Ne abatem un pic de la clasicele placi cu butoane si vreaus a va povestesc una alta exact despre butoane. Recent am achizitionat acest set de keycap-uri si m-am gandit ca v-ar prinde bine niste info despre ele.

Asa ca nu vrea sa o lungim suplimentar si fara vreun rost si o sa trecem direct in paine. Pana la urma sunt niste bucatele de plastic si mare branza n-ai ce sa aberezi despre ele.

In schimb, cred ca as putea sa va povestesc o luna despre cat de tare ma incanta keycap-urile pe mine. Daaaaar, cred ca mai bine ne limitam la exact acest set de keycap-uri. Care este de departe una dintre cele mai bune optiuni disponibile in magazinele online din Romania.

 

Ce sunt HyperX Double-shot PBT keycaps?

Asa cum sugereaza si numele produsului, sunt…butoane. Sau ma rog, partea care acopera switch-urile.

Acestea pot fi fabricate din diverse materiale, dar de departe cele mai populare sunt fabricate din ABS, un plastic destul de ieftin a carui rezistenta este dictata atat de reteta folosita, cat si de procesul de manufacturare.

HyperX Double-shot PBT keycaps review | WASD.ro

Pe de alta parte, keycap-urile pot fi fabricate inclusiv din metal. Insa acestea schimba complet proprietatile switch-urilor pentru ca sunt prea grele si astfel tastele se apasa mult mai usor si poti face greseli de scriere foarte usor. Keycap-urile metalice practic n-au moarte pentru ca este cumva imposibil sa tocesti cu degetele un fier sau un aluminiu.

Revenind la plastic, a doua optiune in termeni de popularitate este PBT-ul. Acesta este mult mai rezistent decat ABS. Si nu numai ca rezista la temperaturi de 150°C, dar nu este afectat de solventi. Si asta inseamna ca inclusiv transpiratia nu va avea niciun fel de efect asupra lor. Sau cel putin nu asa cum se intampla in cazul keycap-urilor din ABS care isi schimba proprietatile in functie de temperatura la care este expus.

Si cea mai tare proprietate a acestor keycap-uri este de fapt acel double-shot din numele lor. Asta inseamna ca pentru fabricarea lor s-au folosit doua forme in care s-a turnat plasticul. Una mama si una tata si apoi sunt lipite impreuna. Acelasi lucru se poate face si cu ABS, insa, asa cum am mai zis rezistenta nu este aceasi.

Practic, keycap-urile de la HyperX nu au moarte.

In ceea ce priveste potrivirea lor, ei bine pachetul pe care PC Garage il vinde este ANSI US cu 104 keycap-uri. Ca sa intelegeti ce inseamna asta, enter-ul este pe un singur rand si shift stanga este lung.

HyperX Double-shot PBT keycaps review | WASD.ro

Puteti fi siguri ca se vor potrivi pe tastaturile HyperX, insa, pe altele nu prea. Cel putin in cazul meu, cu Logitech Pro X, nu. Adica se potrivesc cele din sectiunea cu litere, numerele de deaspra literelor si F-urile si sagetile si tastele de deasupra.

Dar space, shift, caps si enter nu se pupa de niciun fel. Si nu numai din cauza dimensiunilor, ci din cauza stabilizatoarelor care sunt pozitionate un pic altfel decat in cazul tastaturilor HyperX.

 

Verdict

Keycap-urile de la HyperX pot sa iti placa sau nu. Daca iti plac cum arata si te decizi sa le cumperi, verifica foita cu layout-ul ca sa fii sigur ca se pupa cu ce tastatura ai. Dar oricum, bonusul pe care il primesti este unul major, rezistenta la trecere timpului. Mai ales daca esti genul care mananca shaorma deasupra tastaturii.

Si al doilea bonus, poate cel mai important, este felul in care schimba senzatia tastaturii. Cel putin in cazul tastaturii Logitech Pro X cu switch-uri blue, au transformat-o complet. Este cu totul alta tastatura care duce foarte subtil spre senzatia super placuta a unei tastaturi Ducky.

Asa ca, da, din partea mea HyperX Double-shot PBT keycaps primesc recomandare pentru ca sunt un produs foarte bun ce mi-a placut extrem de mult si al carui pret este bun.

  • Poti cumpara keycap-urile HyperX de la PC Garage la pretul de 120 Lei

Recommended WASD Award

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.