Corsair Harpoon reprezinta cea mai noua tentativa din partea Corsair de a cuceri segmentul entry level. Bineinteles, acest mouse este unul ieftin si de acea o sa ii acordam ceva mai multa atentie.

Stiu ca pare ciudat ca spun ca ii vom acorda atentie, insa segmentul entry level este presarat de foarte multe pocnitori si Corsair este un brand care a suprins placut intotdeauna. Cel putin la capitolul tastaturi fac o treaba excelenta.

Singurul mouse pe care l-am mai testat, Sabre, a lasat o impresie buna, in ciuda formei ciudatele.

Harpoon nu se diferentiaza foarte mult la capitolul forma, facand parte si el tot din categoria soareci ciudatei.

Corsair Harpoon Gaming Mouse

 

Specificatii

Senzorul folosit de catre Corsair pentru Harpoon este unul a fost folosit de catre foarte putini producatori pana acum. Nu este un sezor high end, ci unul low end. Este vorba despre Pixart PMW3320. Un senzor care ar fi capabil sa functioneze la 3500 CPI, insa Corsair l-au fortat sa „alerge” la 6000.

Specificatii Corsair Harpoon

Corsair HarpoonDreamMachines DM1 Pro SLogitech G ProLogitech G403 WiredRazer Abyssus V2
Dimensiuni (mm)68.3*111.5*40.468*126*3962.15*116.6*38.268*124*4364*117*38
Greutate (grame fara cablu)8585839080
Tip senzorOptic IROptic IROptic IROptic IROptic IR
SenzorPMW3320PMW3360PW3366PW3366PMW3329
Rezolutie (CPI)250-6000400, 800, 1600, 2400, 4800, 12000200-12000200-120005000
Polling rate (Hz)10001000100010001000
Nr. butoane, programabile6, da6, nu6, da6, da4, da
Lungime cablu (m)1.81.822.132
Material invelis cabluCauciucTextilTextilTextilCauciuc
IluminareDa, RGBDa, RGBDa, RGBDa, RGBDa, 3 culori
Max Acc20 G50G40 G40 G30 G
Max Speed (inch/s)80275300300100
Switch-uriOmron D2FC-F-7N(20M)Omron D2FC-F-7N(20M)Omron D2FC-F-7N(20M)Omron D2FC-F-7N(20M)Omron D2FC-F-7N(20M)

La capitolul acceleratie si viteza de functionare avem niste valori foarte mici: 80 inci pe secunda si 20G.

Este la ani lumina de 3310, senzor pe care multi il considera slab.

In ceea ce priveste configuratia patinelor, acestea folosesc o forma proprietara si in cazul in care le strici, ai sa plangi pe langa mouse deoarece cu siguranta vei avea dificultati in gasi pe undeva de cumparat.

Stiu ca pare ciudat cablul iesind de sub un click. Culmea este ca iti si lasa o senzatie dubioasa. Dar am sa va povestesc mai multe mai jos, la capitolul experienta.

 

Galerie foto

 

Software

Corsair si-au actualizat recent software-ul denumit Corsair Utility Engine si cel putin in cazul lui Harpoon este absolut minunat. N-am mai folosit de foarte multa vreme un software atat de logic si care sa iti permita sa configurezi cam tot ceea ce iti trece prin cap.

Atunci cand am incercat macro-uri in viata mea, una dintre problemele cu care m-am intalnit a fost aceea ca nu stiam daca incepe executarea macro-ului pe care il definisem. Nestiind daca incepea executia nici nu stiam daca cumva delay-ul era prea scurt.

In cazul lui Harpoon, nu numai ca este posibila inregistrarea coordonatelor cursorului, dar poti alege si un sunet care sa fie redat cand incepe executarea unui macro.

La capitolul iluminare am observat un profil foarte interesant numit gradient. Practic poti seta un ciclu de schimbare a iluminarii intre cateva culori pe care le alegi tu si astfel poti sa uiti de acel groaznic curcubeu pentru ca il poti face sa „clipoceasca” si altfel.

In afara de click stanga, toate butoanele sunt programabile si pot fi alese atat macro-uri, cat si niste functii super interesante. De exemplu, butonul de DPI eu l-am setat pentru a-mi schimba layout-ul tastaturii in limba romana. Dar se poate alege chiar emularea unei taste de pe tastatura.

Really nice.

 

Experienta in timpul utilizarii

Cum am pus mana pe el am avut impresia ca firul mouseului imi iese din degetul aratator. Nu stiu de ce dar senzatia asta a fost destul de persistenta, insa, dupa cateva ore de utilizare am uitat complet de el.

Materialele folosite de catre Corsair sunt foarte bune. Pe laterale plasticul este invelit cu un strat cauciucat si asta ajuta mult sa iti mentii priza in meciurile stresante. Iar partea superioara este construita dintr-un plastic destul de rugos pe care nu prea aluneca degetele.

Forma mouse-ului este destul de buna. Are curbe foarte bune pentru grip, insa, nu este un mouse pentru palm grip. Sau poate daca ai mana de copil.

Eu unul nu am putut sa il tin in mana altfel decat claw grip. Bine, se poate sa mergi spre finger tip grip. Dar cine ar vrea sa faca asta?

O mare partea a problemei se datoreaza inclinarii lateralelor la baza. Adica aproape de mousepad. Acele inclinari iti forteaza putin degetele. Degetul mare, de exemplu, este fortat inspre butoanele laterale.

Pentru mana mea pare o idee mai mic decar Logitech G403 si de fapt ma si inteleg mai bine cu Harpoon. Dar tineti minte, este valabil pentru mana mea de 18,5 cm. E psoibil pentru alti oameni sa se simta altfel in mana.

In ceea ce priveste comparatia lui cu G Pro de la Logitech, desi pare identic din punct de vedere al dimensiunilor, Harpoon este ceva mai mare. Eu unul il pot folosi pe Harpoon si altfel decat finger tip grip. In schimb, Logitech G Pro este prea mic pentru mana mea si ajung sa am priza finger tip fara sa imi dau seama.

Desi Corsair construiesc produsele foarte bine, Harpoon sta foarte prost la capitolul cablu. Nu numai ca este tare, dar este si impachetat asa cum nu ar trebui. Aveti mai jos poza cu felul in care il gasiti in pachet.

Iar in ceea ce priveste performanta acestui senzor, ei bine, sunt dezamagit. Este mult mai slab decat 3310 si am reusit sa il „dau peste cap” foarte usor. De fapt, singurul fel in care am putut sa il utilizez fara probleme a fost medium sens. La low sens era cat pe ce sa urmeze soarta vechiului Intelli 1.1 🙄

 

Concluzii

Corsair Harpoon inglobeaza niste caracteristici foarte misto, insa performanta senzorului trage in jos acest tot de caracteristici pe care le-am laudat. Au dorit sa scoata pe piata un mouse ieftin, insa build quality-ul este mult peste segmentul in care este incadrat. Probabil au facut economie folosind un senzor slab.

In mod clar Corsair devine unul dintre acei producatori pe care trebuie sa ii ai in vedere cand iti cauti periferice.

Asadar, Corsair Harpoon il recomandam celor cu maini mici-medii si care joaca medium sens sau casual gaming. Daca joci low sens, cauta altceva.

Review overview
Summary Corsair au reusit sa ma impresioneze cu software-ul lor. Mi-ar placea sa le urmeze exemplul si alti producatori. Harpoon este un mouse excelent pentru jucatorii meidum sens.
4
Tagged

Similar Articles

4 thoughts on “Corsair Harpoon Gaming Mouse review

  1. Plastic cauciucat cu PMW3320.
    Felii de trufe cu mamaliga.

    Pana si pe site-ul Pixart spune ca-i un senzor de rahat.

    Vizual parca-i fratele mai mic, obez si autist al lui DeathAdder.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.