pe piață, contrastul static al acestui model este de 4000:1.

Piciorul monitorului este acelasi stand pe care l-am vazut la toate monitoarele entry level de la ViewSonic. Partea buna, însă, o reprezintă compatibilitatea cu standurile VESA 75×75. Cu alte cuvinte, poți cumpăra liniștit orice picior din comerț.

În ceea ce privește meniul de configurare al lui VX2719, ei bine, acesta este clasic ViewSonic. Nu diferă de celalalte monitoare din seria aceasta decât la componență.

M-a bucurat să văd că acest monitor beneficiază și de black frame insertion, sau motion blur reduction. Știți voi, tehnologia aia care îți face imaginea ușor mai întunecată, dar mult mai clară. Se numea Dyac+ la Benq.

Lista completa a specificațiilor o găsiți pe pagina produsului.

 

Galerie foto ViewSonic VX2719

Meniul monitorului ViewSonic VX2719

 

Teste input lag

Metodologie testare

Așa cum am descris și în acest articol, metodologia de testare a suferit o serie de schimbări de-a lungul timpului pe masură ce tot descopeream neajunsuri. Argumentările le gasiți în articolul indicat acum două propoziții.

Așadar, pentru a putea număra milisecundele scurse din momentul în care mouse-ul începe să se deplaseze pe mousepad până în momentul în care monitorul afișează mișcarea folosim o camera video Sony RX100 Mark Va ce poate filma la 1000 fps. Asta înseamnă că fiecare cadru al filmării reprezintă o milisecundă.

Sony RX100 Va

 

Pentru a deplasa mouse-ul într-o manieră repetitivă ne folosim de „electrocorditor” un ciocan cablat la un LED ce se aprinde în momentul în care ciocanul împinge mouse-ul.

 

Jocul folosit pentru testarea standard este CS:GO cu framerate-ul blocat la 400 cu rezoluția 1920×1080 și detaliile setate la minim.

Razer Viper input lag tests | WASD
Cadrul 199 reprezinta momentul in care circuitul se inchide; frame-ul 200 reprezinta inceputul deplasarii mouse-ului pe pad; frame-ul 210 reprezinta momentul in care actiunea este afisata pe ecran

Bineințeles, toate tehnologiile suplimentare au fost dezactivate pentru realizarea testelor de input lag.

PC-ul pe care rula CS:GO este echipat cu urmatoarele componente:

AMD Ryzen Master | WASD.ro

Rezultate input lag

Monitorul Viewsonic este destul de stabil, chiar dacă face parte din categoria de mijloc în ceea ce priveste input lag-ul. Dar dacă îl comparăm doar cu alte monitoare de 27 inci, observăm că poate fi confundat cu orice alt monitor din această categorie. Bineînțeles, mă refer exclusiv la felul în care simți perifericele în CS:GO.

viewsonic vx2719 input lag

Iar daca privim doar valoriile medii clasamentul arata in felul urmator:

viewsonic vx2719 input lag

 

Verdict

ViewSonic VX2719 este monitorul ideal pentru primul PC mai serios al unui puștan care vrea să încerce să joace în sfera semi pro. Are de toate într-un mod temperat și cel mai important, are un preț accesibil. E mult mai plăcut să joci pe un monitor mai mare. Plus că atunci când nu te joci poți să vezi un film liniștit din pat. Căci e suficient de mare.

Viewsonic VX2719 review | WASD

Specificațiile sunt de top pentru gaming. Caracteristicile nu sunt cele mai bogate de pe planetă, dar prefer oricând un monitor rapid pe care să îl pot instala pe orice suport VESA, decât unul plin de luminițe prin picior și fără VESA.

Poți cumpăra monitorul ViewSonic VX2719 de la PC Garage la prețul de 1500 Lei.

Good for gaming WASD Award

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.