Poate că nu am publicat nimic până acum şi am lăsat impresia că nu este de interes BF3 pentru noi. Adevărul este departe de prima propoziţie deoarece BF3 este jocul pe care îl aştept (eu unul) de pe vremea când playerii de BF2 migrau spre mult mai slabul COD 4.

Am evitat total acest subiect, până acum, tocmai pentru că voiam să vă ofer ceva cu adevărat util, nu doar mambo-jambo cum au apărut prin diverse alte locuri.
Aşadar, here goes, începem să vă înşiruim informaţii oficiale şi confirmate şi răsconfirmate despre cel mai aşteptat joc al anului.

dog-tags

Mult aşteptatul joc va fi lansat pe 25 octombrie şi este data oficială pe care EA au anunţat-o cu ceva vreme în urmă printr-un comunicat de presă.

În mare, nu va fi cu foarte mult diferit de titlurile ce au consacrat seria Battlefield. Adică modurile de joacă în multiplayer vor fi clasicele Concquest şi Rush şi un neaşteptat Team Deathmatch, mod ce va satisface nevoia urgentă de adrenalină.

Back-2-Karkand_Karkand_Concept

Chestia foarte mişto pe care o parte dintre voi o ştiţi deja este că se va reface harta Strike at Karkand, cea mai populară hartă din BF2. Ceea ce nu ştiu foarte mulţi oameni este că vor fi mai multe hărţi vechi refăcute dintre care şi Wake Island, o hartă foarte bună pentru că pune la încercare cei mai mulţi piloţi de avioane şi elicoptere, precum şi Gulf of Oman, dar şi Sharqi Peninsula.

bf3-sharqi-peninsula-620x348

bf3-gulf-of-oman-620x348

Wake Island a fost prezentă în aproape toate titlurile francizei, putând fi jucată chiar şi în BF Heroes, aşa că nu există niciun motiv pentru care să nu fie refăcută şi pentru Battlefield 3.

B2K_5F00_Wake_5F00_Island_5F00_Concept_5F00_550

Aceste 4 harţi vor veni sub forma unui DLC ce poartă sugestivul nume Back to Karkand şi DLC-ul este gratuit pentru cei ce şi-au făcut precomandă.

Până în prezent ştim sigur că Battlefield 3 nu a fost dezvoltat întâi pentru console şi faptul că sunt diferenţe enorme între platforme ne poate confirma acest lucru. Ar fi fost undeva înspre imposibil să dezvolte un joc pentru 64 de jucători pe o platformă ce nu este capabilă să ofere suport hardware pentru mai mult de 24 din lipsă de resurse.

Având acest aspect în minte, alături de faptul că lucrează la el de prin 2005 şi că la mai bine de 3 luni înainte de lansare jocul este în testare, putem să ne aşteptăm ca frecvenţa patch-urilor din prima lună de la lansare să nu fie mare.

Clasele nu vor fi în număr de 5 ca în BF2, ci doar 4 la fel ca BF 2142 putând să alegem între: Support, Engineer, Recon şi Assault. Clasa de asalt va fi cea care se va ocupa şi de vindecarea coechipierilor răniţi şi reînvierea cu defibrilatorul, iar clasa support va arunca pungile cu gloanţe pe jos pentru ca coechipierii să nu rămână fără muniţie.

Modurile de joacă în BF3 sunt clasicul Conquest, Rush, dar şi Team Deathmatch.

 

Key features (lucruri mişto)

Hărţi enorme

Seria Battlefield a devenit o legendă datorită hărţilor enorme pe care se desfăşurau războaiele. Culmea a fost întotdeauna, că deşi ofereau un spaţiu de joacă mult mai mare decât alte jocuri, rula şi bine din punct de vedere grafic, fiind nevoie doar de memorie RAM ceva mai multă decât în cazul altor jocuri.

Dacă vă mai amintiţi de BF2, acesta era singurul joc în acea vreme care necesita 2GB de RAM pentru a rula decent şi a fi încărcată o hartă cât de cât rapid.

Cu Battlefield 3 lucrurile vor sta cam în aceeaşi manieră, adică pentru versiunea alpha care este jucată de un număr restrâns de oameni este nevoie de minim 4GB RAM.

 

Campanie CO-OP

Toate jocurile Battlefield cu excepţia lui Bad Company şi Bad Company 2, nu au beneficiat de un story pentru simplul motiv că au fost gândit pentru a fi jucate online. Foarte mulţi jucători au strigat pe forumuri şi au făcut în fel şi chip (unii chiar ameninţau că încep să joace COD:)) că vor şi ei să joace single player şi nu doar meciuri împotriva boţilor.

Urmarea acestor aclamări pe forumuri este introducerea modului campanie în Battlefield 3 şi partea cea mai exotică este că aceasta va putea fi jucată CO-OP şi în sfârşit îl voi putea medita pe George fără să zică că are lag la serverul nu ştiu care.

 


Battlelog

Battlelog este acelaşi lucru ca Autolog din NFS-urile recente. Puteţi să citiţi despre acest Facebook în linkul subliniat mai adineauri. Diferenţa dintre aceste două moduri o face utilitatea lui. În NFS spuenam că e inutil şi e o unealtă ce ne permite doar să ne lăudăm, iar în BF3 ne vom putea crea squad-uri şi echipe înainte de a intra în luptă.

battlelog

 

Demolări

Bad Company şi Bad Company 2 au adus distrugerea mediului înconjurător şi au reuşit să modeleze gameplay-ul în aşa fel încât să fie total diferit de cel al altor jocuri. În BF3 distrugerile vor fi mult mai realiste şi vor putea fi dărâmate pe inamici faţade ale clădirilor, nu doar întreaga clădire ca în Bad Company 2. Acest element ar schimba total gameplay-ul pentru că ai putea să mori fără să îţi dai seama că se dărâmă o clădire. Death from above nu se va mai datora doar avioanelor şi elicopterelor, ci şi cărămizilor.

frostbite-2-destruction

Vehiculele

Vehiculele sunt un alt element ce au consacrat această franciză şi în Battlefield 3 vor fi introduse câteva elemente noi ce ţin strict de gameplay. Vehiculele îşi vor regenera armura şi dacă vor fi distruse vor putea deveni standuri pentru mitralierele staţionare.

 

Dog tag-uri personalizate

Acest element a fost foarte apreciat atât în Call of Duty MW2, Black Ops, Crysis 2 cât şi în alte jocuri care au oferit o astfeld e posibilitate. Nu numai că e distractiv să iei dog tag-ulurile soldaţilor, dar să şi vezi ce tâmpenii le trec prin cap când le concep e şi mai amuzant.

 

Din păcate, în afară de pachetul trimis de către EA către presă nu pot publica mai multe. NDA-ul fiind motivul pentru care nu voi publica niciun screenshot făcut de mine, ci doar cele pe care le-am primit de la ei în acest sens.

Printre altele, Beta-ul la BF3 se va deschide în septembrie şi data oficială nu a fost fixată încă. De îndată ce vom afla vom îmărţi şi cu voi această informaţie. Beta se va deschide pentru PC, PS3 şi Xbox 360.

 

BF3_Alley BF3_Briefing BF3_Gogogo

BF3_Kick-the-door BF3_Novac BF3_School

BF3_Shootout_02 BF3_Sneakup BF3_Sniper

BF3_StagingArea BF3_StagingArea2

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.