K60 Pro TKL este cea mai nouă iterație de tastatură tenkeyless de la Corsair. Vine echipată, în cazul nostru, cu switch-uri optice și este construită într-un stil minimalist.

Marea mea curiozitatea este strict legată de switch-uri. Sunt extrem de curios de ele și mai ales de calitatea experienței la scriere. Vine echipată cu switch-uri Corsair OPX.

Spuneam că este construită într-un stil minimalist. Asta înseamnă că nu vine cu niciun buton extra. Este layout-ul standard și cu un extra layer activabil cu Fn.

Am mai văzut o schimbare radicală și în cazul Logitech unde la fel a disparut rotița de volum pe anumite modele.

Corsair K60 Pro TKL Review | WASD

 

Ce este Corsair K60 Pro TKL?

Este o tastatură cu format scurt, numit și tenkeyless. Adică fără numpad. Layout-ul este ANSI, iar rândul de jos este standard. Cu 3 taste în stânga spacebar-ului și 4 în dreapta lui.

Corsair K60 Pro TKL Review | WASD

Același layout îl întâlnim pe majoritatea tastaturilor moderne și asta asigură compatibilitate cu multitudinea de keycap-uri cu prindere MX existente pe piață.

Chiar și Corsair au o multitudine de set-uri de keycaps PBT doubleshot în diferite culori. În caz că ești tentat să o modifici ca aspect.

Keycap-urile preinstalate sunt din policarbonat și vopsite.

Polling rate-ul maxim al tastaturii este 8000 Hz și în mod straniu pe cutie este trecută compatibilitatea cu Mac și PC și Xbox. Fără PS.

Galerie foto Corsair K60 Pro TKL

 

Software

Aplicația pe care o vei folosi pentru modificarea parametrilor tastaturii este iCUE. Este o aplicație all-in-one și cu ea poți modifica modul de funcționare al aproape tuturor dispozitivelor Corsair existente. Poate acesta este și motivul pentru care installer-ul a ajuns la 1,1 GB. Zici ca-i un driver Nvidia.

Dar trecând peste dimensiunea aplicației, primul lucru pe care vrei sa îl faci când o instalezi este să definești un hardware profile pentru iluminare. Asta înseamnă că după ce vei face modificări, vei putea să le vezi când nu rulează iCUE. Adică după ce îl vei dezinstala.

iCUE este o soluție completă cu care vei putea sincroniza iluminările dispozitivelor Corsair. În unele jocuri unde au suport de la developer se pot observa diferite efecte vizuale ale perifericelor Corsair în funcție de acțiunea din joc. Poate fi atmosferic.

Iar mai nou au adăugat o caracteristică nouă numită Murals. E destul de intuitiv din screenshot-uri ce anume face. Iluminează toate echipamentele Corsair folosind o animație.

 

Verdict

Corsair K60 Pro TKL cucerește prin simplitatea și rapiditatea ei. Sloganul acela cu nu rata nicio apăsare se cam potrivește. Chiar dacă ocazional, când mă simțeam leneș, mai apăsam fără să îmi doresc câte o tastă deasupra căreia încercam să levitez eu degetul. Este fenomenal cât de repede înregistrează comenzile. Și ce v-am povestit adineauri nu indică înregistrat de comenzi aiurea, ci după o cursă foarte scurtă.

Corsair K60 Pro TKL Review | WASD

Dacă ești bătrân, vei avea dificultăți în a te exprima în scris cu ea. Dar se adresează tineretului care caută o tastatură simplă și elegantă. Dar în același timp performantă.

Este de departe cea mai bună alegere pe segmentul <100 $. Chiar dacă este mai scumpă decât multe chinezării ce par doldora de caracteristici utile, K60 Pro TKL pare ajustată pentru cerințele din 2023.

O recomand. Chiar dacă la noi o găsești ușor peste 100$.

O poți cumpăra de la PC Garage la prețul de 539 Lei.

Great for gaming WASD Award

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.