De-a lungul timpului am tot testat periferice de orice calibru si cumva mi-am facut un filtru destul de rapid cu privire la ce periferice sa accept la review si ce nu.

Genesis nu i-am considerat niciodata vreun mare brand in materie de periferice si din acest motiv nici nu mi-am dorit sa le testez. Adica oricat s-ar ascunde dupa comunicate de presa si RGB, produsele lor sunt tot din China venite.

Si nu ca ar fi asta o problema. Mai toate sunt fabricate in China. Indiferent de dimensiunea si aspectul etichetei purtate. Razer, Steelseries etc.

Insa cand vine vorba de Genesis Xenon 800 ne lovim de acelasi PMW3389 ce era pe vremuri integrat in mod exclusiv de catre Razer. Iar cand acestia au ramas fara exclusivitate, PMW3389 a devenit urmatoarea alegere a tuturor producatorilor ce foloseau candva inferiorul PMW3360.

Toti voiau sa integreze acelasi senzor ca Razer. Si fix asta au facut majoritatea producatorilor. Doar ca mai toti au facut-o intr-un mod, sa zicem, mai lipsit de experienta. Si cu zero QA.

Si uite asa produsele rezultate sunt niste soareci a caror comportament este extrem de laggy.

Detalii despre metodologia mea de testare gasiti aici. Iar asupra subiectului lag vom reveni cand publicam marele comparativ cu 100 de soareci.

 

Input lag

PMW3389 este un senzor bun, insa nu in cazul acestui mouse.

Overall Average Motion Delay - miliseconds - lower is better

 

Comparativ PMW3389

Iar cand filtram graficul de mai sus si observam doar integrarile de PMW3389, remarcam ca exista atat integrari bune, cat si integrari proaste. Cam ce credeti ca au in comun unele si altele?

pmw3389

 

Verdict

Genesys Xenon 800 | WASD
Seamana cu Vaxee OUTSET AX, dar nu rasare

Desi ar putea foarte bine sa functioneze corect, Genesys Xenon 800 are lag. Intrucat aceasta combinatie de senzor PMW3389 si procesor WTU301 am mai vazut-o si la Xtrfy, iar acolo este implementata corect. Singura diferenta este ca acestia din urma au reusit sa il configureze corect intr-un final. Dupa ce le-a facut prezentul un pic de QA gratis.

Momentan acest mouse poate fi folosit, insa pentru turn based gaming unde nu trebuie sa ai reactiile asa de rapide.

Este mouse-ul perfect pentru Heroes 3.

Genesis Xenon 800 este listat la PC Garage la pretul de 287 Lei

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.