Lenovo activeaza de ceva vreme pe piata de gaming, insa, pana recent erau interesati doar de segmentul mobile. Anul acesta au decis sa lanseze si o serie de desktop-uri ce vizeaza gamerii. Y900 este numele de PC-ului ce se abate un pic de la medie si despre care vom discuta in cele ce urmeaza.

Sistemele desktop Lenovo sunt super cunoscute. Probabil folositi si voi la serviciu un PC construit chiar de ei. Sunt fiabile si probabil ofera si servicii utile unei corporatii. Nu le cunosc intrucat nu sunt sys admin si nici nu vreau sa revin in acel domeniu. Oricum, Lenovo Y900 este interesant din alte motive. Mie mi-a atras atentia din prima aspectul.

Dar daca aspectul este decisiv in achizitionarea unui PC, depinde doar de potentialul client. Eu pun mare pret pe aspect si probabil ati vazut asta in episoadele trecute NYAC si daca as fi gasit „mataraie” in Y900 nu l-as fi inclus in acest serial.

Ar fi un moment bun sa aruncam o privire asupra specificatiilor si sa discutam despre ce este OK si ce nu.

 DSC4821

 

Specificatii

Nu vom insira toate specificatiile, ci doar cele care conteaza si bineinteles ca vom discuta si despre preturi.

  • Procesor: Intel Core I5 6600K
  • Placa video: Nvidia GeForce GTX 980
  • RAM: 2x 8GB DDR4 @2133 MHz
  • HDD: SSHD 2TB
  • SSD: LiteOn 256 GB
  • Sursa: 650W
  • Cooler procesor: Tower 3 heatpipe-uri

 DSC4837

Stiu ca acest sistem nu area cea mai cea configuratie, dar este una numai buna pentru gaming. Practic, un i5, un 980, un SSD si un HDD alaturi de 16 GB RAM este tot ceea ce ai nevoie pentru a rula toate noutatile in materie de jocuri. De aici pana la achizitia propriu-zisa a unui sistem cu aceasta configuratie e cale lunga si in general preferintele personale sunt pe primul loc.

De departe, carcasa este cea mai impresionanta componenta a acestui PC. Bine, poate si pentru ca este o premiera de la Lenovo in materie de PC-uri pentru gaming. Totusi, am ramas surprins sa observ faptul ca este dotata cu un maner. Aceasta caracteristica te va ajuta sa il muti mai usor dintr-un loc in altul, insa nu te va ajuta sa il transporti pe distante lungi deoarece PC-ul este incredibil de greu.

Mi-a placut faptul ca panoul lateral se deschide apasand un buton, asa cum veti vedea in galeria foto de mai jos.

In rest, constructia este standard. Bine, pentru mine standard inseamna sa existe si niste cable management. Si in cazul acestui sistem exista.

A reusit sa imi smulga cateva zambete o caracteristica ce este componenta a unei campanii globale Lenovo, butonul Play On Eat On. Acest bun este imens si iti cheama mancarea daca il apesi. Stiu ca te gandesti deja la tot felul de glume pe care ai putea sa le faci proprietarului unui astfel de buton, dar stai calm, va fi sunat de un operator Foodpanda pentru a confirma comanda.

Ce face de fapt butonul? Ii configurezi un meniu pentru candva si cand apesi butonul, Foodpanda iti aduc haleala. E simplu, daca mananci folosind acest serviciu.

Daca preferi mancarea nevestii, ei bine, n-ai noroc. Nevestele nu prea sunt compatibile cu butonul si foarte putin cu gaming-ul. Poti incerca insa, dar nu cred ca o sa iasa ceva.

 DSC4811

 

 

Galerie foto

 

Temperaturi si consum

Load CPU 100%

cpu temp

Temperatura procesorului este chiar foarte buna avand in vedere ca este destul de silentios. 65°C in liniste pentru un sistem brand in load maxim pe procesor este chiar surprinzator.

 

Load GPU 100%

gpu temp

80°C. Este eticheta tuturor placilor video GTX 980 de referinta. Puteti sa verificati si review-ul de la lansarea acestui GPU.

 

Consum

consum

Consumul este exact acolo unde ne asteptam. Adica unul relativ mic pentru un scenariu de gaming. Consumul l-am masurat in timp ce rula Unigine Heaven.

 

Imagini termoviziune

CPU Load

 

cpu load rep

 

GPU Load

gpu load rep

 

 

Teste de performanta

Inainte de a incepe aventura prin lumea testelor trebuie sa fiti foarte atenti cum cititi graficele. Ele includ si laptop-uri, dar si doua GTX 980 testate pe platforma noastra de test, adica cu un i7 6700K @ 4,5 GHz. Stiu ca pare absurda comparatia cu laptop-uri, dar intr-un final acest sistem de gaming costa cat un laptop de gaming.

3D Mark Firestrike Extreme

3dmark

Evident, punctajul obtinut de Y900 este mai mic decat cel obtinut de platforma noastra de test. E normal avand in vedere ca este un i5 versus un i7 overclocked.

 

Bioshock Infinite

bioshock

 

DiRT Rally

dirt

 

Dragon Age Inquisition

dragon

 

GTA V

gta

 

Hitman: Absolution

hitman

 

Middle-Earth: Shadow of Mordor

mordor

 

Sniper Elite III

sniper

 

Thief

thief

 

Tomb Raider

tomb

Stiu ca unele rezultate par ciudate. Mai ales cel de la DiRT Rally, insa l-am rerulat de nenumarate ori si nu este vorba de o eroare. Asa ruleaza in aceste combinatii.

 

Concluzii

Sistemul Lenovo este scump si, mai mult decat atat, este pozitionat si la un pret care il face foarte greu accesibil pentru majoritatea romanilor. E drept ca e bine dotat, dar chiar si asa tot e mai scump decat un PC non-brand.

PC-ul Y900 in configuratia pe care am testat-o noi poate fi cumparat de la PC Garage la pretul de 8700 Lei sau de la Media Galaxy la reducere la 8100 Lei.

Cum spuneam, e scump. Un astfel de PC il construiesti cu o suma mai mica de bani.

Dar ca sa faci asta trebuie sa te pricepi. Sau cineva trebuie sa isi piarda timpul aratandu-ti diferite configuratii.

Iar daca nu te pricepi, oricare dintre configuratiile Y900 e buna. E drept ca are pret mai mare, dar stii sigur ca iti merge bine orice joc.

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.