Brand-ul HyperX a devenit extrem de cunoscut pe partea de periferice datorita succesului castilor HyperX Cloud. Datorita Cloud-urilor majoritatea producatorilor de periferice, implicit casti, au inceput sa ridice si ei stacheta pentru a ramane relevanti, in ultimul timp fiind lansate foarte multe casti bune.

In schimb nu prea am vazut casti entry-level bune, fie se aud oribil, fie microfonul este oribil, fie nu poti sa le porti mai mult de o ora ca te dor urechile/te doare capul etc. Da, v-ati prins astazi o sa va prezint o pereche de casti entry-level de la HyperX – Cloud Stinger.

In mod normal nu acord atat de multa atentie unei perechi de casti entry-level din cauza motivelor spuse mai sus, dar Cloud Stinger mi-au atras atentia. Sincer sa fiu, in primul rand datorita design-ului, apoi al specificatiilor, apoi le-am probat si dupa ce le-am probat m-am decis sa le fac review.

 

Prezentare si specificatii

Daca va asteptati sa gasiti in pachet un fir matisat, adaptor pentru avion sau mai multe perechi de pernute va inselati. Evident nici eu nu ma asteptam :)).

Cablul, de data aceasta nu mai este matisat, este un cauciuc fin, care va spun din proprie experienta nu se strica asa usor, am reusit in prima seara de folosire sa prind cablul de la casti in piciorul scaunului si cand mi-am tras scaunul am zis ca s-a terminat si ca trebuie sa cumpar o alta pereche de casti, dar spre surprinderea mea nu a patit nimic firul.

HyperX Cloud Stinger

Microfonul nu este detasabil, insa am observat o caracteristica foarte utila, care nu este prezenta la aproape nicio alta pereche de casti entry-level – „flip to mute” sau da-ti microfonul pe spate si e pe mute. E atat de enervant sa trebuiasca sa dai Alt-Tab in timpul jocului ca sa dai mute la microfon cand vorbesti la cineva/cand intra cineva in camera cu tine functia asta chiar mi-ar placea sa o am pe toate perifericele.

De asemenea castile au si un controler de volum direct pe casca. Pe langa asta castile sunt extrem de usoare: 275g si foarte confortabile, spuma de memorie nu lipseste nici de data aceasta.

Castile ofera o calitate ok prin intermediul difuzoarelor de 50mm.

HyperX Cloud Stinger specs

 

Galerie foto

 

 

Experienta in timpul utilizarii

Prima oara cand am vazut castile am ramas uimit de cat de bine arata, dar cel mai mult m-au atras cand le-am pus pe cap si mi-am dat seama cat sunt de comode. Tot ce pot sa zic este ca muzica se aude foarte ok si ca pot recomanda castile fara probleme jucatorilor de MOBA-uri RTS-uri etc.

In schimb jucatorii de FPS-uri care vor sa ajunga la un nivel profesionist / semi-pro pot incepe cu Stingerele, dar la un moment dat o sa simti nevoia unui upgrade. Stiu ca probabil o sa ziceti ca sunt nebun, ca deja investiti bani in PC anual, apar tot felul de SSD-uri M2, placi video Pascal, procesoare de ce sa mai faci upgrade si la casti acum? Intr-un review mai vechi de-al meu am prezentat mausul ca o extensie a mainii, din punctul meu de vedere, ca importanta dupa maus, urmeaza castile. De ce? E simplu… CS GO-ul de exemplu este bazat 60% pe aim si 40% pe sunet.

Ceea ce mi-a placut la castile HyperX Cloud Stinger este ca se aud indeajuns de tare incat sa acopere orice mama cu vocea mai raspicata, orice televizor dat la 50% volum sau orice zgomot de fundal ati mai avea in camera, sa nu va influenteze jocul, calitatea audio (pozitionarea jucatorilor pe harta perceputa prin auz) cateodata nu are aceeaasi calitate premium precum Cloud-urile sau Revolver-ele, dar la acest pret nu o sa gasiti nimic asemanator.

 

Concluzie

HyperX au incercat si reusit sa introduca cateva caracteristici premium intr-un produs entry level. Firul cauciucat fin, optiunea de flip-to-mute, difuzoarele de 50mm, design-ul premium transforma practic produsul intr-un entry level mult mai calitativ si inca o data ridica stacheta pentru restul firmelor de periferice, cel putin asa sper eu.

HyperX Cloud Stinger

Din punctul meu de vedere, daca ai un buget scazut si vrei o pereche de casti buna HyperX Cloud Stinger sunt cea mai buna optiune, in schimb daca ai un buget mai mare recomandarea mea ar fi sa te orientezi catre o pereche de casti un pic mai scumpa.

  • Castile HyperX Cloud Stinger pot fi cumparate de la PC Garage la pretul de 260 Lei

Good for gaming WASD Award
+ Optiune flip-to-mute
+ Pretul
+ Cablu
– Calitate audio doar OK

Review overview
Summary HyperX au facut o treaba ok cu modelul Stinger. Nu se ridica la nivelul lui Revolver, insa, nici nu trebuie sa faca asta pentru ca au un pret la jumatate.
4.5
Tagged

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.