Cuvantul Alpha te trimite cu gandul in mai multe parti. De exemplu, versiunea „Alpha” al unui joc sau liderul de grup – alpha.

Astazi, la finalul review-ului o sa aflati la care dintre Alpha s-a referit HyperX cand au lansat castile :)). Pana acum HyperX este un brand care rareori m-a dezamagit, atat pe partea de periferice cat si pe partea de SSD-uri / memorii, pe partea de casti nu cred ca m-au dezamagit vreodata si le-am folosit din placere, dat fiind confortul si calitatea lor audio.

 

Ce sunt HyperX Cloud Alpha

HyperX Cloud Alpha sunt varianta revamped a castilor HyperX Cloud 1, adica versiunea care nu dispune de „placa de sunet” pe USB.

In momentul aparitiei castilor HyperX Cloud chiar nu aveai ce casti de gaming sa iti achizitionezi – puteai sa iei fie Logitech G230, fie o pereche de casti de la alti producatori care aveau o calitate infioratoara.

Pe langa faptul ca multi gameri isi cumpara in continuare versiunea aceea de casti datorita calitatii si a pretului, o sa specific astazi in incheiere daca cumva chiar deti o astfel de pereche de casti daca chiar merita sa faci upgrade-ul.

Evident, dupa cum v-a obisnuit HyperX, castile lor sunt compatibile atat pe PS4 cat si pe Xbox. Daca in pachetul fratiorului mai mic (Cloud) aveam si adaptor pentru avion, 2 seturi de pernite si cateva cabluri in plus, de data aceasta avem un singur prelungitor si un saculet de transport pentru casti.

HyperX Cloud Alpha review | WASD

 

HyperX Cloud Alpha – Constructie, design si caracteristici

Cablul castilor este detasabil si are o lungime de 1,3 metri, dupa cum va spuneam mai sus in pachet mai avem si un cablu pentru a extinde si ma rog pentru a putea folosi castile la PC (pentru ca are 2 iesiri de 3.5mm – una pentru casti si una pentru microfon).

De asemenea, si microfonul este detasabil. Pe cablul de 1,3m exista un controller al volumului, care inlocuieste cu brio celelalte inventii care aveau inainte probleme la celelalte modelee, pe care evident ca o sa gasiti si functia de oprire/pornire al microfonului.

Castile HyperX Cloud Alpha folosesc difuzoare de 50mm neodymium care promit ca ofera o distincite incredibila a sunetelor, o claritate incredibila, prin Speakerele lor „Camera dubla” sau Dual Chambers.

„Camera dubla” este folosita sa separe bass-ul de sunetele medii si inalte, oferind un sunet neasteptat de curat, fara distorsiuni de niciun fel. Difuzoarele ofera o impedanta de 65 Ohmi si o frecventa de raspuns intre 13 Hz si 27 KHz.

HyperX Cloud Alpha review | WASD

Castile cantaresc 298g fara microfon si fara cablu, iar impreuna cu cele doua ajunge la o greutate de 336g. Greutatea este mai ridicata datorita materialelor premium folosite, cadrul fiind de aluminiu, fiind acoperit de o piele ecologica absolut incredibil de confortabila care nu a mai fost folosita pana acum la nicio pereche de casti HyperX.

Design-ul este destul de similar cu cel al castilor HyperX Cloud, modernizat un pic, au un feel extrem de placut si niste finisaje fine.

 

Galerie foto HyperX Cloud Alpha

 

HyperX Cloud Alpha – Calitate audio

Din pacate, nici de data aceasta nu am avut niciun lan in perioada cand am scris review-ul, dar am avut ceva mai bun de atat, urechile jucatorilor din Nexus Gaming de Counter-Strike: Global Offensive.

Partea cea mai amuzanta a fost ca prima oara cand le-au pus pe cap au zis: „sunt la fel, aud la fel” si ma intristasem si am zis ok, lasa ca nu le mai dau lor sa le testeze ca si asa sunt mofturosi.

Apoi jaxi si-a uitat castile acasa (el jucand deobicei cu HyperX Cloud Revolver) si era ocupata toata sala de la Nexus asa ca a fost nevoit sa joace din biroul meu, pe placa mea de sunet si pe HyperX Cloud Alpha.

Meciul ala din intamplare am stat si eu cu ei pe Teamspeak si jaxi facea mai multe call-uri decat deobicei, eu intrasem pe GOTV cu ei si aveam fix POV-ul cu el si il aud dintr-o data „am auzit pas pe alba” – eu eram pe HyperX Cloud 2 si nu auzeam nimic, dupa zice BTN: „ba jax ce ai de auzi asa? te-ai spalat si tu in urechi” am ras si asteptam sa termine meciul sa imi zica jaxi ceva de casti.

HyperX Cloud Alpha review | WASD

Evident ca a zis ca vrea si el castile astea ca aude „mondial” si am ras cand i-am zis ca sunt HyperX Alpha nu Cloud II (pentru ca initial cand s-a asezat la PC i-am zis ca sunt Cloud 2).

In fine, eu personal am testat castile doar in PUBG si in varianta sa mai animata Fortnite si 10 minute in CS:GO pe un server public unde era haos.

Am ramas placut impresionat de noile lor difuzoare „Camera dubla” si chiar am incercat cateva meciuri de PUBG sa merg in zone cat mai populare si pe mai multe etaje. Pentru cunoscatori, am sarit la scoala de aproximativ 10 ori si acum m-am prins si eu ce important e sonorul in jocul acesta si cum de joaca asa bine „Shroud” la scoala – bine el nu are casti Alpha si sincer chiar nu stiu nici ce casti are.

Dupa ce m-am convins de calitatea castilor am inceput sa joc normal si sa ma relaxez cat mai multe ore cu ele pe cap sa vad exact cat de confortabile sunt atunci cand ai o sesiune mai lunga de joc.

Dupa cateva ore considerabile de joc m-am ridicat la PC si onest fiind, m-am dus pana la toaleta cu castile pe cap iesite din jack-ul PC-ului, pur si simplu nu le-am simtit pe cap, asta ca eram si obisnuit cu castile mele wireless. Daca pana acum consideram HyperX Revolver una dintre cele mai confortabile perechi de casti, este 100% detronata de Alpha.

 

Verdict

Sincer mi-e greu sa iti zic daca chiar merita sa iti faci upgrade de la HyperX Cloud sau HyperX Revolver pentru noile casti HyperX Alpha, dar dupa cum spuneam la inceputul review-ului cei de la HyperX se refereau la al-2-lea sens pe care l-am precizat.

HyperX Cloud Alpha review | WASD

Poate daca chiar conteaza pentru tine calitatea foarte mult si obtii un pret foarte bun la revanzarea castilor HyperX Cloud 1 merita 100% sa faci upgrade-ul pentru ca sunt niste casti extraordinar de bune cu un confort inimaginabil si o claritate incredibila.

In schimb, daca esti jucator casual, sau jucator de MOBA-uri in care nu prea conteaza sunetul, un upgrade nu ar fi neaparat indicat. Castile sunt la acelasi pret ca si Cloud II care sunt varianta de 7.1 cu placa de USB, iar sincer acum daca as avea de alege intre Cloud II si Cloud Alpha as merge de fiecare data pe Alpha (din puncte de vedere de jucator de MOBA – doar pentru confort, iar din punct de vedere de jucator de FPS-uri – pentru confort si calitate)

  • Poti cumpara castile HyperX Cloud Alpha de la Altex la pretul de 449 Lei

Editor's Choice WASD Award

Similar Articles

2 thoughts on “HyperX Cloud Alpha review

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.