Daca prima pereche de casti HyperX – Takstar a fost un succes imbatabil, nu putem sa ne asteptam decat la chestii bune de la versiunea a doua. Dupa cum observati, design-ul este aproape identic, dar au aparut cateva modificari la difuzoare si microfon. Haideti sa descoperim impreuna daca schimbarile aduc imbunatatiri sau nu versiunii a doua a castilor HyperX.

DSC 0120In 2014 am recomandat multor oameni castile HyperX Cloud Pro (prima versiune) dat fiind faptul ca reprezentau cea mai buna optiune pret/calitate. Singura lor problema era necesitatea unei placi de sunet bune. Pur si simplu nu merita sa-ti cumperi o pereche de casti foarte buna si sa nu ai o placa de sunet decenta. Anul acesta, HyperX parca s-au gandit la tot incluzand in pachet si o placa audio USB:) 7.1 virtual.

Partea cea mai buna este ca alaturi de HyperX Cloud II am primit si HyperX Cloud Pro (adica prima versiune) ceea ce m-a ajutat foarte mult sa compar cele doua produse, pe care, desi am incercat sa le percep ca doua produse total diferite, este destul de greu. Design-ul este aproape acelasi, fir matisat, materiale bune, destul de usoare si confortabile.

 

Prezentare si specificatii

Exact ca si la prima versiune a castilor, suportul de sustinere pe cap este imbracat in piele, interiorul fiind realizat dintr-un aliaj de aluminiu care ofera produsului rezistenta la socuri. Castile au preinstalate pernute din piele sintetica cu spuma cu memorie si in pachet mai gasim si inca o pereche extra de pernute din material textil.

DSC 0092Si de aceasta data a fost inclus adaptorul pentru avion si un „prelungitor” de cablu, adica placa audio USB. Problema aici este ca firul de la casti pana la jack este foarte scurt – 1m, asadar daca ai o placa audio integrata si nu ai vreun prelungitor e cam nasol :), stai cu capul intr-o parte sau pe un scaun de 10 cm, wrong move HyperX. Asadar sunteti aproape obligati sa folositi adaptorul USB inclus deoarece iti prelungeste cablul cu inca 2m. Sau, evident, sa iti cumperi un prelungitor care nu altereaza calitatea sunetului.

Castile ofera o calitate remarcabila prin intermediul difuzoarelor dinamice de 53mm capabile de HiFi. Raportul semnal/zgomot este de 98 decibeli si desi pare o valoare mica, placa mea de sunet Creative SoundCore 3D nu a reusit sa le faca sa distorsioneze.

Placa audio USB este foarte tare. 5 butoane si un comutator pentru oprirea sau activarea microfonului, 4 dintre ele sunt pentru setarea volumului microfonului si pentru setarea volumului in general. Cel de-al cincilea buton este pentru activarea 7.1-ului virtual sau dezactivarea lui.

DSC 0093

Castile sunt foarte confortabile, exact ca si prima versiune. De altfel nu foarte multe lucruri s-au schimbat de la prima versiune.

DSC 0116Microfonul este detasabil, iar constructia este facuta din aluminiu pentru durabilitate. De asemenea, versiunea a doua a castilor vine cu un „capac” de cauciuc in cazul in care nu folosesti microfonul sa nu intre praf sau scame in orificiu.

In plus, castile sunt compatibile cu PS4, Xbox One, PC(duuh), Mac, insa cu anumite telefoane mobile, de exemplu, cu Sony Xperia Z2, nu sunt compatibile.

Specificatiile tehnice nu prezinta schimbari mari fata de HyperX Cloud Pro:

spcs

 

Galerie foto

 

Experienta in timpul utilizarii

Vis-a-vis de calitatea audio, eu nu am remarcat vreo diferenta intre Cloud Pro si Cloud II, singura schimbare, evident, fiind placa audio pe USB, care se comporta foarte ok. De data asta va asigur ca daca vreodata ati avut probleme la LAN-uri cu HyperX Cloud Pro pentru ca nu va puteati intelege pe TeamSpeak (desi nicio cunostinta de-a mea nu a avut vreodata probleme la vreun LAN cu castile astea), cu placa audio pe USB si Cloud II, nu aveti cum sa intampinati vreo problema. E imposibil. Acasa folosesc Creative SoundCore 3D, o placa audio foarte buna. Placa pe USB care vine in pachet de la HyperX este doar un pic mai slaba ca volum.

In schimb, ce nu m-a impresionat prea tare a fost modul 7.1 virtual. In continuare prefer sa joc Counter-Strike: Global Offensive in modul Stereo, pentru ca sincer nu ma ajuta cu nimic acel 7.1 virtual. Microfonul este la fel de bun calitativ ca si cel din prima versiune.

DSC 0120

Dupa ce am jucat cateva meciuri „Competitive” in Counter-Strike: Global Offensive si dupa ce le-am testat si in Unreal Tournament 3 atat pe placa audio USB, cat si pe SoundBlaster-ul meu de acasa, va pot spune ca sunt foarte multumit de casti. Pozitionarea adversarilor este, cum s-ar zice, „crystal-clear”, exact cum am fost obisnuit si cu HyperX Cloud Pro.

Cu prima versiune de casti, HyperX Cloud Pro am fost si la doua LAN Party-uri. La primul LAN Party la care am fost cu ele, LSE V10, erau in jur de 500 de oameni care jucau in acelasi timp. Imaginati-va cati oameni se certau sau tipau sau se bucurau acolo in acelasi timp si ce zgomot de fundal era… Am avut la mine pernitele din piele sintetica cu spuma cu memorie care au o izolare fonica foarte buna. HyperX Cloud nu m-au lasat la greu, asadar daca o sa aveti vreodata vreun LAN Party cu zgomot mare de fundal, va recomand sa va puneti pernitele din piele sintetica, chiar daca vara sunt cateodata un calvar pentru ca vi se incalzesc urechile de la ele (in cazul meu nu).

 

Concluzie

Daca anul trecut HyperX m-au surprins cu prima versiune de casti Cloud, anul acesta ma asteptam la o schimbare radicala. Totusi, daca ai un produs excelent, de ce sa nu il imbunatatesti fara sa il strici? Adaptorul audio USB chiar este o aditie binevenita, mai ales ca traim intr-o lume in care placile audio integrate sunt in general cu cipuri audio Realtek. Asta a fost singurul neajuns al primei variante de Cloud, lipsa unei placi audio pe USB, dar iata ca acum o avem.

DSC 0099Daca va mai aduceti aminte de Logitech G230 si G430 si de singura diferenta dintre ele: adaptorul USB. Ei bine, cam la fel este si cu Cloud Pro si Cloud II. Adaptorul USB de la HyperX Cloud II este singura diferenta. Totusi, diferenta fata de exemlul de mai devreme este ca adaptorul de la HyperX de vreo 40 de ori mai bun decat cel de la castile Logitech G430. Daca ar fi sa aleg o pereche de casti pentru gaming undeva la 400 RON, HyperX Cloud II ar fi cam cea mai echilibrata varianta pentru ca ofera atat calitate buna, cat si izolarea fonica de care eu unul am nevoie cand merg la LAN party-uri.

Sa nu va ganditi ca noile casti vor costa foarte mult, din cauza upgrade-ului 7.1 virtual prin intermediul placii de sunet USB. Surpriza este ca HyperX Cloud II se gasesc la acelasi pret ca si Cloud Pro.

Asadar, ca sa nu o mai lungim, Cloud II merita toti banii mai ales daca te joci intr-un mediu zgomotos.

  • Puteti precomanda HyperX Cloud II de aici la pretul de 434 RON.

great-for-gaming

+ Confort
+ Izolare fonica
+ Calitate audio
+ Adaptor audio USB

Similar Articles

2 thoughts on “HyperX Cloud II review – versiunea revamped

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.