Ozone Strike Pro este o tastatura mecanica din clasa medie care se adreseaza utilizatorilor cu bugete ceva mai restranse. Ofera acel feeling deja devenit standard oferit de catre switch-urile Cherry MX si mai jos veti vedea si ce ofera pe langa asta.

Stiu ca v-a cam iesit din memorie acest brand. Asta se datoreaza in primul rand importului de nenumarate brand-uri marunte din China.

Totusi, Ozone au fost mereu acolo si au planuit din umbra produse bune.

Au ceva mai multa experienta decat chinezul care sta sa proiecteze Marvo-uri si s-au folosit chair si de vedete din luema League of Legends pentru a proiecta doi soareci de gaming.

Dar despre asta vom discuta atunci cand vom testa mouse-ul lui Xpeke. Deocamdata discutam despre Strike Pro, tastatura mecanica de la Ozone ce inglobeaza o gramada de chestii misto.

Varianta care ne-a venit al teste este echipata cu switch-uri Cherry MX Red si la partea de zgomot o vom compara cu tastatura pe care am testat-o recent: Cougar Attack X3.

Ozone Strike Pro

 

Layout si caracteristici

Layout-ul tastaturii este clasic si curat. Nu are taste dedicate pentru absolut nicio functie si din punctul de vedere al multora acesta nu este un dezavantaj. Mie unu imi plac foarte mult tastele dedicate pentru controlul volumului sunetului. Dar asta este o preferinta personala.

Ozone Strike Pro

Fata de tastatura Cougar Attac X3, Ozone Strike Pro are tastele cu doua functii impartite in doua. Cand tastele sunt iluminate, lumina trece prin tot ceea ce se vede cu alb in fotografia de mai sus.

Toate setarile ce tin de timpul de raspuns al tastaturii sau iluminare se pot efectua si folosind combinatii de taste. In loc de o tasta FN, Ozone au decis sa isi foloseasca logo-ul lor pentru a indica tasta combinatoare.

Ozone Strike Pro

Ma bucura ca exista si un Gaming mode care nu face altceva decat sa dezactiveze tasta Windows. Mi s-a intamplat de foarte multe ori, de-a lungul timpului, sa apas random pe tasta Windows si cand mi se mai intampla caut optiunea de a o dezactiva in functie de tastatura pe car ema joc in momentul respectiv.

E o tasta odioasa, dar altfel, in utilizarea office e utila. Acesta este si motivul pentru care este bine sa existe posibilitatea de a o dezactiva atunci cand este nevoie.

Ma bucura faptul ca are wrist pad-ul deja incorporat pentru ca astfel nu se pot rupe piciorusele. Partea isto este ca spre diferenta de majoritatea tastaturilor cu wrist pad incorporat, Ozone Strike Pro nu iti ocupa jumatate de birou. Are o dimensiuna decenta.

Ozone Strike Pro

Ca tot veni vorba de dimensiune decenta, aceasta tastatura nu prea e facuta pentru a fi plimbata pe la LAN-uri. Greutatea ei nu o reocmanda pentru astfel de activitati.

Avand 1,3 Kg va imaginati ca poate deveni o adevarata povara pentru umeri.

Strike Pro mai inglobeaz cateva caracteristici foarte utile: pass through USB si jack-uri audio pentru casti si microfon.

Parta misto e ca poti conectezi mouse-ul direct la port-ul USB de pe tastatura. Asa eviti sa tragi o mie de cabluri catre PC.

Ozone Strike Pro

 

Galerie foto

 

Software

Software-ul este super simplu de utilizat si te ajuta doar in cazul in care ai nevoie de macro-uri. Altfel, poti foarte bine sa traiesti fara el.

A da, mai face o chestie misto, iti permite s aremapezi orice tasta. Daca vrei ca A sa fie Shift, poti face asta. Poti schimba rolul oricarei taste.

Tot din interfata software poti sa alegi si felul in care este iluminata tastatura. Exista si un mod gmaing care va ilumina doar sagetile si tastele WASDQE.

Partea buna este ca tastatura poate memora in memoria interna modificarile facute.

Tastele care pot rula macro-uri sunt doar cele de deasupra sagetilor, adica Page Up, Down, Insert, Home, Delete si End. Nu stiu cine ar putea sa foloseasca macro-uri in acea zona, dar fie. Sa spunem ca e de bine ca macar ai aceasta posibilitate.

 

Experienta in timpul utilizarii

Am fost surprins de coating-ul tastaturii. Mi-a adus aminte cu placere de Fnatic Rush G1 care si ea era invelita la fel intr-un strat cauciucat fin. este o adevarata placere sa folosesti o astfel de tastatura, insa, imi e teama pentru aspectul ei. Acest strat cauciucat se poate degrada foarte usor.

Ozone Strike Pro

Mi-a placut foarte mult iluminarea. Este acel gen de iluminare care are rolul sa te ajute, nu sa iti faca biroul pom de craciun.

Desi scapa putina lumina pe langa taste, aceasta abia este vizibila. Si are o intensitate mult mai mica decat cea a luminii care iese prin inscriptiile tastelor.

Ozone Strike Pro

Nu pot sa nu remarc calitatea keycap-urilor. Sunt unele dintre cele mai placute si grosimea font-ului flosit pentru inscriptii este chiar bine aleasa.

In ceea ce priveste aspectul ei, m-a vrajit.

La capitolul utilizare a functiilor pe care le pune la dispozitie mi-am dat seama ca mutle sunt degeaba. Combinatia de taste pentru reglat volumul nu m-a incurajat deloc sa o folosesc. Poate si din cauza faptului ca m-am obisnuit s avad FN pentru asta, nu un cerc mazgalit (care este logo-ul Ozone).

Iar in ceea ce priveste sunetul pe car eil produce, ei bine mi s-a parut ca e ceva mai plina decat Cougar Attack X3.

Aveti mai jos inregistrarea ca sa va dati singuri cu parerea despre sunetul pe care il produce.

 

Concluzii

Ozone Strike Pro este o tastatura care lasa la o parte multe elemente de design cu care v-ati obisnuit. Nu are bucati de aluminiu periat, insa este construita ca un tanc. Vorba aia, are 1,3 Kg. Ceva mai greu ca plasticul trebuie sa existe inauntru.

Ozone Strike Pro

Aspectul ei este mai degraba gamerish si asta nu este un lucru rau, ci din contra. Imi place la nebunie faptul ca nu s-au folosit de tot felul de briz briz-uri si luminite. Pana la urma o tastatura trebuie sa fie utila, nu swag.

Daca va intrebati de ce este mai ieftina decat Cougar Attack X3, ei bine, Ozone Strike Pro nu dispune de N-Key roll over. Adica are antighosting doar pe 6 taste.

Si un alt mare plus il reprezinta canalul pentru cablu care iti permite sa ghidezi firul tastaturii in directia in care ai nevoie. Si o alta chestie misto care merita precizata o reprezinta piciorusele de rezerva. Va spun sincer ca e prima tastatura la care vad asta si mi se pare foarte tare. Been there, done that. Da. Am stricat in trecut picioruse de cauciuc.

Daca esti in cautarea unei tastaturi solide, Ozone Strike Pro s-ar putea sa fie ceea ce cauti. De la noi primeste recomandare.

  • Poti cumpara tastatura Ozone Strike Pro de la PC Garage la pretul de 491 Lei.

Great for gaming WASD Award
+ Iluminare
+ USB Pass through
+ Pachet
+ Aspect

Review overview
Summary Ozone Strike Pro este o tastatura solida si bine construita, care pe deasupra mai arata si bine. Desi pare o tastatura scumpa, pretul ei este foarte bun.
4.5
Tagged

Similar Articles

3 thoughts on “Ozone Strike Pro review – o surpriza placuta

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.