In toata lumea asta plina de tastaturi mecanice cu iluminare RGB…hop si Gigabyte. Vin si ei cu o astfel de tastatura mecanica al carei nume este Aorus K7.Si nu va ganditi ca este vreun high end sau vreun OZN. Este o tastatura din segmentul de mijloc al carei pret este de 549 Lei. Dar daca e capabila sa iasa in fata cu ceva, vom afla in cele ce urmeaza.

Gigabyte aorus K7 Cherry MX Red RGB gaming Keyboard review | WASD

In cazul in care nu aveti rabdare sa cititim, puteti viziona varianta video a acestui review. Include si sound test cu cele trei tastaturi de mai sus.

 

Layout si caracteristici

Layout-ul tastaturii este ANSI si asta inseamna ca are shift-ul stanga lung, iar enter-ul pe un singur rand. Gigabyte Aorus K7 seamana izbitor de tare cu HyperX Alloy si Logitech G413. Insa, nu si la capitolul iluminare.

Gigabyte aorus K7 Cherry MX Red RGB gaming Keyboard review | WASD

Toate 3 sunt niste tastaturi inguste, insa Aorus K7 are latura dinspre utilizator ceva mai pronuntata. Oricum, fiecare dintre ele are niste caracteristici pe care nu le intalnesti la celelalte doua.

Practic, sunt niste caracteristici diferentiatoare. De exemplu, Alloy FPS are port USB pentru Fast Charge, G413 are switch-uri pe care nu le vei intalni pe o alta tastatura decat Logitech, dar ceva mai scumpa.

Aorus K7 nu are nici switch-uri exclusive ca Omron-urile de pe G413 si nici un extra port USB, dar are iluminare RGB care poate fi sincronizata cu placa video, placa de baza sau mouse-ul Aorus M7.
Dar sa nu crezi ca asta este tot. Mai are ceva. Ceva chiar special. Picioruse reglabile individual.

Gigabyte aorus K7 Cherry MX Red RGB gaming Keyboard review | WASD

Si cand spun reglabile nu ma refer in doua trepte cum am vazut la majoritatea tastaturilor, ci la picioruse asemanatoare celor ale masinilor de spalat sau frigiderelor ce iti permit sa le asezi la orizontala chair daca suprafata este denivelata.

Daca ti se pare inutil, inseamna ca n-ai jucat niciodata cu tastatura asezata putin peste mousepade. Ei bine, combinatia asta iti face tastatura sa se balangane, mai ales daca ai un mousepad gros.
K7 o poti regla in asa fel incat sa fie paralela cu biroul, chiar daca o parte ajunge deasupra mousepad-ului.

Gigabyte aorus K7 Cherry MX Red RGB gaming Keyboard review | WASD

 

Constructie

Baza tastaturii este construita din plastic, in mod evident. Iar partea frontala, cea pe care o vede utilizatorul este o placa din aluminiu.

Gigabyte aorus K7 Cherry MX Red RGB gaming Keyboard review | WASD

Imbinarea dintre cele doua este foarte buna si nu zdrangane nimic in interiorul ei. Este destul de solida si flexeaza foarte putin atunci cand incerci sa o indoi de la margini.

Bineinteles, switch-urile sunt la vedere si nu aveau cum sa o contruiasca altfel pentru ca asa contruiesc aproape toti tastaturile cu Cherry MX RGB.

Ideea e ca lumina este transmisa de la LED-ul lipit de PCB catre keycap exact prin plasticul transparent al switch-ului.

Gigabyte aorus K7 Cherry MX Red RGB gaming Keyboard review | WASD

Si daca ar fi pus o rama in jurul tastelor, ca la G Pro de exemplu, ar fi rezultat niste benzi de lumina foarte pronuntate intre taste si ar fi facut si mai dificila citirea simbolurilor inscriptionate pe keycap-uri.
Asa, cu switch-urile la vedere, iluminarea de pe langa keycap-uri este ceva mai difuza.

Din pacate, aceasta este o limitare a switch-urilor Cherry MX. Avand mecanismul de prindere MX fix in centrul switch-ului, nu pot concentra lumina prin centru asa cum fac Logitech cu ale lor Romer-G, sau Omron.

Pana la urma totul se rezuma la preferinte. Mie nu imi place acest stil de iluminare in care luminile sunt vomitate pe langa tasta.

Dar altora le place.

Gigabyte aorus K7 Cherry MX Red RGB gaming Keyboard review | WASD

 

Verdict

Ce sa o mai lungim. Este o tastatura foarte bine construita si cu o caracteristica misto, care o diferentiaza de restul si ma refer aici la piciorusele reglabile.

Gigabyte aorus K7 Cherry MX Red RGB gaming Keyboard review | WASD

Chiar daca pare scumpa, sa stiti ca in realitate nu este atat de scumpa.

In zona 4-500 Lei gasesti in principal tastaturi cu switch-uri Kailh RGB sau Cherry MX cu o singura culoare si din cand in cand cate un Logitech G810 la oferta.

Din nou, totul tine de preferinte si daca iti schimbi tastatura, in general e bine sa mergi catre acelasi gen de switch-uri. E viata mai usoara asa.

Despre aspect nu am sa comentez mai nimic pentru ca totul tine de gustul fiecaruia.

Sunt oameni carora nu le place aluminiul de nicio culoare si le-ar displacea total Aorus K7. Iar altii carora la place la nebunie.

  • Poti cumpara tastatura Gigabyte Aorus K7 de la PC Garage la pretul de 469 Lei.
Review overview
Summary Chiar cred ca Gigabyte ar fi trebuit sa faca din Aorus K7 o tastatura softwareless. In afara de software, tastatura este chiar ok.
4
Tagged

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.