Genius nu este cel mai apreciat brand când vine vorba de echipamente de gaming tocmai pentru că nu şi-au îndreptat atenţia către acest segment şi echipamentele ce purtau sigla Genius şi erau folosite pentru gaming erau de fapt pentru office sau home. Oricum, de ceva vreme producătorul perifericelor tinereţii noastre şi-a lansat o gamă, GX, special pentru cei împătimiţi de jocuri.

genius-gx-cavimanus-001Dacă ultima oară când ne-am aventurat în testarea unui produs al lor am fost foarte timizi şi am încercat doar un mousepad, de data aceasta le vom acorda mai multă încredere şi vom sări direct pe nişte căşti audio, periferică foarte greu de construit pentru a satisface un morocănos, pardon, voiam să zic gamer.

Revenind la perechea noastră de căşti, specificaţiile nu sunt aşa impresionante, însă cu toate astea oferă sunet virtual 7.1. Ceea ce nu reuşesc să înţeleg este de ce oare au inclus un vibrator pentru bass, când puteau să folosească pur şi simplu nişte difuzoare mai bune şi scăpau de stress. Poate voiau să folosească acest feature pentru marketing. Cine ştie, oricum eu nu apreciez absolut deloc această caracteristică.

Conectarea lor se face prin intermediul unui port USB şi asta înseamnă că nu aveţi nevoie de placă de sunet pentru a le folosi. Acest lucru poate fi considerat un plus. După cum vă spuneam o astfel de soluţie oferă flexibilitate atunci când umblaţi pe la multe PC-uri şi vreţi să aveţi mereu acelaşi sunet cu voi.

Nu am să vă pun un tabel cu specificaţii, ci am să discut despre fiecare în parte. Dacă doriţi să le vizualizaţi ep toate, puteţi intra aici. Unul din lucrurile care îmi plac la aceste căşti este lungimea cablului. Cu cei 2,5m chiar ai ceva libertate de mişcare la birou. Din păcare grosimea şi rigiditatea cablului nu sunt nişte atuuri.

Difuzoarele sunt capabile să redea sunete între 20Hz şi 20 KHz, deci nimic de spus aici căci totul este ok. Însă doar 95dB? Pentru nişte căşti mai scumpe decât Creative SoundBlaster Tactic3D Alpha mă aşteptam ca 100dB să nu fie o prea mare problemă.

Oricum, mergând mai departe, dăm peste microfon ale cărui specificaţii sunt bune şi care chiar se comportă foarte bine, căci amicii de pe voice chat mi-au zis că mă aud foarte bine.

 

Hai să vă arăt pozele şi apoi vom discuta despre comportamentul căpştilor şi experienţa pe perioada de testare.

 

{gallery}/2012/04-gaming-gear/genius-gx-cavimanus/galerie:150:100:0:1{/gallery}

 

cavimanus-softVă spun din start că a fost cea mai scurtă perioadă de testare prin care a trecut vreodată o pereche de căşti aici la noi, la WASD. De când le-am deschis pachetul impresia mea a fost: „mmm, not bad, not bad pentru nişte Genius-uri”. Adică să nu cumva să credeţi că nu le-am acordat o şansă.

Iniţial le-am testat fără să mai instalez softul şi totul a fost ok cu excepţia faptului că se auzeau prea încet. Cum ştiam că soft-urile soluţiilor audio oferă posibilitatea să creşti decibelii, l-am instalat şi într-adevăr am putut creşte puterea cu foarte puţin.

Ceea ce m-a deranjat foarte tare a fost pierderea puterii audio atunci când am activat vibraţiile. Adică la o putere peste cea normală, atunci când căştile vibrează de la bass, puterea sunetului scade. Un alt aspect foarte deranjant îl reprezintră chiar vibraţiile. Adică era chiar aşla de imposibil să implementeze nişte difuzoare capabile să redea bass-ul puternic dacă asta doreau?

Masajul oferit urechilor de către acel vibrator nu este deloc plăcut mai ales în timpul unui meci de LOL.

 

Concluzii

Nu o lungim foarte mult cu trasul concluziilor. Căştile sunt okish. Calitatea audio este şi ea satisfăcătoare şi cam atât. Totuşi, puterea sunetului lasă foarte mult de dorit şi partea cea mai proastă este că dacă dorim totuşi ceva mai mult volum, este aproape imposibil să obşinem asta.

Ceea ce mi-a plăcut însă este confortul. Deşi aţi crede că Genius nu s-au gândit la acest aspect pentru că Cavimanus par foarte rigide, iată că ele sunt de fapt foarte confortabile. Acest lucru este dat de pernuţele moi lipite de banda de deasupra căştilor dar şi de cele din jurul difuzoarelor şi, cel mai important, de fanta de aerisire.

Deşi au o gaură în ele, să ştiţi că şi izolarea fonică este destul de bună. Din păcate preţul lor mă face să recomand altceva, cum ar fi cele de la Creative despre care am amintit mai devreme.

Să sperăm că Genius vor mai reduce preţul şi astfel, Cavimanus vor deveni o opţiune demnă de luat în calcul.

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.