Cum spune şi titlu, tehnologia folosită de NVIDIA pentru GeForce 3D Vision nu este una nouă. Şi dacă vă scărpinaţi un pic în creştetul capului aţi putea spune că aţi mai auzit de ochelari 3D.

Totuşi, ce a scos NVIDIA pe piaţă acum este muuuult mai revoluţionar şi mai aproape de a fi numit un produs finit. De fapt, ochelarii şi întregul kit sunt finalizate, jocurile mai trebuiesc reparate pe ici pe colo pentru a permite experimentarea senzaţiei la maxim.

Şi partea cea mai frumoasă este că NVIDIA lansează driveri cu regularitate, aşa că aspectul privind compatibilitatea dintre kit-ul 3D şi placa video iese din calcul.

Dacă vă mai amintiţi, acum doi ani la CeBit făcea mare senzaţie monitorul curbat de la Zalman. Practic, acel monitor folosea aceaşi tehnologie, stereoscopia. Problema era însă că NVIDIA nu îşi dădea interesul la fel de tare ca acum când este vorba de propriul lor produs. Într-un fel mi se pare normal pentru că acele monitoare aveau un target foarte restrâns fiind şi foarte scumpe şi extrem de incomode pentru lucrul normal. Astăzi, monitoarele 3D Vision Ready pot fi folosite în locul oricărui monitor normal.

Anyway, trecând peste aspectele astea, kit-ul a început să devină disponibil în tot mai multe ţări europene. Şi chiar şi în România, însă doar la 2-3 retaileri.

Oricum, un monitor Samsung SyncMaster 2233RZ + ochelarii 3D se învârt în jurul sumei de 450€ în magazinele online din Franţa, iar ochelarii costă aproximativ 150€. La noi tot pachetul costa aproximativ 1900 RON, deci undeva prin aceeaşi zonă.

 

 

Pages ( 1 of 5 ): 1 23 ... 5Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.