HyperX nu au un portofoliu stufos cand vine vorba de perifericele de gaming wireless. Categoric cei mai activi din acest segment sunt baietii de la Logitech, chiar daca au aruncat multe refresh-uri pe piata.

Refresh-ul e ok sa-l faci la ceva timp. Dar prea multe refresh-uri strica, mai ales daca upgrade-ul este acolo dar nu prea, nu-i asa Razer?

HyperX au scos oricum putine produse wireless. Au doua casti prin Flight si Stinger Wireless, dar si un mouse Pulsefire Dart. Cam atat.

Oricum, HyperX e genul de producator ce are produse bune, la preturi ok. Se aseamana putin cu SteelSeries, dar cel de acum ceva ani, cand erau mari.

Este interesant si ca, HyperX isi pozitioneaza ca pret oarecum similar cu ceilalti producatori. Insa, au o politica destul de agresiva pe marketing si dau preturi unor produse de parca ar vrea sa faca lichidari si sa inchida fabrica.

Dar HyperX este un nume mare in ziua de azi cand vine vorba de perifericele destinate gamerilor. Probabil in primele 3 alaturi de Logitech si Razer. Din punctul meu de vedere i-a scos pe SteelSeries de ceva ani din acest top.

Dar ca sa revin si mai mult la oile noastre. HyperX incearca un refresh al perechii de casti Cloud Flight. In teorie, Flight pareau niste casti interesante. Asta pana apucai sa le folosesti si regretai putin. Nu neaparat ca erau rele. Ci doar aveai asteptari mari de la ele si nu livrau, mai ales la pretul solicitat.

HyperX Cloud Flight S review | WASD

HyperX Cloud Flight S?

Flight S este o pereche de casti wireless overear cu difuzoare de 50 mm si dispun si de sunet 7.1, virtual evident.

Acestea au impedanta de 32 Ohm si pot atinge frecvente de raspuns intre 10 si 20 kHz.

Portul de incarcare a ramas pe microUSB, din pacate nu a fost mutat pe TypeC pentru a facilita aceasta actiune. In schimb, versus modelul anterior, Flight S pot fi incarcate wireless utilizant un charger Qi.

In pachet, se afla pe langa perechea de casti, un cablu microUSB pentru a incarca produsul, receiver-ul USB pentru semnal si microfonul detasabil.

HyperX Cloud Flight S review | WASD
Cloud Flight S vs Cloud Flight

S-a omis ceva? Nu, cablul cu jack 3.5 mm nu a fost omis, pentru ca jack-ul a disparut pe Flight S. Oricum cablul prezent in pachetul modelului precedent era oarecum inutil, asta pentru ca nu era cu 4 pini si oricum microfonul nu functioneaza pe mod analog.

Durata acumulatorului a ramas de 30 de ore de utilizare, similar cu modelul anterior.

HyperX Cloud Flight S review | WASD

Galerie foto

Experienta in timpul utilizarii

Am utilizat perechea de casti HyperX Cloud Flight S in diverse situatii, dar si in diverse medii. Le-am utilizat in jocuri precum Dota2, CS:GO sau Valorant. Le-am utilizat si intr-un mediu office, unde in mare doar am ascultat muzica sau au fost folosite in situatii de voice chat.

Dar le-am folosit si pe trotineta electrica, conectandu-le la telefon cu un adaptor Type C-USB, pentru ca am vrut sa vad cat de bine izoleaza sunetul exterior.

Imi place directia celor de la HyperX legata de produsele wireless. Au putine produse in portofoliu ce nu au fir, insa au implementat ceva ce fie celalti producatori fie s-au scarpinat in cap sa o faca, fie au vrut ei sa reinventeze roata. Da, Logitech a vrut sa reinventeze roata, cu atatea produse wireless nu ofera o solutie de charging decat pe fir.

Poti doar soarecii sa-i incarci pe PowerPlay, dar tastaturile si perechile de casti trebuie sa apelezi la batranul fir, lucru destul de enervant.

Si uite asa, HyperX a apelat la ceva atat de banal si de prezent in piata, anume utilizarea unui charger Qi. Atat Pulsefire Dart, cat si Flight S se pot incarca pe un astfel de charger. In plus, nu esti obligat sa cumper chargerul lor, poti folosi chiar incarcatorul de la telefon ce sta pe birou. Eu de exemplu la munca imi incarc perechea de casti pe un charger Xiaomi, care a venit impreuna cu telefonul mobil.

HyperX Cloud Flight S review | WASD

Am avut noroc ca apucasem sa achizitionez Cloud Flight cu o perioada scurta de timp inainte sa soseaca modelul S, astfel am putut sa vad, dar si sa aud diferentele intre cele doua modele.

Fie ca cel mai bun Flight sa castige.

Constructie si confort

Se aseamana destul de putin cu modelul anterior. La prima vedere, ai zice ca este un mix intre Flight si Orbit.

Controlul se face de pe cupe. Pe cea dreapta, se afla doar rotita de volum.

HyperX Cloud Flight S review | WASD

In schimb, cupa stanga este plina de butoane. Pe cupa se afla patru butoane. Acestea sunt sus, dreapta, stanga, jos, iar functiile lor default sunt sidetone, volum chat up, volum chat down, mute mic, respectand ordinea specificata mai devreme.

Acestea pot fi configurate in schimb dupa bunul plac din software-ul HyperX Ngenuity. Mare atentie, trebuie utilizat software-ul nou, adica cel ce se afla in beta.

Sub cupa stanga se mai gasesc 2 butoane, unul de pornite/oprire surround 7.1, ce iese in relief si un buton de on/off ce este are o mica curbura in interior castii. Ca nu-s similare este un lucru benefic, astfel utilizatorul fiind capabil sa distinga doar palpand butoanele.

HyperX Cloud Flight S review | WASD

Sunetul exterior este izolat cat de cat decent, asta daca sunetul de redat de catre casti este oprit.

HyperX Flight S dispun si ele de flexibilitatea, dar in acelasi timp de rezistenta tipica unei perechi de casti HyperX Cloud.

Confortul este si el o idee mai ridicat decat pe castiile anterioare, daca acest lucru era posibil. Vin mai fixe pe cap, insa nu-ti ofera senzatia de menghina, ca ar vrea sa-ti turteasca capul. Si poti sa stai cu ele pe cap ore intregi, nu vei vei avea o stare de disconfort la urechi sau in crestetul capului.

Semnalul bate destul de bine in locuinta, dar si in afara ei, reusind sa strapunga vreo 2 pereti si o usa. Aveam momente de exemplu cu alte casti wireless in care dadeam queue la meciuri si ma duceam in cealalta camera sa scot capul pe geam, fie sa fumez, fie sa trag in piept aer „curat” de Bucuresti. Si erau momente in care semnalul se pierdea si ratam queue-ul.

Insa pe Flight S situatia asta nu se repeta. Dupa cum am zis, semnalul a reusit sa treaca prin 2 pereti si o usa. Adica ma duceam sa-mi iau comanda de mancare de la usa si in acest timp auzeam linistit sunetele din joc si de pe discord.

Pielea pe cupe a fost intinsa pe intreaga suprafata. In cazul modelului anterior, acesta era usor incretit, lucru ce favoriza acumularea de reziduuri, dar si un mic disconfort la utilizare.

HyperX Cloud Flight S review | WASD
Cloud Flight vs Cloud Flight S

Din pacate, ambele modele au finisaje ce sunt magnet de mizerie si amprente, lucru ce pe mine ma irita teribil. Eu de fel sunt foarte imprastiat, tin lucruri aruncate peste tot, atat la munca, cat si acasa.

In schimb, biroul unde se afla PC-ul la care ma joc in proportie de 80% este luna. Atat suprafata fizica, cat si perifericele utilizate. Si spun 80% ca mai am momente cand ma pocneste lenea sau n-am chef sa fac curat, cum este acum, pe timp de carantina.

HyperX Cloud Flight S review | WASD

Calitate audio

Mai mai, ca sa vezi si sa nu crezi. Ma rog, ca sa auzi si sa nu crezi. Flight S se aud impresionant de bine. Si nu doar comparativ cu Flight sau modele wireless de la alti producatori. Ci chiar pot rivaliza cu unele casti pe fir.

Sunetul nu este lipsit de viata ca pe Flight. Ba e chiar e destul de viu, avand si ceva bass. Chiar bate putin spre sunetul redat de catre G935.

Insa, ca la orice casca wireless, volumul pe 100% parca nu e atat de „tare”. Oricum, acest lucru se intampla si la unele casti pe fir ce-s utilizate pe o placa de sunet banala. Asta fiind de multe ori si motivul pentru a folosi o placa de sunet dedicata capabila. Insa din pacate, in situatia lui Flight S nu exista aceasta posibilitate.

Am si un mic punctulet minus. Nu stiu daca este prezent pe toate exemplarele sau doar pe al meu. Rar, la modul la o saptamana, timp de 2-3 secunde, aud un mic gajait in casti, mai ales cand sunetul este foarte ascutit. Nu este extrem de deranjant, dar este ceva ce-mi atrage atentia. Dar dupa cum am zis, este ceva ce se intampla rar.

Ok, mai am un mic punctulet minus. Dar asta de fel se aplica in generat cam la toate perechiile de casti cu sunet virtual 7.1. Mie personal, mi se pare scarbos. Incurca mai mult si calitatea parca se infunda. Singurul sunet virtual decent pe care l-am intalnit pe niste casti de gaming a fost la G633/635 si G935. Dar si pe acela in jocuri il opream ca mai mult ma deruta, il foloseam doar la muzica si filme.

Microfonul detasabil este unul bi-directional ce are un led rosu ce-l inconjoara si care se aprinde in momentul in care utilizatorul foloseste functia mute. Sincer, nu prea aud diferenta intre cele doua microfoane. Par oarecum identice, cel putin in situatiile pe care le-am testat. Dar da, ete un microfon bun, nu ca cel de pe Orbit S de exemplu.

Software

Pentru customizare se uitilizeaza Hyperx Ngenuity.

Oricum, optiunile disponibile in software sunt destul de limitate. Poti face orice din butoanele aflate pe cupe, mai putin reprogramarea acestora.

Verdict

HyperX pare ca vrea sa-si spele putin din pacatele trecutului cu ultimele lansari. HyperX Origins a venit ca spalare a pacatelor pentru HyperX FPS RGB.

Apoi cu Flight S si-au spalat categoric pacatele cu Flight. Nu neaparat ca Flight erau niste casti rele. Doar ca aveau un sunet fad, mai ales pentru pretul solicitat.

Da, refresh-ul se simte. Si chiar merita trecerea. Mi se par foarte bine echilibrate, pe toate segmentele. Un sunet ok, o constructie buna si sunt flexibile. Plus, noua aditie de charging wireless.

HyperX Cloud Flight S review | WASD

Casca costa in momentul publicarii materialului suma de 679.99 lei la PC Garage, unul ce este la limita intre don’t buy si te poti gandi sa faci o exceptie.

Dar daca vrei confort si nu vrei sa faci credit la banca pentru o pereche de casti wireless buna, Flight S este o varianta buna de luat in calcul.

 

Similar Articles

2 thoughts on “Review: HyperX Cloud Flight S

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.