HyperX Cloud Alpha sunt niște căști wireless pentru gaming ce se adresează utilizatorilor ce nu vor să își încarce căștile la două zile.

De departe cea mai importantă caracteristică este autonomia când vorbim despre căști wireless. Dar asta nu înseamnă că putem ignora calitatea audio.

În cazul autonomiei acestor căti, ei bine, este enormă. 300 ore sună a autonomie stand by pentru un telefon mobil Nokia din 2002.

În ceea ce privește căștile de gaming se remarcă mai multe tendințe în piață. Unii producători adoptă nenumărate caracteristici și diverse șiretlicuri ce le fac mai plăcut de utilizat. Dar sunt și alți producători, sau brand-uri ce au în focus menținerea unei imagini pe care au cladit-o în timp.

Cloud Alpha Wireless sunt ceea ce așteaptă toți utilizatorii de Cloud Alpha. Ceva la fel de bun, dar fără fir.

Hai să intrăm puțin în detaliile tehnice și apoi să vă povestesc despre cum percep sunetul cu aceste căști în comparație cu altele.

 

Ce sunt HyperX Cloud Alpha Wireless?

Ca orice brand care se respectă, HyperX încearcă să livreze același lucru dar fără fir. HyperX Cloud Alpha wireless au tot difuzoare de 50mm și incinte duble. În ceea ce privește acumulatorul, HyperX declară că autonomia este de 300 ore iar timpul de încărcare este de 4,5 ore.

Raza de acțiune ar fi de 20 metri, însă aceasta variază în funcție de mediul în care sunt folosite. În cazul meu, acasă, între betoane, nu funcționează mai mult de 10 metri. Însă, la birou, unde totul este rigips, semnalul trece mult mai ușor prin pereți.

HyperX Cloud Alpha Wireless | WASD

Mi-ar fi plăcut să găsesc în pachet un dongle TypeC de dimensiuni reduse cum au Razer, Steelseries, Asus și alții. Ar fi crescut numărul de dispozitive la care le poți folosi. Bine, cu adaptor de la USB TypeA mama la TypeC tata le poți conecta și la telefon și la Switch, dar este o combinație cam nefericită.

Microfonul mi s-a spus că este excelent, compliment pe care nu îl primesc mai niciodată cu alte căști.

Difuzoarele și cupele sunt exact la fel ca în cazul celor cu fir. Prin marketingul lor regăsim denumirea Dual Chamber. Aveți mai multe detalii aici.

Pe partea de caracteristici stă destul de bine. Are buton pentru mute, iar butonul pentru power îți poate indica și nivelul acumulatorului cu un prompt audio.

Nu pot fi folosite analogic cu fir și nici conectându-le cu fir la un port USB. Per total un device simplu de utilizat, doar înfigi dongle-ul în USB și le pornești. Nu e rău.

 

Software

Pe partea de software avem același HyperX Ngenuity. Un utilitar dedicat perifericelor lor. Îl puteți descărca direct din Windows Store pe PC. Căștile pot fi folosite și fără software, dar e păcat să n-ai acces la egalizator.

HyperX Cloud Alpha Wireless | WASD

 

Experiență în timpul utilizării

Prima reacție a venit vis-a-vis de ambalaj. Dintr-un ambalaj de carton au trecut la un carton și două plastice. A disparut și săculețul de transport din pachet. Dar măcar au lăsat calitatea audio și izolarea fonică ce făceau acum 5 ani ca modelul cu fir să devină alegerea clară a tuturor jucătorilor ce aspirau la faimă în jocuri.

Izolarea fonică este în continuare acolo. Te ajută super mult indiferent de scenariu. Îți permite să te conectezi mai ușor la ceea ce vrei să faci, decât să stai să asculți cum urlă mă-ta la tine că ți-ai lăsat ciorapii înșirați. Dacă nu o auzi, nu te deranjează. Sau nu te intrerupe.

Dintre toate căștile de gaming pe care le-am tot utilizat, le-am preferat pe cele cu fir pentru un singur motiv, calitatea audio a plăcii mele de sunet. Dar firul a fost mereu moartea pasiunii. A fost motivul pentru care mi-am luat niște Edifier cheap. Ca să nu mă mai împiedic în fir și ca să nu folosesc căștile pe post de boxe. Pe birou :).

Le-am testat atât la PC, cât și la PS5. Din păcate, ca orice pereche de căști wireless cu dongle, volumul este foarte jos. Pe PC, în schimb, totul funcționează perfect. Sunt utilizabile și pe PS5, însă, prefer ceva mai puternic sunetul.

Pe PC ai acces și la DTS X Satial Sound. Știu că nu te dai în vânt după soluțiile de spațializare, dar pentru niște extra bass alături de setarea bass boost de la egalizator probabil că îi vei da și tu enable atunci când vrei să îți bubuie creierii. Cam ca la vehcile Alpha-uri. Nu mai simțisem de mult furnicăturile alea care îmi aminteau că trebuie să dau mai încet.

Și asta pe wireless. Sunt impresionat de performanța lor la PC. Cel puțin la nivelul Spotify.

 

Verdict

HyperX Cloud Alpha. Niște căști devenite cumva etalon printre modelele de gaming cu fir, au fost aduse la nivelul anilor 2021 prin noul model wireless. Se aud bine, se aud tare, au autonomie incredibilă. Dar n-au dongle TypeC micuț. Sunt atât de bune încât este păcat că le poți folosi doar acolo unde ai USB normal, sau adaptor (ick).

Dacă sunteți în căutare de niște căști care să vă izoleze de spam-ul din jurul vostru, sunt perfecte. Izolează super bine. Și cu siguranță nu o să auzi când te strigă mama la masă:).

Great for gaming WASD Award

Review overview
Summary Niște căști excelente pentru PC gaming, dar prea scumpe pentru cât de puține caracteristici au.
3
Tagged

Similar Articles

One thought on “Căștile wireless nu mai sunt ce au fo… – HyperX Cloud Alpha Wireless review

  1. Castile de gaming WiFi / BT nu ofera acel sunt calitativ asa cum se spune in prezentare tehnica. E pur marketing. Emuleaza un DTSx si la fel si cu Dolby. Cele nativ DTS si Dolby sunt ceva mai scumpe si contruite altfel, mai calitativ.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.